BLOG

Top 12 najobľúbenejších diamantových šperkov roku 2021!

Top 12 najobľúbenejších diamantových šperkov roku 2021!

Verili by ste, že aj po dvadsiatich rokoch na klenotníckej scéne stále pociťujeme vášeň, vzrušenie i adrenalín z toho, akým smerom sa bude uberať náš každý jeden ručne robený šperk? Pri niektorých kúskoch akosi tušíme, že ašpirujú na titul „top skvosty“, no aj tak je v celej tejto misii kus mágie, pretože meradlo úspešnosti máte v rukách práve vy. A tak ako každý z vás je originál, aj naše klenoty majú svoj špecifický odtlačok energie, ktorú o pár sekúnd uvidíte premenenú v nenapodobiteľných prírodných kameňoch. Ocitnete sa totiž v skvelej spoločnosti diamantových šperkov, ktoré hrali v tomto roku medzi našimi zákazníkmi absolútny prím. Nájdete si tu svojho favorita?

Diamantové prstene na všetky príležitosti

„Je to ten najmocnejší prsteň v celej rozprávkovej ríši. Kto ho má na prste a otočí s ním dokola, splní sa mu to, na čo práve myslí.“

Spoznávate popis čarovného Arabelinho prsteňa? Alebo je vám bližší majster fantasy žánru, Tolkien, ktorý do ústredného motívu svojich dychberúcich príbehov zasadil „jeden prsteň, ktorý vládne všetkým“? Tak či onak, prstene ovládajú rúčky žien už celé stáročia, a pritom dokonale vystihujú myšlienku, že nič nie je isté, len láska k prsteňom má svoju budúcnosť istú! No aby sme vás už nenapínali, v tomto roku vládli v pozemskej realite vášmu srdcu rovno tri skvosty z trenčianskej klenotníckej dielne Mikuš Diamonds, ktorých charakter je odzbrojujúci ako úsmev ženy a pevný ako diamant – najtvrdší nerast na našej planéte.


1. Diamantový prsteň Claire

Prečo nesmie chýbať vo vašej šperkovnici: „Diamantový prsteň Claire sme zaradili do našej ponuky minulý rok, o to viac nás teší, že sa tak rýchlo stal úspešným skvostom v živote žien,“ hodnotí naša dizajnérka a obchodná riaditeľka Iveta Zimková Mikušová. Už na prvý pohľad je zrejmé, že jeho fatálne dokonalé línie ho predurčujú na rôzne príležitosti – zásnuby, výročie lásky, osobný sviatok – všade tam bude neprehliadnuteľný centrálny briliant v „obkľúčení“ 10 postranných diamantov. Jeho mimoriadne priaznivá cena (do 1000 eur) je už iba briliantovou bodkou pre všetkých s pevným „budgetom“, aj tých nerozhodných.

Top 12 najobľúbenejších diamantových šperkov roku 2021!

2. Diamantový prsteň Janette

Čo dokáže: Udržať sa už roky tam, kde muži dávajú priam osudové komplimenty. Ako hovorí I. Zimková Mikušová: „Zásnubný prsteň Janette, inak povedané 6-krapňový solitér so zúženou šínou pri diamante, je citlivo vyšpičkovaná klasika, ktorá je posledných šesť rokov na vrchole v predajnosti." Neprehliadnuteľný briliant podčiarkuje zámer našich klenotníkov stvoriť model s romantickou náladou i triezvejším „lookom“. Tak čo, podarilo sa?

Top 12 najobľúbenejších diamantových šperkov roku 2021!

3. Diamantový prsteň Mia

Pre aké ženy je určený: Pre tie, ktoré chcú zažiť „kráľovský zážitok pre náročné“. Ak totiž sledujete aktuálne šperkárske trendy, inými slovami naše top trendy 2021/22, určite ste neprehliadli diamantový zásnubný prsteň Mia. „Tento luxusný kúsok s výraznejším centrálnym diamantom 0,5 ct. je dizajnovo úplne iný, pričom perfektne odzrkadľuje fakt, že vintage štýl je aj v 21. storočí stále in,“ konštatuje Iveta Zimková Mikušová. Ďalších 34 postranných briliantov, medzinárodný certifikát GIA, ako aj možnosť voľby prsteňa vo všetkých druhoch zlata, to sú ďalšie faktory, ktoré vám nedajú spávať... kým, nebudete zaspávať priamo s ním!

