BLOG

Ako (si) správne vybrať šperk podľa znamenia zverokruhu

Ako (si) správne vybrať šperk podľa znamenia zverokruhu

Keď sa kohokoľvek spýtate na to, aké je znamenie zverokruhu, odpoveď vám príde do pár sekúnd. V podstate ani nezáleží na tom, či v astrologické vplyvy veríte, alebo nie, no fakt je, že mnohým ľuďom sedí charakteristika ich znamenia až neuveriteľne presne. My však nebudeme skúmať príčinu tejto záhady, ale skôr zhody jednotlivých znamení a drahokamov, ktoré k nim už celé veky patria. Tieto drahokamy vedia totiž krásne podporiť a zveľadiť to, čo je na danom znamení najkrajšie. 

Každé znamenie má, samozrejme, viac drahokamov, ktoré k nemu patria, avšak existujú takzvané dva hlavné kamene, ktoré sú rovnaké vo viacerých zdrojoch. My sme vybrali hlavný drahokam príslušného mesiaca „birthstone“, podľa oficiálneho zdroja prestížneho amerického gemologického inštitútu gia.com, a takisto sme hľadali prienik týchto drahokamov aj s príslušnými znameniami. Neznamená to však, že ak sa vám zapáči drahokam iného znamenia, je pre vás „tabu“. Skôr ide o pomôcku a skvelý tip na darček pre tých, ktorí chcú darovať niečo špecifické, viac trefné a osobné. Každý šperk má svoj príbeh, a keď ho milovanej osobe navyše venujete so slovami, že prírodný drahokam v ňom ukrytý podporuje energiu jeho osobnosti (znamenia), môže ísť o najkrajší vianočný darček.

 

Znamenie zverokruhu: Kozorožec (22. 12. – 20. 1.)

 

Čo o ňom (ne)viete: Kozorožec, ako kardinálne zemské znamenie, má obrovský dar vytrvalosti a sily ísť až na vrchol. Všetko, čo v živote robí, vykonáva systémom postupných krokov, v duchu pokory a trpezlivosti. Tento systém-dril-rutina mu postupne prinesie hojnosť v živote. Je to takzvaný strážca času a majster hmoty. Potrebuje cítiť istotu a veľmi dôležitá je preňho aj sila predkov. V istom zmysle je vážny a zdržanlivý, no vo vnútri vždy ide za svojou víziou, nezávislosťou a prirodzeným sebavedomím. Učí sa komunikácii, vzťahom a majstrovstvu svojej mysle.

Hlavné kamene: Záhneda a granát.

 

Ako (si) správne vybrať šperk podľa znamenia zverokruhu

 

Drahokamový tip pre Kozorožca: Kozorožec nesie obrovské spojenie so zemou, takže asi vás neprekvapí, že jedným z jeho hlavných kameňov je záhneda. Tá v ňom uvoľňuje pripútanosť a podporuje presadenie sa v živote. Tento potenciál je ukrytý práve v našom srdiečkovom náramku Allure, kde zemitej záhnede nádherne kontrastujú prírodné diamanty. Ak preferujete iný druh šperkov, do pozornosti vám dávame štýlový prívesok Still life s plnokrvným granátom, ktorý je tiež hlavným kameňom pre Kozorožcov. Granát sa rodí v rôznych odtieňoch, ale Kozorožca najviac ovplyvňuje práve červená odroda. Táto farba symbolizuje silu, autoritu, ale aj solidaritu a jednotu. Takisto mu pomáha prekonávať zastarané myšlienky a strnulé spôsoby jednania. Táto idea sa krásne prepája práve s citlivo limitovaným príveskom Still life, ktorý je v istom zmysle iný, unikátny. Ide totiž o špecifický výbrus granátu, ktorý nevyniká ostrými hranami. Naši skúsení majstri klenotníci navyše zapracovali efektný detail v podobe trojuholníkovej krapne, ktorý ešte viac umocňuje originálny a nadčasový dizajn tohto nádherného prívesku
 

Znamenie zverokruhu: Vodnár (21. 1.-19. 2.)

