BLOG

Slávne zásnubné prstene IV

Slávne zásnubné prstene IV

Prsteň Marilyn Monroe

 

Kto z vás by nepoznal krásnu a mladú blondýnu, ktorej pouličná ventilácia dvíha ľahučké letné šaty až tak, že jej vidno spodné prádlo a kypré boky? Slávna herecká hviezda Marilyn Monroe síce začínala vo filmovom biznise len v maličkých a bezvýznamných roliach, no vďaka svojej kráse a zvodnému telu sa stala novým americkým sex-symbolom a proti svojej vôli bola navždy zaškatuľkovaná do rolí prostoduchých plavovlások, ktoré postupne vytriezvejú z naivných predstáv o bohatých nápadníkoch. Tento typ žien najlepšie rozvinula vo svojej najlepšej a dodnes najznámejšej komédii Niekto to rád horúce.

 

Cesta ku sláve

 

Marilyn už od začiatku svojím sexepílom budila veľkú pozornosť v radoch opačného pohlavia a na zoznam jej prominentných partnerov či milencov sú zapísané také mená ako Frank Sinatra, Marlon Brando či John F. Kennedy. Za svoj krátky život bola vydatá trikrát, pričom najväčšiu pozornosť verejnosti si získalo jej druhé manželstvo s baseballovou legendou Joeom DiMaggiom.

Marilyn Monroe a Joe DiMaggio sa na Joeovu žiadosť zoznámili v roku 1952, práve v období, kedy talentovaný hráč baseballu odišiel z New Yorského tímu Yankees. Ich vzťah bol od začiatku údajne veľmi búrlivý a vášnivý a preto možno niektorých prekvapila správa, že plánujú uzavrieť manželstvo. 14. januára 1954 sa konala malá svadba na radnici v americkom meste San Francisco, počas ktorej Joe daroval Marilyn zásnubný prsteň a obrúčku v jednom.

 

Zásnubný prsteň hereckej hviezdy

 

Joe si uvedomoval, že filmová hviezda, akou Marilyn v tej dobe bezpochyby bola, musí dostať špeciálny zásnubný prsteň, ktorým by sa mohla prezentovať na verejnosti. Zvolil preto veľmi lukratívny prsteň Eternity (v preklade večnosť), ktorý mal symbolizovať nádej v ich spoločnú harmonickú budúcnosť, ktorá nikdy neskončí. Išlo o 35 diamantov bagetového výbrusu uložených po celom obvode platinového prsteňa.

Nanešťastie ich manželstvo stroskotalo po deviatich mesiacoch a ešte v tom istom roku sa rozviedli. Aj napriek tomu sa tento zásnubný prsteň stal pre mnohých symbolom večnej lásky a na chvíľu sa podobný typ prsteňa stal hitom svadobnej módy.

Na pôvodný prsteň sa nezabudlo, aj keď na istý čas o ňom neboli žiadne informácie. V roku 1999 sa objavil na verejnej aukcii s odhadovanou vyvolávacou cenou 30 - 50 tisíc amerických dolárov. Nik neočakával, že jeho história mu nakoniec zdvihne cenu až na 772 500 dolárov a to aj napriek tomu, že na prsteni chýbal jeden diamant.