BLOG

Top legendárne šperky Mikuš Diamonds!

Top legendárne šperky Mikuš Diamonds!
Legendy milujú zázraky. Inak sa ani nedá nazvať to, čoho sa stanete v tomto článku svedkami. Pozývame vás hlboko do nášho sveta, kde sa rodili a rodia legendárne skvosty, za ktorými stoja (v niektorých prípadoch) aj roky práce. Príbehov. Hľadania. Ladenia. Tvorenia. V tom je sila a nesmrteľnosť legendy v našom šperkárskom ponímaní. Vstúpte a kochajte sa!

 
Legendy o smaragdoch

 
V staroveku ľudia túžili po smaragdoch pre ich krásu a údajnú magickú moc. Dokonca sa verilo tomu, že môžu ovplyvňovať plodnosť a sexuálnu túžbu u žien. Svoje miesto si našli aj v kozmetike. Smaragdový prášok slúžil napríklad na vytvorenie očných tieňov. Z duchovného hľadiska išlo o drahokam múdrosti a večného života.

 
Mikuš Diamonds legenda: Smaragdový set ETERNITY OF COLOMBIA

 

„Tento smaragdový náhrdelník s náušnicami je náš najdrahší šperk, ktorý nebol vyrobený na zákazku, konštatuje Iveta Zimková Mikušová, obchodná riaditeľka Mikuš Diamonds. Náušnice obsahujú dva unikátne kolumbijské smaragdy o celkovej hmotnosti necelých 7 karátov špičkovej sýtej zelenej farby s vysokou čistotou.

Top legendárne šperky Mikuš Diamonds!
„Ide o skutočne výnimočný pár smaragdov, pričom zladiť dva kamene v týchto parametroch je nesmierne náročné.  Aj preto si možno pri detailnom pohľade všimnúť, že jeden zo smaragdov je o niečo menší než ten druhý.“ 
 


Dôvod? Pri ich brúsení sa preferovalo dosiahnutie perfektnej zhody vo farbe a tvare výbrusu – čo sú vizuálne najdôležitejšie aspekty – pred dosiahnutím identických proporcií. Náušnice sú ďalej osadené 42 kusmi prírodných bezfarebných diamantov v tvare slzy a markízy o špičkovej čistote VVS a celkovej hmotnosti 6.70 karátu.

Top legendárne šperky Mikuš Diamonds!

A aké sú krivky náhrdelníka, ktorý je snom nejednej „smaragdoholičky“? 

Náhrdelník je osadený jedným dominantným smaragdom tiež z Kolumbie o hmotnosti viac než 4 karáty a s 89 bezfarebnými diamantmi v tvare slzy a markízy o špičkovej čistote VVS a celkovej hmotnosti 15 karátov,“ pyšne dodáva I. Zimková Mikušová. 

V smaragdovom finále sa žiada dodať i to, čo je na prvý pohľad zjavné – farba smaragdu je precízne zladená s farbou smaragdov v náušniciach. Dokonalé, čo poviete?

Legendy o perlách

Traduje sa, že perly sú slzami radosti, ktoré vyronila bohyňa lásky Afrodita, keď sa zrodila z morskej peny. Starí Japonci zas perly považovali za slzy mýtických tvorov ako morských víl, nýmf a anjelov. Spojenie so ženským elementom nie je náhodné, lebo podstata perál je nesmierne ženská a éterická.

Mikuš Diamonds legenda – Perlová brošňa PRINCIPESSA Del LAGO

Aby sme označili nejaký skvost za unikátny, musí spĺňať isté princípy nenapodobiteľnosti. 

„Tým pre nás Principessa Del Lago nepochybne je. Jej vznik, hľadanie unikátnej perly, myšlienka osadenia a celkovej estetickej podstaty – to všetko robí z našej perlovej princeznej nenapodobiteľný unikát,“ vysvetľuje Martin Mikuš, top gemológ a výkonný riaditeľ Mikuš Diamonds. 

Práve on stál na začiatku zrodu labutích kriviek tohto klenotu. Presnejšie on a pán Tomio z Kobe, japonský pestovateľ a dlhoročný dodávateľ perál pre Mikuš Diamonds.

Top legendárne šperky Mikuš Diamonds!
 

„Počas hľadania tej pravej perly mi prešlo rukami množstvo kandidátok,“ spomína si M. Mikuš a hneď dodáva, „no keďže tu nešlo iba o zámer nájsť krásny tvar, ale aj top kvalitu čisto bielej perly neštandardného tvaru, trvalo to niekoľko rokov.“

Až sa tento vášnivý záujem s úspechom stretol a svet uzrel impozantné zasadenie perly s najvyššou kvalitou perlete v 18-karátovom bielom zlate. Iskrou v korune klenotu sa stal modrý zafír, ktorý žiari v oku labute. Dokonalú asistenciu vykonáva 169 prírodných briliantov o celkovej hmotnosti takmer 1 karát. Výroba tohto klenotu zabrala klenotníckym majstrom v Trenčíne takmer dva roky! A výsledok? Fenomenálny!

Legendy o ruženíne

Tento jemný, nežný drahokam lásky a krásy bol veľmi obľúbený už v starovekom Egypte. Ženy ho používali ako súčasť masiek na tvár v presvedčení, že dokáže čistiť pleť a zastaviť tvorbu vrások. Toto vám síce nepotvrdíme, ale tvorbu endorfínov pri pohľade na náš ďalší legendárny kúsok, to zaručíme určite!

