BLOG

Svieže koktailové prstene do šperkovnice

Svieže koktailové prstene do šperkovnice

Staviť všetko na jednu kartu. Takto môžeme definovať rozhodnutie ozdobiť sa tzv. kokteilovým prsteňom. Ich správna voľba a prezentácia je hotovým umením. Veď vybrať si vhodné doplnky je niekedy alfou a omegou dokonalej vizáže a prezentácie každej dámy. Pri kokteilových prsteňoch určite zabudnite na staré známe „Menej je niekedy viac“. Práve naopak, čím väčšie, čím mohutnejšie a čím výraznejšie, tým lepšie.

 

Pohľad do histórie kokteilových prsteňov

 

S pojmom kokteilové prstene sa svet módy stretol už v 20. rokoch minulého storočia. Koktailové prstene z tohto obdobia vo všeobecnosti obsahovali diamanty, zafíry, smaragdy a niektoré aj akvamaríny a ich spoločným znakom bolo osadenie jedného výrazného centrálneho kameňa Tieto prenikavé prstene boli neodmysliteľne spájané so zmyslom pre zábavu.  Za kolísku koktailových prsteňov sa považujú Spojené štáty Americké, kde tento trend zožal najmarkantnejší úspech. Zvyknú sa tiež označovať ako výrazné alebo večerné prstene.

 

Koktailové  prstene do povedomia módneho sveta opäť veľkolepo uviedla Meghan Markle, ktorá práve týmto výrazným šperkom doplnila svoj elegantný styling počas posvadobnej večere. Bola to dokonalá demonštrácia toho, ako dokáže prsteň doplniť, osviežiť a podčiarknuť celkový look a aj príklad toho, ako vsadiť všetko na jednu kartu, na tú víťaznú.

Svieže koktailové prstene do šperkovnice
 

Ako nosiť kokteilové prstene?

 

Zvyčajne sa výrazné, resp. koktailové prstene nosia na prstenníku pravej ruky, ale veľmi efektné je aj nosenie na ukazovákoch oboch rúk. Ide o modernejší výklad ich nosenia, avšak história si pamätá už z dôb 17. storočia, že práve ukazovák bol označovaný ako prst, prostredníctvom ktorého vedie žila priamo do srdca. Preto bol často práve ukazovák prstom, ktorý zdobili výrazné prstene. Dnes sa kreativite medze nekladú, ani čo sa týka nosenia a kombinovania šperkov. Všetko záleží od samotnej prezentácie šperku a dámy, ktorá ho vie nosiť s gráciou a nápadom.

 

Charakteristika koktailových prsteňov

 

Zjednodušene by sme mohli povedať, že koktailový prsteň je prsteň s výrazným stredovým kameňom, avšak ani to nie je vždy pravidlom. To, čo robí prsteň koktailovým je príležitosť a spôsob jeho nosenia. Jeho hlavným cieľom je upútať a zaujať. Hodí sa rovnako k ležérnemu oblečeniu v podobe džínsov a bielej košele, ale aj k nestarnúcej klasike v podobe malých čiernych šiat a rovnako výborne sa hodí aj k večernej exkluzívnej róbe. Preto možno konštatovať, že koktailový prsteň by mal byť súčasťou šperkovnice každej dámy milujúcej módu a štýl.

Svieže koktailové prstene do šperkovnice
 

 

Klenotníctvo Mikuš Diamonds, ktoré už skoro štvrťstoročie vyrába svetové šperky so slovenskou rodinnou pečaťou, ponúka veľa inšpirácií na originálne koktailové prstene. Ak je však  predstavivosť a chtivosť našich zákazníkov po unikátnosti rovnako veľká ako tá naša, s radosťou a vášňou vyrobíme šperky na mieru pre každé oko túžiace po nevšednom, napríklad aj koktailovom prsteni.

V hlavnej úlohe týchto šperkov sú perly

Ak je vašou obľúbenou „kartou“ perlová kráľovná, určite vám ulahodíme širokým výberom perlových koktailových prsteňov. Kombinácia zlata, diamantovperál v rôznych farbách má nevídaný pôvab a eleganciu. Dlhé roky kraľuje táto variácia na vrchole obľúbenosti dámam na celom svete a nie je tomu inak ani v našom klenotníctve. Extravagantnejšie prevedenia zaručia wow efekt v každej spoločnosti a budú žiadaným partnerom na každú príležitosť.

 

Svieže koktailové prstene do šperkovnice

 

V drahokamovom koktailovom opojení

 

Prstene osadené drahokamami vo všetkých farbách, ktoré vytvorila príroda, sú priam predurčené pútať na seba pozornosť a vnášať iskru a šarm Ak dáma vhodne zladí šperky k svojej celkovej vizáži, úspech v podobe kráľovnej večera je zaručený.  Kombinácie zlata a širokej škály drahých kameňov vytvárajú nekonečné možnosti, kde limitom je iba hranica ľudskej predstavivosti.

 Svieže koktailové prstene do šperkovnice

Oslňte diamantovým leskom


 

Diamantová klasika vôbec nemusí byť vždy jemná a decentná. Práve naopak, diamanty majú moc očariť v rôznych podobách, formách a prevedeniach. Pri pohľade na diamantové koktailové prstene musíme iba konštatovať, že všetku unikátnosť, ktorú vložila príroda do týchto kameňov, dokážu majstri šperkári zhodnotiť a pretvoriť do bravúrnych klenotníckych diel, a teda aj v prevedení koktailových prsteňov diamanty búrajú mýty a pravidlá. Ak stavíte na diamantovú kartu, nemôže sa stať, že s ňou boj o pozornosť prehráte.

Svieže koktailové prstene do šperkovnice