 

Čo o ňom (ne)viete: S revolučným Vodnárom vždy prichádzajú nové veci a zmeny v systéme. Keď mu poviete, že sa niečo nedá, hádajte, aká bude jeho odpoveď. :-) Pre mnohých sú Vodnári šašovia, blázni, pre iných géniovia, rebeli či vyvrheli. Hranica je tenšia, ako si myslíte. Jedno sa však Vodnárom uprieť nedá – ich vzdušná a priam elektrická energia je nezabudnuteľná. Radi provokujú iných (častokrát práve zovňajškom), no v srdci je pre nich dôležitá otvorenosť a charitatívny rozmer bytia i životného poslania.

Hlavné kamene: Tyrkys a ametyst.

Ako (si) správne vybrať šperk podľa znamenia zverokruhu
 

Drahokamový tip pre Vodnárov: Exotický tyrkys Vodnárovi prepožičiava inšpiráciu a zároveň kľud i silu, aby mohol uskutočniť svoje úlohy slúžiace v prospech ľudstva. V tejto dôležitej misii bude Vodnárkam verným spoločníkom jedinečný prsteň Sunset s neprehliadnuteľným tyrkysom. Pri bližšom skúmaní si určite všimnete aj jednu špecialitku. Prírodný tyrkys je ručne osadený v prsteni tak, aby to nebolo vidieť. Toto neviditeľné osadenie „invisible line“, nie je otázkou fantázie, ale nesmiernej šikovnosti našich klenotníkov. Od modrej ku kráľovskej fialovej nie je ďaleko, takže sa presunieme k ďalšiemu hlavnému kameňu pre Vodnárov, a tým je ametyst. Ten zbystruje ich intelekt. Nie náhodou sme teda vybrali šperk najbližšie k hlave – ametystovo-diamantové náušnice Ballerina v ružovom zlate. Ich nezvyčajný tvar a dizajnové prevedenie perfektne korešponduje s originálnym naturelom Vodnáriek.
 

Znamenie zverokruhu: Ryby (20. 2.-20. 3.)

 

Čo o nich (ne)viete: Ryby plynú. Ako voda, ktorá je ich primárnym živlom. Častokrát unikajú z reality, „sú tu, aj nie sú“. V každom prípade sú veľmi spirituálne založené a vizionárske. Dobre sa cítia v antikvariátoch, kine a vo vode. :-) A dôležitá informácia pre tých, ktorí s týmto vodným znamením žijú: Často Ryby chváľte! Pochvala je pre nich doslova ako živá voda.

Hlavné kamene: Akvamarín a mesačný kameň.

Ako (si) správne vybrať šperk podľa znamenia zverokruhu

Drahokamový tip pre Ryby: Blankytný akvamarín podnecuje Ryby k prijímaniu lásky a pomáha im zbaviť sa starej emocionálnej záťaže, aby sa mohli otvorili novým vzťahom. Súčasne zlepšuje ich sebavyjadrenie. Pri pohľade na akvamarínové náušnice Pellerine, máte silné nutkanie uveriť každému jednému slovu. Prirodzene upokojujú a v spojení s nesmrteľnými diamantmi vytvárajú neprekonateľný tandem. V rovnakej snovej rovine pokračujeme aj pri mesačnom kameni, ktorý k Rybám takisto neodmysliteľne patrí. Ten ich vedie k získavaniu duševnej rovnováhy a podporuje kreativitu. Tento atribút je zahrnutý aj v elegantnom prívesku Nomad, ktorému kraľuje éterický mesačný kameň obkolesený žiarivými briliantmi. Túto prírodnú krásu umocňuje romantické ružové zlato, ktoré nádherne ladí s pokožkou ženy.

 

Znamenie zverokruhu: Baran (21. 3.-20. 4.)

 

Čo o ňom (ne)viete: Každá vlastnosť, aj tvrdohlavosť, môže byť vnímaná pozitívne, keď ju človek, v tomto prípade narodený v znamení Barana, usmerní tým správnym smerom. Baranovi nechýba odvaha, vášeň, sila. Sú to takzvaní bojovníci zrodení v živle ohňa. Taká môže byť ich gestika, mimika, názory. Skúste sa hádať s baranom. :-) V každom prípade sú pre iných inšpiráciou – ako dokážu začať nové vecí, pracovať na vysokej mentálnej úrovni, byť aktívnymi a vytrvalými vo všetkom, čo si v živote zaumienia.

