BLOG

Minimalistické prstene – krásne a jednoduché šperky

Minimalistické prstene – krásne a jednoduché šperky

Minimalizmus - pojem, s ktorým sa stretávame v oblasti bývania, módy či v oblasti šperkov. Vo všetkých týchto oblastiach je jeho hlavnou charakteristikou predovšetkým jednoduchosť, no pre tento štýl je príznačná aj jeho nápaditosť, rafinovanosť a elegancia. Minimalizmus však zďaleka nemožno považovať iba za aktuálny módny trend. Ide o životný štýl a celkový spôsob nazerania sa na svet. 

 

Minimalistické šperky

Minimalizmus vo svete klenotníctva reprezentujú šperky v jemnom prevedení, ktoré sú jednoducho kombinovateľné a krásne dopĺňajú celkový styling. Napriek tomu upútajú svojou kvalitou a precíznym spracovaním, či už ide o prstene, náhrdelníky alebo náušnice.

 

Minimalistické diamantové prstene

Pri výbere (nielen) snubných prsteňov muži často siahajú po jednoduchých minimalistických prsteňoch, ktoré sú stávkou na istotu, či už dáma tento štýl preferuje alebo len partner nechce spraviť krok vedľa. V našej ponuke diamantových prsteňov ponúkame množstvo modelov, ktoré spĺňajú túto požiadavku. Diamant sám o sebe pôsobí veľmi elegantne a exkluzívne. Jeho extravagantnosť, alebo naopak minimalizmus je v spôsobe osadenia a doplnenia, či už postrannými kameňmi, alebo prepracovanosti jeho šíny.

Diamantový prsteň – solitér

Nežný a jednoduchý prsteň so žiarivým diamantom, ktorý ideálne doplní tenkú šínu. To je diamantový prsteň Lola, ktorý patrí medzi cenovo dostupnejšie diamantové prstene s minimalistickým dizajnom. Aj vďaka týmto atribútom možno Prsteň Lola radiť k jedným z najčastejšie vyhľadávaných v našej ponuke. Výberom tohto modelu sa určite trafíte do vkusu žene, ktorá nezvykne nosievať výrazne šperky a doplnky, je zástankyňou jednoduchých vzorov a tvarov, ale zároveň si potrpí na kvalitu a štýl. 

Minimalistické prstene – krásne a jednoduché šperky
 

Prevedenie solitér je charakteristické osadením jedného centrálneho kameňa, ktorý dominuje šperku. Pri výbere tohto typu prsteňa je ponuka v našom klenotníctve naozaj pestrá. Modely sa líšia hlavne spôsobom osadenia diamantu, počtom krapní a tiež hrúbkou a šírkou šíny. Medzi klasiku v našej ponuke, ktorá si získala srdcia a ruku stoviek žien patrí prsteň Janette. Tento model osádzame diamantom štandardne v rozpätí 0.20ct až 1.00ct v krásnej korunke. Ako všetky šperky, aj tento krásny model vyrábame a osádzame ručne v našej klenotníckej dielni v Trenčíne.

Minimalistické prstene – krásne a jednoduché šperky
 

Diamantový prsteň s jemnou šínou

Minimalizmus v prsteňoch je reprezentovaný aj jemnosťou jeho konštrukcie. Samozrejmosťou je precízne a odborné technické prevedenie prsteňov, aby ich krehkosť nebola na úkor ich kvality. Jedným z prototypov minimalistických prsteňov je vizuálne jemný diamantový prsteň Bitsie, ktorý ma šínu zdobenú centrálnym kameňom a šiestimi postrannými briliantmi. Na dámskej ruke pôsobí veľmi nežne. Práve preto si získava popredné miesta v rebríčku obľúbenosti medzi našimi zákazníkmi.

Minimalistické prstene – krásne a jednoduché šperky
 

Diamantmi zdobená šína a dominantný diamant. Elegantný a nápaditý prsteň Diva je skutočnou divou v našej zásnubnej kolekcii. Jeho konštrukcia je lichotivá nežnej dámskej ruke a zároveň je jeho prevedenie veľmi nápadité a neprehliadnuteľné. Cenové nastavenie je vďaka voľbe veľkosti, čistoty a farbe diamantu tiež variabilné. Vďaka benefitom, ktoré ponúkame k našim šperkom vieme garantovať, že krása šperku, ktorý si u nás zakúpite, zotrvá a bude pýchou dámy dlhé roky.

Minimalistické prstene – krásne a jednoduché šperky
 

Drahokamové prstene v minimalistickom štýle

Drahokamové prstene sa vo všeobecnosti spájajú skôr s definíciou výrazných a extravagantných, avšak aj v ponuke prsteňov osadených drahokamom je veľa modelov, ktoré môžeme označiť ako minimalistické, či už z pohľadu celkového vizuálu alebo z hľadiska jemnosti farebného drahokamu.

Jedným z modelov, ktorý spĺňa požiadavky minimalizmu, je model prsteňov Elegant. V našej ponuke ho môžete nájsť v troch drahokamových prevedeniach a farbách zlata. Čistotu a nebeskosť akvamarínu dopĺňa biele zlato a diamanty. Farebne a oku lahodiaca kombináciaružovom zlate a morganitu, ako aj klasická kombinácia žltého zlata a zlatého berylu, sú vytvorené presne tak, aby farba kameňa bola s farbou zlata dokonale podporená a zladená. Centrálny kameň v modeloch Elegant je jemne zdobený bezfarebnými diamantmi, ktoré podtrhnú luxusný vzhľad šperku.

Minimalistické prstene – krásne a jednoduché šperky

Obľúbený rad drahokamových prsteňov Still Life. Model, ktorý je špecifický vďaka výbrusu osadeného centrálneho drahokamu. Farebný kameň je vizuálne podporený diamantmi, ktoré zdobia jednoduchú šínu prsteňa a tvoria tak líniovo veľmi čistý dizajn, ktorý možno označiť ako minimalistický z hľadiska jeho prevedenia.  Široká variácia farieb drahokamov ponúka možnosť vybrať si kameň, ktorý z hľadiska celkovej preferencie dáme najviac pristane.

Minimalistické prstene – krásne a jednoduché šperky
 

Prsteň Fluid osadený jedinečným a neopakovateľným drahým opálom. Jemná šína a osadenie drahého kameňa v obrube dodávajú tomuto prsteňu neskutočnú eleganciu a minimalistický vzhľad. Šperk, ktorý sa dá krásne kombinovať vďaka hravosti farieb drahokamu a jeho charakteristickej črte – opalizácii.  V modelovom rade Fluid je možné vyskladať celý set a postupne tak doplniť svoju šperkovnicu o nadčasové a kvalitné kúsky s výbornou cenovkou.

Minimalistické prstene – krásne a jednoduché šperky

Ponuka minimalistických prsteňov je v sieti nášho rodinného klenotníctva naozaj široká. Samozrejme, ak má zákazník konkrétnu predstavu o vysnívanom šperku, vieme tieto požiadavky s radosťou a nadšením splniť. Spoločne s našimi klenotníkmi nájdeme vždy to najvhodnejšie riešenie, kde sa snúbi predstava a realizácia v nádherný, unikátny a neopakovateľný šperk. Vaše predstavy nás posúvajú vpred a vaša priazeň nám dáva motiváciu.