BLOG

Silvia a Miroslav – Potvrdenie lásky vysnívanou svadbou

Silvia a Miroslav – Potvrdenie lásky vysnívanou svadbou

Dátum svadby: 26. 08. 2022

Miesto svadobného obradu:  Konkatedrála  sv. Mikuláša v Prešove

Miesto svadby: Stodolienka u Hricka

Svadobná pieseň: Bystrík: Hej, dievča

Zásnubný prsteň a obrúčky: Diamantový prsteň Ashanti, pánska obrúčka Adelle a prsteň Amalee

Svadobné šaty: Svadobný salón Soirée Nitra

Svadobný oblek ženícha:  Taimar - Obleky na mieru

Účes a make-up: Bodka beauty

Svadobný fotograf: Ľuboš Krahulec photography

 

Osudové stretnutie, keď to najmenej čakáš...

 

S mojím teraz už manželom sme sa spoznali ešte počas vysokoškolských čias, kedy nás zoznámila jedna z našich známych. Od obdobia spoločných prednášok v jednej lavici sme si taktiež prešli fázou vzťahu na diaľku, z dôvodu jeho neskoršieho pôsobenia v zahraničí. Aj napriek tomuto faktu to náš vzťah nijako neoslabilo a po jeho návrate a krásnych piatich rokoch  pokľakol, a predsa len to so mnou riskol. No a ako sa vraví, risk je zisk.

 

Zásnuby očakávane neočakávané

 

O zásnubách a celkovo o spoločnej budúcnosti sme sa rozprávali často, a keďže sme obaja zvyknutí či už plánovane alebo spontánne cestovať a navštevovať rôzne destinácie, predpokladala som, že samotný akt zásnub prebehne práve počas jednej z našich ciest. Nakoľko ma však manžel veľmi dobre pozná a vedel, že už niečo šípim, urobil presný opak a o ruku ma požiadal nečakane na Slovensku. Po dobrej večeri a degustácii vín v Chateau Grand Bari vo vinárskej oblasti Tokaja ma vzal na prechádzku pomedzi viniče a položil mi „tú“ otázku, na ktorú dostal kladnú odpoveď. A keďže čoskoro oslavujeme prvé výročie svadby, verím, že sa tak nestalo len kvôli spomínanej ochutnávke ☺

 

Pravá láska, pravý diamant

 

Voľba zásnubného prsteňa bola viac-menej trefa do čierneho, keďže dobre pozná môj vkus a vedel, aký štýl prsteňa by sa mi páčil, rovnako ako aj farba zlata. Prsteň je samozrejme z dielne klenotníctva Mikuš Diamonds a konkrétne ide diamantový model Ashanti. Jeho netradičnosť spočíva v štvorcovom tvare a spadá do kolekcie tzv. Illusion line. Ide o samostatnú podlíniu zásnubných prsteňov, pričom diamanty sú ručne osádzané v rôznych výškach a veľkostiach, čím dochádza k ilúzii jedného kameňa. Pokračovateľmi šperkov boli práve obrúčky. Pánsky model Adelle je zaužívaná, minimalistická, ale výrazná voľba pre akúkoľvek mužskú hrúbku a dĺžku prstov. Ja som si zvolila ako obrúčku neštandardne prsteň Amaleebielom zlate práve pre svoj originálny a nápaditý vzor. Počas svojho svadobného dňa som siahla po perlových šperkoch, konkrétne po prívesku Sincerity s japonskou perlou akoya, ktorý bol doplnený svadobným darom od manžela, a to perlovými náušnicami. Tie mi dokonale ladili s ozdobami vo vlasoch a  katedrálnym trojmetrovým závojom posiatom perlami.

 

Človek mieni, covid mení (aj svadbu)

 

Samotná svadba prebehla takmer do roka a do dňa, avšak úplne mimo našich predstáv. Svadobný deň sme plánovali uskutočniť v zahraničí v kruhu našich najbližších v spojitosti spolu už s medovými týždňami. Covid obdobie, ktoré trvalo dlhšie než by ktokoľvek predpokladal, nás donútilo prehodnotiť svoju víziu. Náš veľký deň sa napokon uskutočnil na Slovensku, a to vo veľkom štýle s vyše stovkou pozvaných, so štandardnými zvykmi a tradíciami a v konečnom dôsledku to vypálilo lepšie, než sme očakávali. Daný deň prebehol bez akýchkoľvek stresov či nervozity a užili sme si ho od prvej chvíle vďaka spoločnej podrobnej a včasnej organizácii, rozdeleniu úloh a harmonogramu.

