BLOG

Žlté, biele alebo ružové zlato na obrúčky?

Žlté, biele alebo ružové zlato na obrúčky?

Čaru zlata podľahli už naši prapredkovia z obdobia okolo roku 6 000 p.n.l a niet sa im čo čudovať. Očarujúca farba a podmanivý lesk si získajú každého, kto má rád pekné veci. Dodnes má zlato výsostné postavanie v klenotníckom odvetví a všetko nasvedčuje tomu, že tento vzácny kov ostane ešte dlhé roky neohrozeným kráľom.

Vďaka moderným technológiám vedia súčasní zlatníci vyrobiť rôzne typy zlata v závislosti od farby a karátov (teda podielu čistého zlata v kove). V našej ponuke obrúčok používame 14 karátové zlato, ktoré je dostatočne odolné voči vonkajším vplyvom, a tak pri tejto rýdzosti zaručujeme celoživotnú záruku a servis. Odlišné farby zlata sa dosahujú pridávaním rôznych prímesí, pričom najpoužívanejšími a zároveň najobľúbenejšími sú žlté, biele a ružové zlato. Existujú však aj rôzne výstrelky, ako zlato čierne, zelené, modré alebo fialové.

 

Klasické žlté obrúčky

 

Nestarnúca klasika v podobe žltého zlata azda nikdy nevyjde z módy - najmä pre svoj prirodzený lesk a teplú farbu. Pre mnohých je práve táto farba zlata synonymom víťazstva a preto často pri výbere obrúčok siahajú po žltom zlate. Žlté zlato tiež predstavuje vernosť a lojalitu a z tohto dôvodu bolo dlhé roky najčastejšie používanou farbou svadobných obrúčok. Hodí sa k tmavším typom pleti a je vhodnou voľbou aj pre ľudí s citlivou pokožkou.

 

Obrúčky v bielom zlate

 

Posledné roky sa dostáva do popredia aj biele zlato, ktoré vďaka prímesiam (striebro či paládium) a ródiovaniu získava okrem tvrdosti aj sivastý odtieň. Biele zlato krásne zažiari na bledej pleti a pekne na ňom vyniknú predovšetkým biele diamanty. Biela farba obrúčok symbolizuje priateľstvo a pevný vzťah. Snúbenci často volia biele zlato najmä pre jeho nadčasovosť a dámy oceňujú možnosť kombinácie s doplnkami striebornej farby.

 

Trúfnete si na ružové zlato?

 

Ružové zlato vzniká kombináciou čistého zlata a medi a v súčasnosti sa stáva veľkým hitom. Jeho romantickú farbu si obľúbili už začiatkom 19. storočia v Rusku a istý čas sa mu hovorilo aj “ruské zlato”, aj keď pod týmto názvom by ste ho už teraz nikde nenašli. Je to ideálna voľba pre romantické duše a ľudí, ktorí majú radi niečo netradičné. Ružové zlato sa hodí ku všetkým typom pleti a vďaka svojej farbe sa v manželstve spája s láskou a pokojným spolunažívaním.

 

Pamätajte na to, že obrúčky sú šperkom na celý život, a tak si ich farbu starostlivo premyslite. Ak si aj tak stále nebudete vedieť vybrať, stavte na svoju intuíciu, tá býva veľmi často správna. Aby vám svadobné obrúčky skutočne vydržali celý život, v Mikuš Diamonds vám prinášame bezplatný celoživotný servis a záruku. Zistite viac v časti obrúčky.