Hlavné kamene: Karneol a diamant.

Ako (si) správne vybrať šperk podľa znamenia zverokruhu

Drahokamový tip pre Baranov: Krvavočervený karneol v náušniciach Alecia je vskutku nevšedný a výnimočný drahokam, ktorý svojím brusom a farbou predurčil celkový dizajn šperku. Sýtosť karneolov podporuje vitalitu žien narodených v znamení Barana, tlmí hnev a vzbudzuje chuť do života. Toto všetko podtrhujú aj žiarivé brilianty a hrejivé ružové zlato. Jedinečné vlastnosti diamantu, ktorý takisto prislúcha znameniu Barana, významne ovplyvňujú jeho osobnosť. Zameriavajú totiž jeho ohnivú energiu tam, kde je najviac potrebná. Inými slovami harmonizujú jeho srdce, vôľu i myseľ a pomáhajú mu prijať aj svoju tienistú stránku. Tú dokonale presvetlí famózny diamantový prsteň Tilly, ktorý tróni v našej kategórii zásnubných skvostov. Jeho charakter je však všestranný, takže pokojne ho môžete vnímať ako výraznejší kokteilový kúsok. Mimochodom, všetky naše diamanty a drahé kamene sú prírodného charakteru, čo ešte viac umocňuje vzácnosť týchto ručne robených skvostov.
 

Znamenie zverokruhu: Býk (21. 4.-20. 5.)

 

Čo o ňom (ne)viete: Býk, ako zemité znamenie, sa spája s fyzickou hojnosťou. Potrebuje byť, mať, cítiť, všetky druhy lásky, pôžitkov, jedla a slastí, ktoré mu naša zem ponúka. Je to hotový labužník, ktorý sa učí vychutnávať sladké plody života cez prácu a vytrvalosť. Keďže mu vládne Venuša, láska a krása sú prirodzené synonymá jeho osobnosti. Vo svojom živote potrebuje energiu prírody, miluje pokoj, istotu a ...áno, peniaze. :-)

Hlavné kamene: Smaragd a ruženín.

Ako (si) správne vybrať šperk podľa znamenia zverokruhu
 

Drahokamový tip pre Býkov: Sýtozelený smaragd odkrýva Býkovi tajomstvo života a vedie ho k spokojnému prežívaniu krásnych okamihov v živote. Takisto dohliada na dobré vzťahy a lásku, ktorá je pre Býka priam esenciálna. Blízko srdcu je aj náš rafinovane krásny prívesok s bájnym menom Andromeda, kde sme nechali vyniknúť prirodzenej kráse smaragdu vo sviežom kontraste večných diamantov. Kameň lásky, ruženín, je ďalším hlavným drahokamom pre všetky vášnivé ženy zrodené pod znamením Býka. V prsteni Reason podporuje empatiu a zlepšuje pocit spolupatričnosti. Tóny ružovej tvoria aj telo prsteňa, keďže mu kraľuje ružové zlato v príjemnom súzvuku s prírodnými diamantmi.
 

Znamenie zverokruhu: Blíženci (21. 5.-20. 6.)

 

Čo o nich (ne)viete: Hovorí sa, že najväčšou výzvou pre Blížencov je, keď im nedovolíte komunikovať. Ich aktívna, rýchla myseľ a túžba všetko zdieľať sú priam povestné. Cez komunikáciu si však robia poriadok vo svojich myšlienkach. Túžia po dobrodružstve, slobode, inováciách, dôležité sú pre nich vzťahy, najmä v spoločnosti. Blíženci sú známi svojou všestrannosťou, živosťou, no aj rozptýlenosťou a náladovosťou. Toto často spôsobuje, že im v živote chýba koncentrácia na jednu vec.

Hlavné kamene: Turmalín a perla.

