BLOG

Prečo sú obrúčky z bieleho zlata také obľúbené?

Prečo sú obrúčky z bieleho zlata také obľúbené?

Hovorí sa, že kvapka lásky je viac ako vodopád zlata. My veríme, že máte more lásky a ku predsvadobnému šťastiu vám chýba už len obrúčkový „vodopád“ zlata. Presnejšie – bieleho zlata – ktoré je obľúbené, trendy a sexy rafinované. Akú cestu muselo prejsť, aby sa hrdo pýšilo v podobe obrúčok na vašich zamilovaných prstenníkoch?

Zlato nad zlato

Vedeli ste, že zlato je nevyhľadávanejším kovom? Je ušľachtilé, stále, veľmi kujné a odolné voči korózii. Na našej modrej planéte sa objavilo približne pred 4 miliardami rokov ako meteorová smršť, ktorá so sebou priniesla aj 20 miliárd ton zlata! V prírode sa vyskytuje najmä v rýdzej forme, ktorá je však príliš mäkká na každodenné nosenie. Z toho dôvodu sa do zlata primiešavajú iné drahé kovy, aby sa zliatina stala tvrdšia a trvácnejšia. Alchýmia je dokonaná!

Prečo sú obrúčky z bieleho zlata také obľúbené?


Ako vzniká biele zlato?

Farba zlata je určená typom a podielom kovových zliatín. Rozmenené na drobné – legovaním – teda pridaním kovov ako platina, paládium, nikel, mangán, zinok či striebro vzniká príťažlivé biele zlato. Takýto odtieň zlata má nádherný lesk a jeho éterickú svetlú farbu môžeme ešte viac zvýrazniť galvanickým pokovaním – rhódiom.

Krása však ide ruka v ruke so zodpovednosťou. Zlato, ako prírodný prvok, je ovplyvňované chemikáliami a inými vonkajšími vplyvmi prostredia. Preto je potrebné myslieť na následnú starostlivosť. V reči nášho klenotníckeho „kmeňa“ to znamená doživotnú zárukubezplatný servis.

V našej výrobe sa takémuto servisu nonstop venujú dvaja skúsení klenotníci. Často ide o veľmi jemnú a precíznu prácu, ktorá predstavuje zásah do hotového diela a ten musí byť vykonaný vskutku citlivo,“ konštatuje náš výkonný riaditeľ Martin Mikuš.


Prečo sú obrúčky z bieleho zlata také obľúbené?

Muž je epický, žena lyrická a naše obrúčky sú romantické!

Obrúčky z bieleho zlata sú veľmi elegantné a krásne kombinovateľné. Pre mnohé páry sú priamou voľbou. Je to láska na prvý pohľad, pri ktorej nehrozí, že o pár rokov nepekne sčernie ako naoko rovnaké striebro. Všetky naše obrúčky totiž vyrábame zo 14-karátového zlata najvyššej kvality o minimálnej hrúbke 1,6 mm, čo garantuje, že sa nikdy nepreliačia.

V každom ohľade ide o dizajnové kúsky, ktoré nepodliehajú kvantitatívnej mašinérii. Za každou obrúčkou je množstvo tvrdej a poctivej práce korunovanej prírodnými diamantmi a inými štýlovými farebnými drahokamami.


Prečo sú obrúčky z bieleho zlata také obľúbené?

Svieži, moderný a žiarivý dizajn obrúčok z bieleho zlata deklaruje aj naša obchodná riaditeľka Iveta Zimková Mikušová. „I keď prevláda v tomto smere skôr diamantová klasika, zákazníci čoraz viac experimentujú. Príkladom sú obrúčky Elen z bieleho zlata v kombinácii s farebným zafírom.“

                A aké modely obrúčok si naši zákazníci najviac zamilovali?

„Nedá sa to úplne globalizovať, vyberáme to najlepšie z najlepšieho, kde si každý nájde to svoje. No ak by som mala zodpovedať na otázku, tak sú to napríklad nadčasové modely Georgia, Holly, Dita, Esme, Joana či Carmen.“

Prečo sú obrúčky z bieleho zlata také obľúbené?

Dokonalý obrúčkový rozdiel, ktorý spája

Čo však robiť v prípade, že váš nastávajúci dáva prednosť žltej klasike, prípadne rovnako trendovému ružovému zlatu v svadobných obrúčkach? Slovami našej dlhoročnej profesionálnej predajkyne Aleny Stanovej:

V prípade rozdielnosti vzájomného vkusu, či už farby zlata, povrchovej úpravy – mat/lesk, je možnosť voľby rozdielnej pánskej a dámskej obrúčky so zachovaním určitého prvku, spoločného detailu či osobného dôverného gravíru. Dnes aj páni radi nosia obrúčku, tak prečo nezvoliť drobný kompromis, aby ich vzájomne radi nosili?"

Prečo sú obrúčky z bieleho zlata také obľúbené?

Akokoľvek sa rozhodnete, investovať do kvalitných obrúčok sa oplatí – o to viac, ak ich kupujete s vedomím, že vám budú pripomínať lásku na celý život! Všetci túžime po istých hodnotách. Obrúčky sú (nad)hodnota. Zakaždým, keď sa na ne pozriete, uvedomíte si, ku komu patríte. :-)