BLOG

Zafír, smaragd, rubín - v magických vianočných trendoch!

Zafír, smaragd, rubín - v magických vianočných trendoch!

Oheň rubínu. Oceán zafíru. Zeleň smaragdu. Kto by týmto hriešnym zvodom prírody odolal? Aj ostrieľaní majstri klenotníci boli nimi natoľko očarení, že tieto tri magické drahé kamene zaradili medzi takzvanú „veľkú trojku drahokamov“. Toto vkusné drahokamové trio dokazuje už celé stáročia svoju nadpozemskú moc v kráľovských korunovačných klenotoch. Teraz nastal čas, aby preniklo do sveta (ne)obyčajných pozemšťaniek – do ich najhlbšieho klenotu – srdca.

Prsteň Famulus

Zafírový prsteň Famulus z bieleho zlata

Predstavujeme vám Prsteň Famulus. Na výrobu sme použili prírodné materiály: biele zlato, ružový zafír, diamant.

Pozrieť šperk

 

Zafírové prekvapenie

 

O tajomstvách v zafíre ukrytých: Peržania verili, že zem odpočíva na obrovskom zafíre, ktorého odlesky dali oblohe jej belasú farbu. Koľká poetika, však? My ju môžeme zažívať aj dnes, a to prostredníctvom šperkov, kde ručne osadené zafíry rozprávajú príbehy Tisíc a jednej noci zakaždým inak – vždy však s myšlienkou na lásku nebeskú. Aj preto sa zafírovou svadbou označuje 45. výročie vstupu do manželstva a pri tejto príležitosti si partneri často dávajú svoje obrúčky obohatiť práve o mystické modré drahokamy. Úprimnosť, pravda, upevňovanie vernosti – to všetko sú nepochybne tri vzácne dary od sudičiek, ktorými by nepohrdol žiadny smrteľník (a nielen v manželstve). Pozitívna správa je, že sila týchto darov sa vraj ukrýva v hlbokých zafíroch.

Pre akú ženu je zafír vhodný: Zafír je známy už od staroveku, je v ňom niečo krásne starosvetské, no zároveň nadčasové. Určite v tom majú prsty (v tomto prípade odtiene) modrej farby, ktoré patria medzi najobľúbenejšie kolority v ženskej ríši. Modrou skutočne nič nepokazíte, takže ak túžite po farebnom klenote, ktorý však expresívne nekričí, zafír je skvelou voľbou. Je vysoko elegantný, príjemne glamour a súčasne ho viete zladiť aj do art-deco štýlu!

Zafír, smaragd, rubín - v magických vianočných trendoch!
 

Zafírový darček pod stromček: Je prirodzené, že pri výbere šperku s drahým kameňom zvažujete aj praktické parametre. Zafír, z rodu korundov, je po diamante druhý najtvrdší drahokam, čo ho zaraďuje medzi najpreferovanejšie drahé kamene v klenotníckej sfére. Tento fakt určite poteší aj mužov, ktorí plánujú svojej milovanej darovať zafírový zásnubný prsteň. (Mimochodom, túto originálnu voľbu by vám schválila aj vojvodkyňa Kate Middleton, ktorej prstenník zdobí práve zafírový skvost s diamantmi). V tomto duchu vám dávame do pozornosti našu horúcu novinku – éterický prsteň Atlantis s prekrásnym centrálnym zafírom a 18 prírodnými briliantmi. Ak máte zásnuby za sebou a túžbu milovať svoju ženu pred sebou, potešte ju kúzelnými náušničkami Zaira, ktoré svojím minimalistickým tvarom ladia prakticky ku všetkému. V prípade, že vás to ťahá k niečomu výraznejšiemu, veľkolepú službu spravia zafírovo-diamantové náušnice Zing, ku ktorým môžete, v chode času a slávnostných príležitostí, dokúpiť i rovnomenný prsteň či prívesok.

 

Smaragdové pokušenie

 

O tajomstvách v smaragde ukrytých: Už starí Inkovia a Aztékovia považovali smaragd za posvätný kameň. Ak sú vám tieto kultúry na míle vzdialené, vedzte, že podľa starovekej legendy pokál (nádobu) toľko skloňovaného Svätého Grálu zdobili práve smaragdy. Prášok z týchto vzácnych drahokamov rozjasňoval očné viečka aj mogulskej kráľovnej, ktorá ho s obľubou používala na kozmetické účely. Jazykom súčasnosti, farba smaragdu je tak špecifická, že sa pri opisoch jedinečnej zelenej bežne používa výraz „smaragdovozelená“. Všetky odtiene tejto farby sú liečivé, len sa dobre pozrite, zelenou sa to okolo nás len-tak hemží. Koniec koncov, ak sa povie slovo „príroda“, aká farba vám ako príde na um ako prvá? Zelená. Upokojuje, harmonizuje a v šperkoch neuveriteľne rozžiaruje charizmu majiteľky.

Zafír, smaragd, rubín - v magických vianočných trendoch!

 

Pre akú ženu je smaragd vhodný: Smaragd musí dotyčná skrátka milovať. Úžasné je, ak tento kameň korešponduje aj so zelenými očami šťastnej nositeľky. Nie je to však podmienka, pretože smaragd sa vie dokonale asimilovať. Na všetko. Je v ňom hĺbka, tajomstvo, sýtosť života, jedna z farieb dúhy, slovom všetko, čo robí život ženy plnším a veselším. Na druhej strane neskrýva v sebe aj istú vážnosť, ktorá patrí k určitým spoločenským udalostiam. Smaragd teda ocení žena, ktorá sa nebojí farieb a vie ho nosiť s povestným šarmom, dokonca aj k ležérnejším outfitom.