Ako (si) správne vybrať šperk podľa znamenia zverokruhu

 

Drahokamový tip pre Blížencov: V duchu vyššie uvedeného bude ženám zrodeným pod týmto vzdušným znamením veľmi nápomocný drahokam turmalín. Ten ich určí trpezlivosti a koncentrácii. V jemnom a decentnom prívesku Empiric však nájdete aj niečo viac. Okrem nádherného ružového turmalínu tam naši bravúrni klenotníci ručne osadili aj romantický morganit. Keďže Blíženci sú vždy zobrazení ako dve bytosti „dvaja v jednom“, aj tento prívesok je dokonalou paralelou tohto energického znamenia. No ak už dlhšie pokukávate po perlách, čítajte ďalej. Perly sú takisto hlavným drahokamom pre Blížencov, pretože ich upokojujú. V perlovom prsteni Petals budete mať túto pravdu stále na očiach. Prenádherná sladkovodná perla je absolútne neprehliadnuteľná a vďaka 32 briliantom bude už z diaľky pútať náležitú pozornosť.

 

Znamenie zverokruhu: Rak (21. 6.-22. 7.)

 

Čo o ňom (ne)viete: Toto citlivé vodné znamenie potrebuje vo svojom živote emočné bezpečie a rodinu. Svoje emócie si však Raky držia vo svojom vnútri, inak povedané, všetci vedia, že niečo riešia, ale oni sa so svojím trápením nepodelia. Ak ich pokojnú hladinu niečo vyruší, stiahnu sa a uzavrú. Paradoxne ide o najviac vzťahové znamenie, so sklonom k precitlivenosti na seba a rodinu. Radi spájajú ľudí, sú doslova liečiteľmi rodiny cez city a emócie, na druhej strane však často riešia pripútanosť a náladovosť.

Hlavné kamene: Rubín a mesačný kameň.

Ako (si) správne vybrať šperk podľa znamenia zverokruhu

Drahokamový tip pre Rakov: Horkokrvný rubín, patriaci do takzvanej „veľkej trojky drahokamov“, je jedným z hlavných kameňov pre všetky citlivé Račice. Pomáha stimulovať ich myseľ a umožňuje im prekonať problémy, ktoré toto nesmierne senzitívne znamenie prežíva vo svojom vnútri. V tomto prípade niet lepšieho dôverníka akými sú rubínovo-diamantové náušnice Intention. Vynikajú zaujímavým usporiadaním okvetných lístkov a v prípade, že si ich zamilujete na prvý pohľad, chladnými vás nenechá ani rovnomenný prsteň a prívesok. Pre získanie duševnej rovnováhy všetkých ľudí narodených v znamení Raka, je však vhodný aj mesačný kameň. Hovorí sa, že nálady Raka sa menia každý deň, podľa fázy Mesiaca. Toto citlivé emočné pole im môže pomôcť zastabilizovať napríklad inšpiratívny prívesok Follow me z našej trenčianskej klenotníckej dielne, kde vzácnemu mesačnému kameňu asistuje aj ohnivý karneol a granát v zemitých farbách jesene.
 

Znamenie zverokruhu: Lev (23. 7.-22. 8.)

 

Čo o ňom (ne)viete: Toto ohnivé pevné znamenie, s priam kráľovským atribútom, si vie užívať všetky radosti, energiu tvorivosti a slnka. I keď má šéfovské tendencie v zmysle „šéf šéfov“, prišiel sa učiť rovnováhe v živote. Nie je to až taká aktívna energia, skôr energia hry, krásy, príťažlivého vyžarovania a sebavedomia. Lev potrebuje rešpekt a pozornosť, no súčasne by mal zapracovať na vlastnom egu, ktoré často býva centrom jeho vesmíru. V živote však musí tvoriť, neustále, pretože inak je bez energie a života.

Hlavné kamene: Peridot a spinel.

