BLOG

Mária Čírová: Ária na šperky!

Mária Čírová: Ária na šperky!
„Ak dokážeme o niečom snívať, dokážeme to aj uskutočniť,“ hovorí naša nádherná ambasádorka Mária Čírová. A skutočne. Je neuveriteľné, ako dokonale sa dokážu prepájať veci, ľudia, okolnosti, myšlienky a odkazy. Náš odkaz je večný – byť vaším rodinným klenotníkom. A aké rodinné klenoty prežíva naša exkluzívna tvár Mária Čírová?

 

Prečo práve Mikuš Diamonds? Je pre vás koncept nášho klenotníctva v niečom iný?

Už prvé stretnutie s Mikušovcami sa vyvinulo veľmi príjemne, keďže Mikuš Diamonds je typická rodinná firma. Zistili sme, že máme rovnaké názory, zastávame rovnaké hodnoty, takže dohodnúť sa na spolupráci išlo akosi prirodzene. Ručne robené šperky sú fascinujúci segment, o to viac, keď sa človek dozvie o tajomnom zákulisí ich vzniku. Rada sa spájam s tým naším. Slovenským.

Mária Čírová: Ária na šperky!
Speváčka Mária Čírová s našou obchodnou riaditeľkou Ivetou Zimkovou Mikušovou pri fotení Mikuš Diamonds kampane.
 


Aké slovo vám ako prvé napadne pri slove šperk?

Jednoznačne žena. Spojenie žien a šperkov existuje už od pradávnych čias a nič na tom nezmenia ani nové módne trendy, ani úplne iné nastavenie spoločnosti. Páči sa mi, že dnes je šperk spätý s umením. Prepája v sebe aktuálne trendy, aj nadčasovosť. Môžete ním vyjadriť celú škálu pocitov a, v neposlednom rade, rozpovedať aj váš jedinečný (rodinný) príbeh.

 

Keď sme už pri rodine – detské šperky sú špeciálnou kategóriou. Pamätáte si svoje detské náušničky či iný tradičný šperk?

V detstve som nosila takzvané púťové šperky. Dôležité bolo, aby sa dostatočne ligotali a trvácnosť mali približne týždeň, kým som ich nestratila alebo nedarovala kamarátke. Našťastie mali takú aj hodnotu, takže rodičia z toho nerobili cirkus. Nakoniec sa mi to úplne rovnako vracia s mojou dcérkou Zoe. Mimochodom, prvý, skutočne hodnotný šperk, ktorý sme Zoe darovali, boli zlaté náušničky.

Mária Čírová: Ária na šperky!
 

Vyberáte si (pod)vedome aj šperky podľa ročných období?

Priznám sa, ešte som na sebe nespozorovala, že by som ladila, či už typovo alebo farebne, šperky podľa konkrétneho obdobia. S vínom je to jednoduchšie, v zime mi viac chutí červené a v lete biele. (smiech). V každom prípade najradšej experimentujem s náušnicami. No počas horúcich letných dní si často užívam aj chvíle, keď nemám na sebe žiaden šperk. Ani make-up. Cítim sa vtedy taká "slobodná".


Bolo vo vašej rodine tradíciou darovať šperky k výnimočným udalostiam (birmovka, maturita, promócie a pod.)?

Áno, v šperkovnici mám niekoľko takýchto silných tematických šperkov. Sú to hlavne retiazky, rôzne prívesky a prstene, ktoré majú pre mňa skutočne hlboký osobný význam. A v súčasnosti zasa s mojím mužom vymýšľame darčeky v podobe šperkov, a to pri väčších rodinných udalostiach ako sú krstiny alebo významné životné jubileá. Všetko je to v jednom úžasnom kolobehu života. Aj pri takýchto momentoch si vždy uvedomím, že skutočné zázemie mám iba vo svojej rodine.

Mária Čírová: Ária na šperky!
Mária Čírová s naším ruženínovým setom Sunset z kolekcie Invisible line.

Čím vás zvykne muž rozmaznávať? Šperkmi?

Určite i šperkmi, keďže mám od manžela až tri zásnubné prstene. Svadbu ako sen sme mali minulý rok po 9 rokoch „randenia“, a keďže prvé zásnuby po čase „vyprchali“, vždy, keď sme zbadali nejaký nový tip-top prsteň, bola to bola dobrá príležitosť na nové zásnuby. Svadobné obrúčky sme však poňali v jednoduchom, skôr praktickom štýle. Ich vnútro zdobí náš unikátny intímny gravír.

 

Jednou z našich 15 kolekcií sú aj prírodné perly. Páčia sa vám klasické biele alebo skôr exotickejšie sfarbenia? A riadite sa nejakou životnou perličkou?

Perly sú skutočne prekrásne. Viem, že existuje viacero farieb, no mne sa asi najviac páči klasická biela. Ak by sme sa bavili o tzv. slovných perlách, tak tých som už počula viac než dosť. (smiech). No jednu „perlu života“ veľmi pekne zadefinoval Albert Einstein: "Existujú len dva spôsoby, ako prežiť svoj život. Jeden je, akoby nič nebolo zázrakom. A druhý, akoby zázrakom bolo všetko."

Mária Čírová: Ária na šperky!
 

Prezraďte nám na záver niečo o sebe, čo ste v žiadnom rozhovore ešte nepovedali...

Hm. Neviem klamať. Ani len-tak v rámci srandy. Vždy sa nejako prezradím. Zároveň je to aj celkom oslobodzujúce, lebo si nemusím pamätať množstvo vecí, čo som kedy komu povedala. (smiech)