Top 12 najobľúbenejších diamantových šperkov roku 2021!

Diamantové náušnice pre všetky parádnice

„Ak ste nosili náušnice z čerešní, tak ste mali správne detstvo. Ak dozrel čas na diamanty, našli ste toho správneho klenotníka.“

Aby sme boli presní, rodinného klenotníka. V našej ponuke totiž nájdete aj detské šperky, ktoré rastú spolu s vašimi najmenšími, čím krásne podporujeme myšlienku takzvanej „slow fashion“. V tomto duchu, samozrejme, nezaostávajú ani náušnice pre „veľké dievčatá“, ktoré si uvedomujú, že minimalistický štýl doplnkov je akousi filozofiou života, kde menej je viac. Určite nie je náhoda, že nasledujúce tri modely aktuálne najobľúbenejších diamantových náušníc vynikajú jemnými líniami, nad ktorými budú ochkať i ďalšie generácie „šperkoholičiek“.
 

1. Diamantové náušnice Moon II. 

Prečo nesmú chýbať vo vašej šperkovnici: „Tento absolútne nadčasový model sme nedávno zaradili do našich top trendov, pričom tu perfektne zafungovala symbióza zákazníckej popularity a línií, ktoré sú moderné, a pritom nikdy neomrzia,“ odhaľuje tajomstvo úspechu Iveta Zimková Mikušová. Hľa! Dvom neprehliadnuteľným diamantom sekunduje ďalších 28 diamantových súkmeňovcov, a ako bonus vám ponúkame možnosť dotvoriť si celú súpravu Moon. Mimochodom, diamantový prsteň Moon bol v našom minuloročnom rebríčku na 6. mieste v obľúbenosti medzi zásnubnými prsteňmi. Nuž, viete ako sa hovorí. Všetko na zemi ovplyvňuje Mesiac na oblohe, a v súprave Moon to platí do posledného diamantu!

Top 12 najobľúbenejších diamantových šperkov roku 2021!

2. Diamantové náušnice Bare

Čo dokážu: Vyjadriť autentický „minimalizmus“ nezameniteľnou rečou šperkov. Inými slovami, ak hľadáte, už ste našli. Perfektný pár diamantových krások, v duchu (letnej) jemnej romantiky. K dispozícii sú vo všetkých druhoch zlata, čím sa prispôsobia každému tónu pokožky ako i vkusu obdarovanej osoby. Apropós, vkus. Ak túžite darovať diamanty v tomto štýle a osadení, nemusíte sa obávať, že urobíte krok vedľa aj pri náročnejšej „konzumentke“ šperkov. Ako vysvetľuje dizajnérka I. Zimková Mikušová: „Svojím nevtieravým prevedením a krásnou brilanciou oslnia presne tam, kde treba.“

Top 12 najobľúbenejších diamantových šperkov roku 2021!

3. Diamantové náušnice Canopy

Pre aké ženy sú určené: „Romantické duše, ktoré milujú kvetinové symboly alebo skôr hviezdne? Každý v nich vidí projekciu svojho sveta, a presne o to nám pri ich tvorbe išlo,“ prezrádza Iveta Zimková Mikušová. Keď dosnívate, pokojne spočítajte prírodné diamanty, ktoré ručne osadil náš špičkový fasér Pavol Vojtek. Nie je ich síce toľko, ako hviezd na nebi, no hviezdny pocit zaručene vyvolajú. A úžasnou správou je, že ich cena nie je nebotyčná, práve naopak, zaraďujeme ich do kategórie šperkov do 500 eur, čo je mimoriadne priaznivá cena za šperk, ktorý nie je instantnou záležitosťou moderného sveta.

Top 12 najobľúbenejších diamantových šperkov roku 2021!

