BLOG

Ako sa vyhnúť svadobným faux pas

Ako sa vyhnúť svadobným faux pas

Príprava svadby nie je jednoduchá záležitosť. Viaceré nevesty by vedeli hodiny rozprávať o prebdených nociach, nekončiacich prípravách a náročnej organizácii veľkého dňa. Nevesty však tieto stresy podstupujú dobrovoľne. Chcú, aby sa na ich svadbe hostia dobre zabávali a odniesli si domov krásne spomienky. O to viac zamrzí, ak sa na svadbu spomína v súvislosti s nejakým trapasom, či už zo strany novomanželov alebo hostí. Prinášame vám zoznam svadobných faux-pas, ktorým by ste sa mali vyhnúť.

 

Bez nás nezačnú

 

Pokiaľ ste nevesta či ženích, tak táto veta platí určite. Aj tak by ste si ale mali dať pozor na časový harmonogram, nechcete predsa, aby hostia spomínali na hodinové meškanie snúbencov. Ako svadobný hosť sa však na tento výrok spoliehať nemôžete. Keď už meškáte, hlavne nevzbudzujte pozornosť svojím neskorým príchodom a namiesto toho, aby ste si hneď hľadali miesto na sedenie niekde vpredu, vyčkajte na koniec obradu vzadu.

Tip pre nevestu: Chronickým omeškancom oznámte iný čas obradu, napríklad o 15 minút skôr ako reálny začiatok.

 

Túlavé svadobné obrúčky

 

Aj vám sa páči, keď počas obradu pred nevestou kráča malé dievčatko, ktoré nesie na vankúšiku svadobné obrúčky? Zaiste je to krásne. Poznáme však situáciu, keď počas obradu svadobná obrúčka zrazu z vankúšika spadla a odkotúľala sa pod lavice. Samozrejme sa do pátrania zapojili všetci hostia, no obrúčku nemohli skoro 20 minút nájsť. Zakotúľala sa totiž do gratulačnej kytice, ktorá bola položená na zemi.

Tip pre nevestu: Dohliadnite na to, aby boli obrúčky k vankúšiku dobre pripevnené, najlepšie zicherkami alebo šnúrkami.

 

Biele šaty patria neveste

 

Stojíte pred šatníkom a neviete, čo si obliecť na svadbu vašej kamarátky? Určite sa vyhnite bielym šatám alebo bielemu kostýmu. Môžu na vám síce hodiť k opálenej pokožke, no podľa dávnej povery to môže priniesť mladomanželom nešťastie. Alebo aspoň neveste šok. Ak si skutočne nemáte čo iné obliecť, konzultujte to pred svadbou s nevestou, aby nebola na mieste prekvapená.

Tip pre nevestu: Ak si chcete byť istá, pri pozývaní hostí decentne naznačte, že chcete byť v bielych šatách jediná.

 

Na kvantite záleží

 

“Nevesta bola krásna, ženích sympatický, no na hostine bolo málo jedla. A alkohol sa minul po pár hodinách.” Ak sa chcete vyhnúť takýmto spomienkam na vašu svadbu, uistite sa, že ste objednali dostatok jedla a pitia na celý večer. Vieme o svadbe, kde svadobčania síce prichystali alkohol pre hostí, no každá fľaša predstavovala iný typ alkoholu. Hostia tak vystriedali niekoľko druhov alkoholu, s čím sa, pochopiteľne, príjemné spomienky nespájajú.

Tip pre nevestu: Pripravte si zásoby všetkého. Prinajhoršom skončíte so zásobou vína na celý rok.

 

Strážca obrúčok

 

Aby ste videli, že na svadbe sa môže stať skutočne všeličo, pripájame ešte jeden príbeh, ktorý sa tiež skutočne stal. Ako býva zvykom, snúbenci dali svadobné obrúčky do úschovy svedkovi. Tomu sa však podarilo krabičku položiť na strechu auta, naštartovať a odísť. To však nie je všetko. Krabička spadla na zem a krabičku so svadobnými obrúčkami prešlo auto. Našťastie išlo o svadobné obrúčky z našej dielne, čiže aj po prejdení autom sa stále dali použiť. Neskôr po svadbe sme ich kompletne opravili.

Tip pre nevestu: Nestresujte sa, niektoré veci sa jednoducho naplánovať nedajú.