BLOG

Lenka a Rasťo: Spečatenie lásky v letnom duchu!

Lenka a Rasťo: Spečatenie lásky v letnom duchu!

Dátum svadby: 25. 8. 2018

Miesto svadobného obradu: Rímskokatolícky kostol zoslania Ducha Svätého v Leviciach

Miesto svadby: Hotel Lev, Levice                     

Svadobná pieseň: John Legend: All of me (inštrumentálna verzia)

Svadobné obrúčky: Mikuš Diamonds

Svadobné šaty: Nicole Spose

Svadobný oblek ženícha: Salón Nicole

Vizáž: Salón Darphin Levice, Agnes  

Svadobný fotograf: Katarína Pavlíčková, FOTOZUPKA

Svadobné video: Marek Bátovský                    

Svadobná cesta: Mexiko 

 

Lenka a Rasťo: Spečatenie lásky v letnom duchu!

Čas na lásku nebeskú

 

Dodnes mám pred očami moment, keď som prvýkrát uvidela môjho muža Rasťa. Dokonca si pamätám aj jeho košeľu – je úsmevné, aké detaily nám zostanú v pamäti v súvislosti s našimi najdrahšími. Rasťo však tvrdí, že si ma všimol oveľa skôr. :-) V každom prípade naše „lovestory“ začiatky boli neisté, no zároveň rýchle. Sprvu sme sa trošku okukávali, no keď sme sa bližšie spoznali, bola to okamžite obrovská láska. Zasnúbili sme sa asi po 2,5 roku vzťahu.

Lenka a Rasťo: Spečatenie lásky v letnom duchu!
Čo sa stane na Mauríciu (ne)zostane na Mauríciu

Och, zásnuby. Možno mi neuveríte, ale skutočne som nemala vytúžený akt zásnub a úprimne môžem povedať, že sama by som si to nikdy lepšie nevysnila. Detaily si necháme pre seba, keďže je to pre nás jedinečný intímny „pakt“ lásky, no prezradím, že to bolo na exotickom ostrove Maurícius. Obaja sme boli veľmi dojatí – od šťastia, samozrejme. Keď mi uschli slzy, spustili sa mi znovu pri pohľade na krásny a nadčasový diamantový zásnubný prsteň, ktorý s láskou a rozvahou Rasťo pre mňa vybral.

 

Lenka a Rasťo: Spečatenie lásky v letnom duchu!

Spečatenie lásky s „glamour“ obrúčkami Lynn

Svadobné obrúčky boli pre nás doslova proces, predsa len ide o svadobné šperky na celý život, takže sme zvažovali viac kľúčových faktorov. Moja predstava sa najskôr spájala s obrúčkou, ktorú by som nosila spolu so zásnubným prsteňom, no po viacerých diskusiách s klenotníkmi ma začala odrádzať nepraktickosť tohto nápadu. Finálne rozhodnutie padlo, keď sme uvideli naživo svadobné obrúčky Mikuš Diamonds, model Lynn. Presnejšie pánsku verziu tohto modelu. Keď si ju Rasťo vyskúšal, sedela mu dokonale po všetkých stránkach!

Lenka a Rasťo: Spečatenie lásky v letnom duchu!
 

Aj dámska verzia s mnohopočetnými diamantmi po celom obvode je perfektná, takže som nemala absolútne problém prispôsobiť sa. Samozrejme sme ešte zvážili aj meno a kvalitu (slovenskej) značky Mikuš Diamonds, celoživotnú záruku, podmienky servisu/úprav, ktoré nie sú bežným štandardom v iných klenotníctvach.

Lenka a Rasťo: Spečatenie lásky v letnom duchu!

Svadobné šaty – láska na prvý pohľad a „druhé“ skúšanie

Vždy som chcela „veľké“ svadobné šaty, v ktorých sa budem cítiť ako pravá princezná (rozumej, nie ako torta). Akosi podvedome ma to ťahalo k tylovej sukni, ktorá – podľa mňa – pôsobí jemnejšie. Detail s odhaleným chrbtom bol tiež moja srdcovka. Keď som vošla do prvého salónu, okamžite ma zaujali šaty s wau efektom, ale myslela som si, že mi nebudú sedieť, takže mi ani nenapadlo „vdýchnuť im život“. Našťastie som sa k nim neskôr vrátila a ... áno, už som pri nich zostala. Asi je pravda, že čo vás ako prvé intuitívne zaujme, je vaša „cesta“.

Lenka a Rasťo: Spečatenie lásky v letnom duchu!
 