Diamantové náramky za všetky doplnky

„Diamantový náramok nie je len módny doplnok. Zjemní vaše gestá a povie o vás viac ako tisíc slov.“

Letné obdobie, ktoré si aktuálne užívame plnými dúškami, prirodzene vyzlieka ženské ruky a „oblieka“ ich do náramkov, ktoré dlhodobo patria medzi tradičné a zároveň najobľúbenejšie šperky. Najmä tie diamantové. Vychádzajúc z myšlienky jemného a diskrétneho šperku – môžete ich kombinovať na mnoho spôsobov – vo formálnom „office“ duchu, v uvoľnenom „dovolenkovom“ štýle, kde bezfarebné diamanty vytvoria dokonalý „look“ na opálenej pokožke. Ich univerzálny charakter vám poslúži aj pri rôznych oslavách života, lásky, sviatkov, piatkov... fantázii sa hranice nekladú, o čom sa presvedčíte aj pri nasledujúcich briliantových „fešákoch“.

1. Diamantový náramok Jocelyn 

Prečo nesmie chýbať vo vašej šperkovnici: Ak už vlastníte jeden či viac z diamantových šperkov Jocelyn, určite vám poskočí srdce pri informácii, že do tohto populárneho setu pribudol nový člen – náramok Jocelyn,“ konštatuje Iveta Zimková Mikušová. V sete či samostatne, tento diamantový „benjamínek“ sa stal okamžite obľúbeným. Jeho vyžarovanie môžeme pokojne pripodobniť k parfumu, ktorý obsahuje tri časti, vo voňavej terminológii označovanej ako hlava, srdce a základ parfumu. V prípade náramku Jocelyn hlavu predstavuje 14-karátové zlato, srdce centrálny briliant, pričom základ tvorí 6 postranných briliantov. Och, aby sme nezabudli pripomenúť zlaté pravidlo šperkológie, vždy sa najskôr ponorte do obláčiku svojej milovanej vône, až potom si nasaďte šperky.

Top 12 najobľúbenejších diamantových šperkov roku 2021!
2. Diamantový náramok Fervency

Čo dokáže: Rozbúchať srdce každému, kto sa naň pozrie! Ľúbivý tvar srdca, ktorý tvorí dominantné krivky šperku, sa metaforicky prepája so skutočným srdcom (budúcej) majiteľky. Tento tlčúci drahokam v našom tele vám zakaždým napovie, akým spôsobom náramok nosiť. Áno, správne čítate, ide o rafinovaný šperk „2 v 1“. Náramok totiž môžete nosiť v klasickom uzavretom dizajne, no aj v otvorenom motíve. Treba ho vidieť a zažiť, ako hovorí jedna z čelných predstaviteľov Mikuš Diamonds, Iveta Zimková Mikušová: „Diamantový náramok Fervency so 14 briliantmi v tvare srdca patril v roku 2019 medzi najpreferovanejšie náramky z našej trenčianskej klenotníckej dielne, a tento rok sa ocitol v prvej trojke. Toto umiestnenie mu právom patrí, aj preto sme sa rozhodli zaradiť ho medzi aktuálne top trendy.“

Top 12 najobľúbenejších diamantových šperkov roku 2021!

3. Diamantový náramok Flamenco

Pre aké ženy je určený: Pre tie, ktoré cítia, že nastal čas na pravé diamanty. Pre tie, ktoré nechcú čakať, až sa nájde niekto, kto im ich daruje. Pre tie, ktoré vedia, že najdôležitejší vzťah máme samy so sebou. A preto je dôležité vedieť oceniť sa. Ak ste sa v týchto riadkoch spoznali, a chcete si poďakovať krásnym šperkom v mimoriadne priaznivej cene (do 500 eur), čítajte ďalej. „Srdiečkový briliantový náramok Flamenco je našou ďalšou úspešnou novinkou, ktorá si našla pevné miesto na zápästiach našich zákazníčok. Tešíme sa, že robí radosť tam, kde dochádzajú slová,“ konštatuje Iveta Zimková Mikušová. No popri kráse majte na pamäti aj praktickú stránku nosenia náramkov. Ideálne parametre vám pomôžu nastaviť naše profesionálne predajkyne v jednej z našich siedmich kamenných predajní lokalizovaných po celom Slovensku.

Top 12 najobľúbenejších diamantových šperkov roku 2021!

