BLOG

5 tipov ako si správne vybrať svadobné obrúčky

5 tipov ako si správne vybrať svadobné obrúčky

Manželstvo je spojenie muža a ženy, spoluúčasť v celom živote, zdieľanie božského aj ľudského zákona. Tento zákon zhmotňujú práve obrúčky. Doživotní spojenci. Srdcová záležitosť zaľúbencov, ale aj naša. Čeľte výberu obrúčok rovnako vášnivo ako výberu šiat či iných svadobných komponentov. Vyberajte spoločne – srdcom, aj rozumom. Ako na to?

1. Časový faktor a rozpočet

Ako ďaleko ste vo svojom predsvadobnom ťažení? Zastavte sa na chvíľku a v dostatočnom predstihu si naplánujte výber svadobných obrúčok. Ak budete v časovom strese, nebude to ani pôžitok, ani zážitok, ale nevyhnutná povinnosť. Okrem toho, samotná výroba môže trvať niekoľko týždňov a čím špecifickejšie požiadavky, tým časovo náročnejšia zákazka. 

A kde je čas, tam sú aj peniaze. Rozpočet je podstatný východiskový bod, no nebojte sa na prste lásky precítiť aj drahšie modely obrúčok. Vo finále vám navrhneme stále špičkovú variantu s ideálnym pomerom kvality a ceny. 

5 tipov ako si správne vybrať svadobné obrúčky

2. Kvalitné spracovanie a drahé materiály

Nie náhodou sa obrúčkam hovorí „večné kruhy“. Aby skutočne vydržali večnosť, je dôležité prihliadať na materiály, z ktorých sú zrodené. Už v dávnych časoch írsky ľud veril, že je nešťastie zosobášiť sa s prsteňom z iného materiálu než zlato. Aj naše ručne robené obrúčky sú výlučne zo 14-karátového zlata o hrúbke 1,6 mm, vďaka čomu sa nikdy nepreliačia a nezničia. 

Správny výber diamantovprírodných drahých kameňov je ďalšou dôležitou témou. Všetky obrúčky osádzame prírodnými diamantmi s najvyššou kvalitou výbrusu, ktorý demonštruje unikátny optický efekt Srdcia a Šípy (Hearts & Arrows). Pri pohľade cez korunu diamantu môžete pozorovať osem symetrických sŕdc a osem symetrických šípov. Ležatá osmička symbolizuje nekonečnosť. Na detailoch záleží!

5 tipov ako si správne vybrať svadobné obrúčky

3. Dizajn obrúčok

Uvedomte si, že obrúčky sú jedna z mála trvalých vecí, ktoré vám po Veľkom dni zostane. Vkus sa časom mení, preto nepodceňujte ani samotný dizajn. „V poslednom roku stavili naši zákazníci viac na nadčasovosť. Dámy preferujú jednoduché obrúčky v kombinácii s diamantom, obľúbené sú i diamanty po celom obvode obrúčky. U pánov najčastejšie víťazí úplná klasika“, hodnotí naša obchodná riaditeľka Iveta Zimková Mikušová. 

A čo zlato? Žlté je nesmrteľné, biele pristane chladnejším typom pleti a ružové je čoraz trendovejšie. Dômyselne zvážte profil obrúčok aj povrchovú úpravu, ktorá dotvára celkový dojem „spojencov lásky“. Absolútne estetické blaho plníme aj najnáročnejším klientom, pretože razíme filozofiu individuálneho prístupu šitého na prstenník! Obrúčky na mieru sú tak jedinečné ako odtlačok prsta!

5 tipov ako si správne vybrať svadobné obrúčky

4. Správna veľkosť a gravírovanie

S obrúčkou sa musíte cítiť prirodzene. Nemenej podstatné je aj to, na ktorom prste, respektíve ktorej ruke vám bude žiariť aj v budúcnosti. V súčasnosti je trendom nosiť zásnubný prsteň a obrúčku na jednom prste, čo však veľmi neodporúčame kvôli vzájomnému treniu a možnému poškodeniu jedného z prstienkov. A ako zvoliť správnu veľkosť? „Veľkosť obrúčky by mala byť s drobnou rezervou - ani veľmi voľná, ani príliš tesná, keďže prsty sa v priebehu dňa i roka menia, samozrejme, každému individuálne. Výhodou je naše technické riešenie – zaoblené kónické vnútro komfort fit, ktoré zabezpečí príjemné nosenie,“ vysvetľuje naša dlhoročná profesionálna predajkyňa Alena Stanová. 

Samostatnou kategóriou pri obrúčkach je gravírovanie, či už tradičné (mená snúbencov a dátum svadby), vtipné výroky z filmov, text obľúbenej piesne, vlastný motív – nič nám v tomto smere nie je cudzie. Navyše, gravírovanie poskytujeme zadarmo.

5 tipov ako si správne vybrať svadobné obrúčky

5. Výber seriózneho klenotníka

Je alfou i omegou. „Dobrým ukazovateľom pri výbere kvalitného klenotníka sú i tradícia a renomé, ktorú ma klenotník za sebou,“ konštatuje náš expert na drahé kamene a výkonný riaditeľ Martin Mikuš. Preto je dôležité naše silné zázemie v klenotníckej výrobe v Trenčíne. Vďaka tomu vám môžeme garantovať nadštandardné benefity ako doživotnú zárukubezplatný servis, ktorý zahŕňa aj úpravu veľkosti prsteňa. 

Naše obrúčky sú najkrajšie naživo, presvedčiť sa o tom môžete už v siedmich kamenných predajniach Mikuš Diamonds po celom Slovensku. A keďže vás chceme robiť šťastnými, ku každému páru svadobných obrúčok ponúkame ako bonus luxusnú, ručne vyrobenú krabičku v hodnote 80€. Takéto obrúčky sú dielom, dokonalým zhmotnením vašej lásky!