BLOG

8 krokov k dokonalým zásnubám

8 krokov k dokonalým zásnubám

Ako nepokaziť zásnubný okamih

 

Pre ženu jeden z najkrajších momentov jej života, no pre muža dlhé obdobie príprav a sekundy nervozity z odpovede. Zásnuby. Či sa už odhodlávate na tento krok pol roka alebo len pár dní, vždy je dôležitá poctivá príprava. Dnes vám prinášame zopár tipov, ako pripraviť pre vašu partnerku krásne zásnuby.

 

1. Požiadať

 

Nie, nežiadajte hneď svoju partnerku o ruku, na to treba ešte trochu času. V niektorých krajoch a rodinách je ale zvykom pred zásnubami požiadať partnerkiných rodičov o ruku ich dcéry. Aby ste predišli rodinnému faux-pas, preverte si, či vaši budúci svokrovci toto gesto očakávajú alebo nie.

 

2. Informačné embargo

 

Rozhodnutie požiadať partnerku o ruku je krásne, ale vyžaduje veľké utajenie. Úplne ideálne je, keď o vašich plánoch vie čo najmenej ľudí - znižuje to pravdepodobnosť “prezradenia”. Ak už niekoho potrebujete požiadať o pomoc, dajte si záležať na výbere.

 

3. Na zreteli: ONA!

 

Hoci je internet zavalený obrovským množstvom zásnubných nápadov a príbehov, nenechajte sa zlákať na niečo, čo nie je prirodzené pre vás ani vašu partnerku. Pri všetkom teda myslite na ňu a na to, čo má rada. Buďte originálny a autentický, táto taktika nikdy nesklame.

 

4. Načasovanie

 

Zvažujete zásnuby počas narodenín alebo oslavy? Tieto dni sú totiž spojené s rodinou a priateľmi, takže pokiaľ si myslíte, že sa vaša partnerka rada podelí o prekvapenie zo zásnub aj s ostatnými, nemusíte váhať. Ak však uprednostňuje intímnu atmosféru, prispôsobte tomu aj načasovanie zásnub.

 

5. Miesto, miesto, miesto!

 

Samozrejme aj výber miesta, kde ju chcete požiadať o ruku, by mal vychádzať z jej záľub. Pokiaľ má rada prírodu, nájdite si romantické miesto niekde na lúke alebo v lese.. Ak však preferuje luxusnejšie miesta, pohľadajte radšej kvalitnú reštauráciu či dobrý hotel.

 

6. Tréning robí majstrov

 

Nemusíte zrovna vedieť celú reč naspamäť, naopak, tak by stratili vaše slová svoju silu. Dôležité ale je si vopred prejsť aspoň základné body, ktoré jej chcete povedať. Nenechajte sa zaskočiť nervozitou a premyslite si, akými slovami si chcete získať jej áno.

 

7. Kľaknúť

 

Každé zásnuby sú iné, no všetky sa spájajú v jednom bode - pokľaknutí muža pred partnerkou. Týmto jej vzdáte úctu a zároveň s pokorou prijímate jej rozhodnutie. A verte, že žena si ten moment, kedy pred ňou partner kľačí, pamätá do konca života.

 

8. Potvrdiť to prsteňom

 

Ak aj spomienky na zásnuby časom trochu vyblednú, stále tu ostáva jeden nemý svedok - zásnubný prsteň. Dajte si záležať na jeho výbere, nech čo najviac vystihuje vkus vašej partnerky. Buďte si istý, že takmer okamžite sa bude so zásnubným prsteňom chváliť celej rodine, kolegom a všetkým kamarátkam. Veríme, že váš zásnubný deň sa vydarí a budete nesmierne radi, ak sa niektorý zo zásnubných prsteňov Mikuš Diamonds stane jeho súčasťou.