Diamantové prívesky pre všetky lásky

„Dobré spomienky sú ako prívesky. Každá je výnimočná. Zbierate ich jednu za druhou a potom sa jedného dňa obzriete späť a zistíte, že z nich máte celý náhrdelník.“
 

Nemusíte byť pilnou študentkou „módnej biblie“, aby ste vedeli, že náhrdelníky a prívesky sú obľúbené už celé generácie, keďže ide o najstaršie šperky vôbec. V jazyku módy sú jedným z top letných doplnkov a pokiaľ zvolíte skutočné klenoty na svojom dekolte, ich životnosť rozhodne nebude sezónnou záležitosťou. O to sa postarajú prírodné diamanty, ktorých rodokmeň sa nedá nasimulovať. Je v nich ukryté tajomstvo života, ženskej krásy a nesmrteľnosti. Nech sa páči, záverečné defilé víťazných príveskov práve začína...

1. Diamantový prívesok Jejune

Prečo nesmie chýbať vo vašej šperkovnici: Túžite sa cítiť príťažlivo a komfortne? Chcete, aby váš šperk vyžaroval vzácnosť, večnosť a osobitý životný štýl? „Presne tieto atribúty spĺňa diamantový prívesok Jejune, ktorý zaraďujeme medzi minimalistické skvosty s maximálnym účinkom,“ dopĺňa I. Zimková Mikušová. Vnímavé duše určite postrehli, že minimalistický štýl stavia najmä na hladkých a jemných líniách, ktoré sú dôkladne zapracované do našich ručne zmajstrovaných skvostov. Potešujúce je, že investícia do tohto druhu šperkov sa vám vráti aj pri každodennom nosení. Zvlášť, ak patríte k subtílnejším typom, ktoré nestavajú na módnej prvoplánovosti a vyzývavosti.

Top 12 najobľúbenejších diamantových šperkov roku 2021!

2. Diamantový prívesok Moon

Čo dokáže: Vyladiť to, čo potrebujete. Harmonický kruh je totiž považovaný za absolútne dokonalý tvar symbolizujúci pôvod života. Z hľadiska mužských a ženských princípov predstavuje symbol ženskej energie (kruh je veľmi populárnym tvarom u väčšiny žien). Nemá začiatok ani koniec, preto je označovaný ako symbol jednoty. „Nuž, už si len zjednotiť akú farbu zlata preferujete, a váš dekolt pochopí, prečo sú diamanty najlepším priateľom ženy,“ usmieva sa Iveta Zimková Mikušová.

Top 12 najobľúbenejších diamantových šperkov roku 2021!

3. Diamantový prívesok Fragment

Pre aké ženy je určený: Ostrejšie hrany briliantovej krásy preferujú takzvané zemské (racionálne typy), ktoré milujú systém a poriadok vo svojom živote. Dôvod? Tvar štvorca predstavuje bezpečie, nemennú dokonalosť, pevnosť a pozemskosť. „Štvorcová krása je skutočne veľmi obľúbená v rôznych segmentoch šperkov. V prípade prívesku Fragment sme sa jej nevedeli nabažiť, a stvorili sme k nemu aj rovnomenné náušnice,“ dodáva I. Zimková Mikušová. Čo keby ste kúsok tohto vesmírneho poriadku nosili na vlastnom tele aj vy?

Top 12 najobľúbenejších diamantových šperkov roku 2021!

A ako zamiešate šperky v druhom polroku?

Už teraz sa tešíme, ktorým šperkom vdýchnete dušu aj ďalšie mesiace tohto intenzívneho roku. Pre nerozhodných dávame do pozornosti naše aktuálne top trendy, unikátne šperkyaj majstrovské high-end kúsky. Akokoľvek sa rozhodnete, na všetky šperky sa vzťahujú naše nadštandardné benefity, akými sú doživotná záruka proti vypadnutiu drahého kameňa a bezplatný servis. Veríme, že si vyberiete top skvost, či už v jednej z kamenných predajní alebo v online priestore so všetkými prepracovanými benefitmi, ktoré sa podpisujú pod renomé nášho rodinného klenotníctva. Krásne diamantové leto, priatelia!