 

Večné momenty zachytené v krásnych svadobných fotografiách

 

Predstavu o svadobných fotografiách sme mali jasnú, minimálne o fotografovi, ktorý ich vyhotoví. Vďaka za originálne zobrazenie zachytených momentov patrí Ľubošovi Krahulcovi, ktorému sa podarilo splniť našu požiadavku autentickosti, prirodzenosti a nenútenosti. Aj napriek tomu, že daný deň ubehol príliš rýchlo, fotografie nám pripomenú okamihy, na ktoré budeme spomínať celý spoločný život.

 

Svadobné jedlá kombinovali tradície a inakosť zároveň

 

Tak ako pri väčšine vecí, tak aj pri voľbe jedla sme mali vysoké nároky. Hosťom sme chceli ponúknuť nielen dobrú zábavu, ale aj gastronomický zážitok v podobe netradičného gurmánskeho menu a klasickými švédskymi stolmi. Ruka v ruke s jedlom je dôležitý aj pitný režim. Hostia si mohli pochutiť napríklad na víne Masaryk zo skalických vinohradov a južného Slovenska. Pre milovníkov sladkého sme mali široký výber zákuskov v podobe rezov, ale aj francúzskej pattiserie z kvalitných surovín podriadenými intoleranciami.

 

Šaty s vlečkou, striebrom vyšívané

 

Svadobné šaty boli okrem manžela jediná položka, ktorá sa po celý čas pripravovania a organizovania svadby nezmenila. Vyhliadnuté som ich mala dlhšiu dobu a je teda možné povedať, že boli vysnívané. Pochádzajú z dielne Eva Lendel a svadobného salónu Soirée v Nitre. Zaujímavé boli svojim úzkym strihom s odhalenými ramenami, trojmetrovou vlečkou, ktorá sa dala kedykoľvek odopnúť a trojmetrovým katedrálnym závojom. Z rovnakého salónu som si zaobstarala aj popolnočné šaty v menej tradičnej krvavočervenej farbe. Aj napriek väčšej diaľke, ktorú bolo potrebné zdolať kvôli postupným skúškam šiat, ma profesionálny prístup a flexibilnosť personálu utvrdil v tom, že som sa rozhodla správne. Manžel siahol po čiernom smokingu, ktorý bol materiálovo aj štýlovo ladený práve k svadobným šatám. Šitý mu bol na mieru spolu s košeľami a  vystihovala ho práve personalizovanosť v podobe vyšitých iniciálov na rukávoch košele ako aj voľba vnútornej strany saka s podobizňou známeho obrazu od Vincenta Van Gogha - Hviezdna noc.

 

A či by sme niečo na našej svadbe zmenili?

 

Aj napriek maximálnej spokojnosti s tým ako naša svadba dopadla, by sa predsa len určite dalo nájsť pár vecí, ktoré by sme dnes už pozmenili. Súvisí to však s neustále meniacimi sa trendmi, a preto v danú dobu bolo všetko presne tak ako to malo byť a ako sme si to v daný moment želali.

 

Vaša vyšperkovaná svadba

 

Budúcim nevestám a ženíchom by som odkázala asi len toľko, aby začali deň „D“ riešiť v predstihu, rozdelili si úlohy a vyhli sa tak predsvadobnému zhonu, stresom a nečakaným situáciám pri organizácii. Aby sa riadili vlastnými predstavami a dokázali selektovať nevyžiadané rady a v neposlednom rade, aby si užili dané momenty od samého začiatku, pretože tak ako každý deň, tak aj tento výnimočný má svoj časový limit.

 

A čo svadobná cesta? Exotiku sme museli odložiť

 

Ako svadobnú cestu sme mali naplánované Maledivy. Exotické predstavy sme však museli odsunúť na neurčito, pretože krátko po našej veselici sme zistili radostnú správu a malé divy som začala čoskoro pociťovať v brušku. Medové týždne tak strávime už v trojici v spoločnosti nášho synčeka, až nastane vhodný čas.

 

Svadbou sme spečatili našu lásku

 

Pre nás oboch svadba znamenala veľa. Nešlo len o papierové potvrdenie vzťahu. V tom sme sa totiž utvrdili ešte v predmanželskej dobe,  počas niekoľkoročného vzťahu, spoločnom bývaní, dosiahnutí určitých cieľov, či už osobných alebo pracovných. Pre niekoho formalita, pre nás pozdvihnutie vzťahu na vyšší level a možnosti zdolávania ďalších priorít v spoločnom živote.