BLOG

Tipy na gravírovanie do svadobných obrúčok

Tipy na gravírovanie do svadobných obrúčok

Pre niekoho je obrúčka len obyčajným prsteňom. Avšak pre mnohých tento obyčajný prsteň v svadobný deň získava špeciálnu moc. Nie je len pripomienkou krásneho životného okamihu, svojím tvarom totiž zároveň pripomína akúsi bránu, vstupný portál, ktorým mladomanželia vstupujú na spoločnú cestu životom. Páry si na pamiatku tohto sľubu dávajú gravírovať do vnútornej strany obrúčok rôzne posolstvá. Ak aj vy zvažujete túto možnosť, no neviete, čo si dať do prsteňa vygravírovať, prinášame vám zopár inšpirácií.

 

1. Tradičné gravírovanie

 

V prípade, že nepatríte k veľkým experimentátorom a láka vás skôr klasika a tradičné motívy, nemusíte sa obávať, že toho v ponuke veľa nie je. Práve naopak. Z našich skúseností môžeme povedať, že medzi najčastejšie gravírované výrazy patria mená snúbencov a dátum svadby. Tento údaj ocenia predovšetkým zábudlivejší jedinci, ktorí majú problém si zapamätať dôležité dátumy a nechcú sklamať svoju partnerku (prípadne partnera) tým, že na výročie svadby jednoducho zabudnú.

Trochu menej tradičnou, no tiež často využívanou variantou sú iniciály partnerov či chutné prezývky, ktorými sa vzájomne nazývajú (miláčik, srdiečko, moja láska a podobne).

 

2. Vtipné výroky do obrúčok

 

Ak radi skúšate nové veci, zbystrite pozornosť. Možností máte hneď niekoľko. Máte s partnerom svoj obľúbený film? Dajte si do obrúčok vygravírovať hlášku z tohto filmu. Existuje pieseň, ktorej tóny vám vždy pripomenú váš prvý tanec? Vyberte si z nej najkrajší verš. Pripravili sme pre vás aj drobnú inšpiráciu:

May The Force Be With Us / Nech nás sila sprevádza

One ring to rule them all / Jeden prsteň vládne všetkým

Put That Back On! / Nasaď si ho späť!

Hakuna Matata!

Pokiaľ ide o gravírovanie do vašich svadobných obrúčok, nemusíte sa hanbiť, sme zvyknutí na všeličo a nebudeme vás v žiadnom prípade súdiť. V pamäti našich kolegov klenotníkov ostalo niekoľko vtipných kusov, z ktorých najradšej spomínajú na “!!!”, “A dosť” a zlatý klinec - “Prďúsik”.

 

3. Romantické slová

 

Pre romantikov tu máme osobitnú kategóriu. Unikátna romantická veta, ukrytá na vnútornej strane vašej obrúčky, vám vždy pripomenie príjemnú atmosféru svadobného dňa a spôsobí úsmev na tvári.

Snúbenci si nevedia predstaviť, že by existovali jeden bez druhého. Podobný princíp môžete uplatniť aj pri výbere slov, ktoré si necháte vygravírovať. Vyberte si takú vetu, ktorá bude dávať zmysel iba vtedy, keď budú vaše obrúčky spolu. Môže to byť časť textu piesne, básne alebo skrátka slovné spojenie, ktoré pre vás niečo znamená, napríklad “navždy…” a “...spolu”.

Ďalšia nemenej romantická možnosť je nechať si do svadobných obrúčok vygravírovať názov miesta, kde ste si uvedomili, že ste si s partnerom súdení. Ak šlo o napríklad o konkrétny podnik, dom, či miesto, uveďte jeho adresu, ak šlo o dovolenku, nechajte si vygravírovať názov destinácie a dátum. Takéto gravírovanie je zriedkavé, no o to jedinečnejšie.

Pre inšpiráciu na záver uvádzame niekoľko príkladov viac i menej tradičných romantických výrazov:

Ľúbim ťa

Si moje šťastie

Ja & Ty

Navždy spolu

Milujem ťa

I love you

Eternity

All my love

Never to part

Je t´aime

Mon amour

Amore mio

Vivo per lei

Semper fidelis