Ako (si) správne vybrať šperk podľa znamenia zverokruhu

Drahokamový tip pre Levov: Olivovozelený drahokam peridot si často ľudia zamieňajú so smaragdom, no v našej gemologickej ríši má jednoznačne svojské postavenie. Ako hlavný kameň pre vášnivé Levice má dôležité opodstatnenie, pretože pomáha vzbudzovať energiu služby a pomoci druhým. V našej novinke, sviežom prívesku Avila, mu navyše v tejto filantropickej úlohe pomáhajú aj modrý topás a brilianty. Druhý hlavný leví drahokam, ohnivý spinel, zas posilňuje Levovu motiváciu k veľkým činom a k dotiahnutiu úloh do konca. Zároveň krotí jeho pýchu a podnecuje štedrosť a spoločenskosť. Práve na spoločenské akcie, ktoré Levice toľko milujú, sú perfektným doplnkom náušnice Rumba. Tie, vďaka jedinečnému drahokamu, zaraďujeme medzi Unikátne šperky. I keď je červený spinel medzi verejnosťou menej známy ako napríklad rubín, je to len v dôsledku toho, že červený a ružový spinel špičkovej kvality (sýtej farby a voľným okom čistý) je aj v malých karátových hmotnostiach veľmi zriedkavým a vzácnym kameňom. V náušniciach Rumba v modernom dizajnovom prevedení mu viac ako zdarne sekundujú diamanty vybrúsené do efektného tvaru markízy.

 

Znamenie zverokruhu: Panna (23. 8.-22. 9.)

 

Čo o nej (ne)viete: Panna, ktorej vládne živel zem, má dar praktického aj duchovného liečenia. Panny sú takzvaní služobníci, často pomáhajú slabším. Poznáme ich ako rodených perfekcionistov, sú učenliví, snaživí, radi filozofujú a idú do hĺbky problému. Asi vás neprekvapí, že milujú poriadok a upratovanie. Veľmi im prospievajú masáže, zdravá výživa a v istom zmysle rutina.

Hlavné kamene: Citrín a zafír.

Ako (si) správne vybrať šperk podľa znamenia zverokruhu

Drahokamový tip pre Panny: Slnečný citrín úžasne rozžiari hĺbavé Panny a zjemňuje ich kritické myslenie. Rozšíriť obzory im v tomto smere jednoznačne pomôže hrejivý prsteň Lovable s centrálnym citrínom v nadčasovom žltom zlate. Flexibilitu žien narodených v znamení Panna zas podnecuje zafír, ktorý je súčasne kameňom mesiaca september. Ak sa orientujete vo svete drahých kameňov, tak určite viete, že zafíry oplývajú širokou škálou farieb. Tú sme pretavili do detských náušničiek Kvietky Fancy, v ktorých sa hravo snúbia oranžové, žlté a ružové zafíry. Tie dopĺňa aj temperamentný rubín a sýty smaragd. Vzácna paleta prírodných drahokamov je to najkrajšie a najkomfortnejšie, čo môžete dopriať práve dievčatku zrodenému pod týmto zemským znamením. Už od prvého momentu, až po ďalšie body jej rastu a vývoja, bude z týchto náušničiek čerpať harmóniu a pokoj.

 

Znamenie zverokruhu: Váhy (23.9.-22.10.)

 

Čo o nich (ne)viete: Rodení diplomati. To sú ľudia, ktorí sa narodili v znamení Váh. Áno, sú váhaví, neposední, ale to je iba jedna stránka veci. So svojím povestným šarmom, eleganciou, a spoločenským (priam) bohémskym spôsobom života vyvažujú tieto stránky osobnosti. Majú silné estetické cítenie, zmysel pre krásu, harmóniu, túžia po slobode, nezávislosti a majú dar silných vízií. V živote sú ich hlavnou témou najmä vzťahy.

Hlavné kamene: Morganit a opál.

Ako (si) správne vybrať šperk podľa znamenia zverokruhu

Drahokamový tip pre Váhy: Ružový beryl, morganit, stimuluje a vyjasňuje partnerské vzťahy, ktoré sú, ako sme uviedli vyššie, pre všetky Váhy nosnou témou. Pastelové odtiene morganitu sa hodia k akémukoľvek outfitu, čo si okamžite uvedomíte pri morganitovo-diamantových náušniciach Echo. Tvar kruhu je prirodzene harmonický a dokonalý, rovnako ako ružové zlato, ktoré hrá v tomto šperku prím. Uchovať spomienku do šperku môžu všetky ženy Váhy aj pri druhom hlavnom drahokame ich znamenia – opále. Ich nejednoznačný, tajuplný, dúhovo-vesmírny charakter neposedné Váhy nikdy neprestanú baviť. Tu upriamujeme pozornosť na jeden z našich desiatich aktuálnych Top trendov – opálový prsteň Shanara v bielom zlate. V jednoduchosti je krása. Aj toto Váhy milujú!
 