Smaragdový darček pod stromček: Už neraz sme spomínali, že z farebných kombinácií drahých kameňov preferuje smaragdovo-diamantové súznenie aj náš expert na drahé kamene a výkonný riaditeľ Martin Mikuš. Možno tento fakt pomôže nerozhodným mužom, možno naštartuje ženy, ktoré si chcú tento rok poistiť Ježiška samy. Oba rody môžu začať pohľadom na jemné a svieže náušničky Alais, ktoré sú vysoko univerzálne a perfektne kombinovateľné aj s ďalšími šperkmi z tejto súpravy. V prípade, že vás čaká zásnubný míľnik už koncom tohto roka a viete, že vaša drahá skloňuje smaragdy častejšie ako slovný pojem „dobré ráno“, radi vás nasmerujeme k dokonalému prsteňu Famulus s centrálnym smaragdom obkoleseným diamantmi. Tento typ prstienka je našou srdcovkou, o čom svedčí fakt, že sme ho zhotovili aj v iných farebných variantoch a dodnes je topkou na (zásnubnom) prsteňovom nebi. Pri náušniciach Loom, dokonalých taktiež v sete, si budete vravieť, ako je krásne na tomto svete! Harmonický tvar a čisté línie sú ako stvorené na ples, oslavy, do divadla, vernisáže a ... to už viete vy samy, kde všade chcete zažiariť. Nie je teda pravdou, že vyšperkované skvosty tohto typu prevetrá žena raz za čas, každá udalosť si môže pýtať smaragdové pokušenie.


 

Rubínové pohladenie

 

O tajomstvách v rubíne ukrytých: O tomto vášnivom drahokame sa traduje, že nositeľovi dáva silu leva, smelosť orla a múdrosť hada. Atribúty vskutku kráľovské, no v dnešnej hektickej džungli života potrebné ako soľ pre každého smrteľníka. Presnejšie povedané smrteľníčku, v ktorej rubín vraj dokáže prebudiť lásku, posilniť šťastie a v prípade rubínového šperku dodať pocit vznešenosti tam, kde chýba. Červená farba sama osebe je veľmi silná a prazáklad jej esencie sa ukrýva práve v prírodnom rubíne. Výrazné vibrácie tohto kráľovského kameňa majú, podľa starovekých spisov, afrodiziakálne účinky. Indickí maharadžovia by iste vedeli rozprávať, nám neostáva nič iné iba veriť posolstvu, že „skúsenosti sú, aj v tomto smere, neprenosné“. :-)

Pre akú ženu je rubín vhodný: Farba srdca, ktorá sa s rubínom priamo spája, ho krásne prepája s romantickými typmi žien. No nepohrdnú ním ani vášnivé „amazonky“, ktoré svoju zdravú horkokrvnosť považujú za základnú esenciu života. Špeciálnou kategóriou sú ženy pracujúce na vysokých pozíciách, ktoré fungujú v takzvaných mužských energiách. Veľakrát sú z toho vyčerpané, pretože potláčajú svoju ženskú intuitívnu zložku. Úžasným zdrojom pomoci a sily (nevypočutého) srdca je práve šperk s prírodným rubínom. O to silnejšie, ak je s láskou ručne robený.

Zafír, smaragd, rubín - v magických vianočných trendoch!
 

Rubínový darček pod stromček: Najmä v Ázii sa rubíny tešia veľkej obľube, v minulosti sa pri stavbe budov kládli pod základy, čo malo ich obyvateľom zaručiť šťastie. No je čas, aby rubínovému vábeniu podľahli aj slovenskí milovníci šperkov. Rubín je rovnako ako zafír odroda korundu a tiež druhým najtvrdším kameňom na svete. To sa zrkadlí aj v dokonalej ukážke majstrovstva našich klenotníkov – v rubínovo-diamantových náušniciach Intention, kde nielen kráľovská voľba drahokamov, ale aj exotický tvar kvetu garantuje u ženy kráľovský pocit. Ak si ho spojí s magickými Vianocami, nikdy na ne nezabudne. Ani na vás. :-) V jednoduchosti je krása zas perfektne platí pri luxusnom náhrdelníku Memory s rubínom tvare slzy. Je dosť pravdepodobné, že vás zaujme natoľko, že slzy šťastia pustíte aj pri rubínovom súrodencovi – osudových náušniciach Memory. Ide o tak nádherný a nadčasový set, že si dovoľujeme povedať, že napriek výraznejšej farbe rubínov, môže hrdo tvoriť základ vašej šperkovnice.

Prsteň Glitter

Rubínový prsteň Glitter z bieleho zlata

Predstavujeme vám Prsteň Glitter. Na výrobu sme použili prírodné materiály: biele zlato, rubín, diamant.

Pozrieť šperk
Ak si chcete vlastnosti rubínu poistiť aj jeho špecifickým motívom – prsteň Glitter v tvare srdca je kandidátom „numero uno“. S ľahkosťou a hrdosťou prevezme na seba funkciu zásnubného prsteňa, „statement“ klenotu na slávnostné príležitosti, ako aj nezabudnuteľného darčeku pri narodení milovaného potomka. Nie je to krásne? Jeden šperk – na tisíc možných spôsobov. Príbeh šperku je totiž vaším osobným príbehom. O to vzácnejším, keď sa mnoho vecí v súčasnosti unifikuje a digitalizuje. Na Vianoce však cítime návrat ku koreňom akosi silnejšie. Intenzívnejšie. Autentickejšie. Pozorne vnímajte tieto skutočné emócie a vložte ich do skutočných, ručne robených šperkov Mikuš Diamonds, ktoré majú dušu! S potešením budeme proti tom. A nielen tento rok. :-)