V tom čase som však mala dohodnutý ešte jeden termín v druhom (a súčasne poslednom) salóne a tam ma očaril úplne odlišný model – jednoduché hladké šaty s jemnou vlečkou a rafinovane odhaleným chrbtom. Tým, že sme v tomto salóne kúpili oblek pre manžela, rozhodla som sa tieto decentné šaty „pasovať“ za popolnočné! Takže nakoniec som mala dvoje vysnívané svadobné šaty!

Veľká rodinná láskyplná svadba

Svadba bola jedna krásna oslava našej lásky a sľubu ľúbiť sa a podporovať sa už navždy! Pripravovali sme ju asi osem mesiacov a snažili sme sa (podľa rád skúsených) užiť si aj tento dôležitý medzikrok. Úlohy sme si rozdelili minimálne, išlo predsa o našu svadbu, takže známou posvadobnou filozofiou „odteraz už iba spolu“, sme žili už pred vytúženým „ÁNO“. Svadobná veselica prebehla na vrchole leta v auguste, prakticky do roka od zásnub.

Lenka a Rasťo: Spečatenie lásky v letnom duchu!
 

A keďže obaja máme mnohopočetnú rodinu, veľké svadby sme si zakaždým užívali ako priestor oslavy „mladých“, ale aj stretu rodiny a priateľov, ktorých dnes človek vidí veľakrát len príležitostne. Aj preto sme sa rozhodli vytvoriť zo svadby takúto veselú príležitosť! Čo to znamená v reči čísel? Približne 111 hostí, skĺbenie tradícií z dvoch regiónov (pôvodne som z Oravy, Rasťo z východu). Slovenské zvyky ako odobierku u mojich rodičov či venčekový/redový tanec sme citlivo prepojili s modernejšími prvkami – štýlovým fotokútikom a detským kútikom pre najmenších hostí. Je úžasné, že sa teraz každým jedným slovom vraciam späť do týchto krásnych a nezabudnuteľných momentov!

Lenka a Rasťo: Spečatenie lásky v letnom duchu!

Zvečnené svadobné okamihy „made in Slovakia“

Pri svadobných fotkách sme mali dosť jasné predstavy. Túžili sme po otvorenom priestore v prírode, no súčasne po niečom v industriálnom štýle, kde perfektne vynikne kontrast s čistotou a krásou svadobných šiat. No reálne kontúry to nabralo až s konkrétnym miestom. Milujeme starobylú Banskú Štiavnicu a Sitno, kde vznikli skutočne božské zábery.

Lenka a Rasťo: Spečatenie lásky v letnom duchu!
 

Cestou tam sme ešte našli opustený pivovar, ktorý výborne poslúžil aj na spomínaný druhý typ fotiek. A keďže sme sa nevedeli nabažiť tohto magického okolia, zastavili sme sa aj pri Kalvárii a tajchoch.

Lenka a Rasťo: Spečatenie lásky v letnom duchu!

„Všichni jsou už v Mexiku...“

Na svadobnú cestu sme sa vybrali neskôr až do ďalekého Mexika, pretože sme nemohli odísť hneď po svadbe – významným faktorom boli práve klimatické podmienky. Druhou „podmienkou“ bol oddych, hýčkanie a relax v krajine, kde nás lákala jej história, pamiatky, inak povedané miestny „genius locci“. Toto všetko spĺňalo práve Mexiko, nádherná oblasť a hotel, kde sme nakoniec zakotvili, splnili naše želania nad očakávania!

Lenka a Rasťo: Spečatenie lásky v letnom duchu!
 

Čarovný rok po svadbe

S mojím mužom sme obaja veriaci, a práve samotný sľub pred Bohom pre nás veľa znamená. Svadbu teda rozhodne nevnímame ako formalitu, to by sme ju vôbec nerobili a už vôbec nie pre vyše 100 ľudí. :-) I keď manželská inštitúcia je pre mňa aj obrovský krok do neznáma, keďže s človekom, ktorého poznáte len niekoľko rokov, sa rozhodnete stráviť zvyšok života, založiť si rodinu, byť tu jeden pre druhého, v dobrom aj v zlom. Napriek tomuto faktu to bolo pre nás prirodzené rozhodnutie.

Lenka a Rasťo: Spečatenie lásky v letnom duchu!
 

A či sa niečo po roku zmenilo? Naoko možno nič, no „pod povrchom“ obaja vieme, že sme si sľúbili nekonečnú lásku a podporu a v tom sa chceme každý deň nášho spoločného žitia zdokonaľovať.