Znamenie zverokruhu: Škorpión (23. 10.-22. 11.)

 

Čo o ňom (ne)viete: Všade tam, kde sa objaví záhadný Škorpión, prináša transformáciu a radikálne zmeny. Jeho hlavnou úlohou v živote je múdro a vedome používať svoju moc, a to hľadaním a zdieľaním pravdy. Každý, kto sa už stretol s človekom v tomto vodnom znamení, vníma povestné „žihadlo“ Škorpióna. Inými slovami, Škorpión povie jednu vetu a vystihne podstatu. Niekedy až príliš. :-) V živote zažíva extrémy, krízy, tajomstvá, a práve tu mu môžu pomôcť drahokamy preňho stvorené.

Hlavné kamene: Koral a topás.

Ako (si) správne vybrať šperk podľa znamenia zverokruhu

Drahokamový tip pre Škorpiónov: Topás v odtieňoch modrej vymaňuje zo Škorpióna pochmúrnosti a pozitívne ovplyvňuje Škorpiónove vzťahy. Tento silný drahokam mu pomáha nastoliť opätovnú dôveru, ak ho niekto zradí, takže pôsobí harmonicky aj pri rôznych konfliktoch. Topás pri srdci, ako v prípade nášho prívesku Fragoline, vyššie spomenuté krásne násobí. Všetko toto zastrešuje 14-karátové žlté zlato a vkusne osadené prírodné diamanty. Škorpión je vodné znamenie a voda je blízka aj jeho ďalšiemu hlavnému kameňu – koralu. Už na prvý pohľad je nezameniteľný so žiadnym iným kameňom. Kelti uctievali koral ako zázračný amulet, námorníci ho nosili ako symbol ochrany. Koral ako organický drahý kameň potrebuje na svoj rast skutočne špecifické podmienky, čo ešte viac umocňuje jeho vzácnosť. V metafyzickom ponímaní je červený koral kameňom vášne, povzbudzuje, hreje a oživuje. V extravagantnom prsteni Acollade pomáha Škorpiónkam zvyšovať životnú silu a dosiahnuť harmóniu s prírodou aj s divokými vnútornými emóciami.

 

Znamenie zverokruhu: Strelec (23. 11.-21. 12.)

 

Čo o ňom (ne)viete: Naše astrologické putovanie končíme s ohnivým znamením Strelca, ktorému vládne Jupiter, planéta šťastia. Kľúčové vlastnosti tohto znamenia sú tvorivosť a spontánna komunikácia. Strelci často v živote cestujú, nie je prekvapujúce, ak majú stále zbalený ruksak. Zo všetkých znamení je Strelec najspontánnejší, má zmysel pre humor a optimistické nazeranie na svet. Častokrát však Strelcom chýba pokora a oheň, ktorý u nich vzplanie, rýchlo zhasne.

Hlavné kamene: Tanzanit a zafír.

Ako (si) správne vybrať šperk podľa znamenia zverokruhu

 

Drahokamový tip pre Strelcov: Hlboký modrý tanzanit, ktorý je, mimochodom, aj drahokamom Vianoc, keďže prislúcha decembru, Strelcovi prináša do života veľkorysosť a umožňuje mu lepšie uvedomovať si svoje okolie. Neprehliadnuteľná drahokamová „nálož“, a nielen nádherných tanzanitov, ale aj turmalínu, iolitu, granátov a ametystov sa spojila v luxusnom prívesku Cinque. No „zacinkať“ môže pod stromčekom rovnako úspešne aj nápaditý prsteň Privilegia, kde vyniká priam vesmírna krása asterických zafírov, vybrúsených do efektného kabošonu. Oblé decentné obruby a moderné línie robia z toho šperku klenotnícku chuťovku. Zafír totiž odvádza od povrchnosti každodennosti a sprevádza Strelcov na púti za najvyššou pravdou. A tá sa nám v období Vianoc otvára v tej najmagickejšej podobe.