Legenda Mikuš Diamonds – Ruženínový prsteň LAGOON

Prsteň Lagoon s ruženínom je dôkazom, že legendy z našich šperkov tvoríte práve vy. Tým, že ich nosíte, milujete a prepožičiavate im svoj príbeh. Tento ruženínový skvost v ružovom zlate bol vyrobený v limitovanej edícii 7 kusov. Naša klientka Zuzka, o ktorej sme písali nedávno v súvislosti s magickou svadbou pod holým nebom, ho mala ako vysnívaný zásnubný prsteň. No kým sa jej nastávajúci rozhodol pre tento kúsok, vypredal sa. Jej túžbu sme potom zhmotnili na mieru v ruženínovom prsteni Dragoon's Eye, ktorý ma nábeh byť obdobnou legendou.

Top legendárne šperky Mikuš Diamonds!
 

„Prsteň Lagoon s ruženínom bol prvý predstaviteľ tejto lagúnovej legendy, potom sa pridal mystický ametyst v ružovom zlate, nádherný modrý chalcedón v bielom zlate, kráľovský topás v bielom zlate, dynamický karneol v ružovom zlate, tajomný chryzopras v žltom zlate a hrejivý citrín v žltom zlate, vymenúva genézu Lagoon legendy I. Zimková Mikušová. Ako pri ruženíne, každá verzia je limitovaná, v reči čísel 7 kusov.

Top legendárne šperky Mikuš Diamonds!
 

„Krásne drahé kamene a dokonalý dizajn urobili z Lagoonu jednoducho legendu. A keďže chceme, aby bola stále živá, a pritom unikátna, dnes je v ponuke Lagoon 2, ktorý veľmi úspešne nahradil svojho staršieho brata.“

Legendy o diamantových zásnubných prsteňoch

Zásnubný prsteň predstavuje najdôležitejší šperk, ktorý muž žene vyberá. Vedel to už v roku 1477 rakúsky arcivojvoda Maximilián I. Habsburský, ktorý svojej vyvolenej, Márii Burgundskej, spôsobil diamantovú „horúčku“ darovaním zlatého zásnubného prsteňa s božským diamantom. Nevedomky tak odštartoval trend, ktorý v poslednom storočí prenikol aj do sveta „smrteľníkov“. Ak práve zvažujete zásnubný krok a chcete si byť istý nadčasovým výberom, čítajte ďalej. :-) 

Mikuš Diamonds legenda – Diamantový zásnubný prsteň SPROUT

V trenčianskej klenotníckej dielni sa to celé ručne tvorí. Sme šťastní, že muž žene dvorí, s naším obľúbeným legendárnym modelom Sprout. Krásny a nesmrteľný dizajn dáva vyniknúť pýche diamantu jej budúcej majiteľky.

Top legendárne šperky Mikuš Diamonds!
 

Nechajme prehovoriť Ivetu Zimkovú Mikušovú, ktorá nás prevedie jeho diamantovým pozadím. 

„Za posledné tri roky je Sprout doslova najpredávanejšia solitérová legenda medzi zásnubnými prsteňmi. Je žiadaný vo všetkých veľkostiach centrálneho kameňa a vo všetkých farbách zlata.“ 

Perfektne doladené krivky a 4 krapne (úchyty) symbolicky predstavujú 4 živly zeme, ktoré sú domovinou večných diamantov ručne osádzaných do našich zásnubných klenotov.

Top legendárne šperky Mikuš Diamonds!
 

Legendy o srdiečkových príveskoch

V minulosti spĺňali prívesky hlavne ochrannú funkciu pred chorobami či nešťastím. Takéto amulety nosili ľudia zavesené na krku, prípadne si ich zašívali priamo do šiat. Dnes majú prívesky primárne ozdobný a v prípade špecifických tvarov aj osobný význam. Jedným z nich je tvar srdca, ktorý hovorí univerzálnym jazykom lásky na celom svete. Chcete dôkaz?

Mikuš Diamonds legenda – Srdiečkový diamantový prívesok DEVOTION

„Môžem úprimne povedať, že legendárny Devotion nie je iba najpredávanejší srdiečkový prívesok, ale náš najpopulárnejší prívesok vôbec. Jednoduchý, no precízne doladený dizajn silno vplýva na zmysly tak kupujúcich, ako šťastných obdarovaných,“ hovorí Iveta Zimková Mikušová.

Top legendárne šperky Mikuš Diamonds!

Táto srdcová záležitosť je skvelou inšpiráciou pre všetky ženy, ktoré chcú mať jemný diamantový skvost za príjemnú cenu. Za všetky spomeňme tie, ktoré túžia nosiť srdce milovanej osoby pri srdci, tie, ktoré majú rady univerzálny charakter šperkov s intímnym motívom, a v neposlednom rade tie, ktoré diamantové srdce dostanú ako pozornosť za narodenie spoločného potomka. Takto sa tvoria vlastné legendy. Pri udalostiach a láskyplných míľnikoch, ktoré v žiadnom prípade nemôžeme označiť za každodenné. Ďakujeme, že ich tvoríme spolu. Už 20 rokov. :-)

Top legendárne šperky Mikuš Diamonds!