BLOG

Najobľúbenejšie svadobné obrúčky zo žltého zlata

Najobľúbenejšie svadobné obrúčky zo žltého zlata
Známy americký spisovateľ Mark Twain povedal, že „svadba robí z dvoch životov jeden celý“. V tomto duchu môžeme vnímať aj svadobné obrúčky, keďže ich celistvý kruhový tvar pôsobí dojmom „bez začiatku a konca“. Postavené na tomto večnom dizajne, hýria pred vašimi očami vo všetkých druhoch zlata. V tomto článku sa však budeme venovať svadobným obrúčkam z klasického žltého zlata, ktoré je stále primárnou voľbou pre mnohých snúbencov. Dojímavé je, že tento typ zlata najčastejšie vidíme na prstenníkoch svojich (starých) rodičov, ktorí sú pre nás veľakrát vzorom, ako prežiť život s pokorou v srdci za asistencie jedinečných svadobných obrúčok.

A keďže vám chceme uľahčiť vašu osudovú voľbu, dovolili sme si zostaviť rebríček top 10 najpopulárnejších modelov našich obrúčok v žltom zlate, ktoré najviac hviezdili medzi našimi snúbencami v roku 2019.

1. Diamantové obrúčky Ria

Vedeli ste, že zlato (aurum) znamená v preklade „žiarivý svit“? Na našej modrej planéte sa objavilo približne pred 4 miliardami rokov ako meteorová smršť, ktorá so sebou priniesla aj 20 miliárd ton zlata! V prírode sa vyskytuje najmä v rýdzej forme, ktorá je však príliš mäkká na každodenné nosenie. Z toho dôvodu sa do zlata primiešavajú iné drahé kovy, aby sa zliatina stala tvrdšia a trvácnejšia. Alchýmia je dokonaná!

Najobľúbenejšie svadobné obrúčky zo žltého zlata

Prečo si vybrať obrúčky Ria: Snúbenci, ktorí sa radi nechajú inšpirovať svadobným rebríčkom, možno pri rozhodovaní ocenia víťaza, ktorým je diamantový model Ria. Dámsku verziu obrúčky dekorujú 4 prírodné diamanty v zaujímavom usporiadaní. Mimochodom, číslo 4 má aj svoju osobitú symboliku, ktorá je previazaná prakticky s celým svetom (štyri fázy Mesiaca, štyri svetové strany, štyri prvky – zem, oheň, vzduch, voda). Dokonca aj rok, v ktorom sa nachádzame, 2020 – dáva po sčítaní všetkých číslic výsledné číslo 4. Ak teda plánujete svadbu tento rok, ide priam o nebeskú symboliku. Tú si však môžete vytvoriť aj sami. Keď sa časom rozrastie vaša rodina, každý diamant môže predstavovať jedného člena rodiny.

2. Diamantové obrúčky Georgia

Vedeli ste, že zlato bolo vôbec prvým kovom, ktorý ľudia začali ťažiť a spracovávať? A možno vás neprekvapí, že dodnes je najvyhľadávanejším kovom (nielen v svadobných obrúčkach). Z akého dôvodu? Okrem nablýskanej krásy ide predovšetkým o praktické vlastnosti – zlato ​nehrdzavie, je odolné voči soli, kyselinám, zásadám a vonkajším vplyvom. Keď vezmeme do úvahy fakt, že svadobné obrúčky sú šperkom na celý život, skutočne niet lepšej voľby.

Najobľúbenejšie svadobné obrúčky zo žltého zlata

Prečo si vybrať obrúčky Georgia:
Jemný a súčasne zaujímavý model svadobných obrúčok Georgia chytil za srdce aj našu obchodnú riaditeľku Ivetu Zimkovú Mikušovú, ktorá hrdo nosí tento model v bielom zlate. Vy ste ako najobľúbenejšiu zvolili alternatívu so žltým zlatom, kde v dámskej verzii krásne kontrastuje 15 diamantov usporiadaných v efektnom oblúku. Štandardné prevedenie tohto modelu vyniká lesklou povrchovou úpravou, no keďže si všetky šperky vyrábame sami, nie je problém zvoliť matnú úpravu, prípadne kombináciu oboch.

3. Diamantové obrúčky Gloria

Zlato je ušľachtilé, stále a veľmi kujné. Je doslova srdcovou záležitosťou nášho zlatníka Ľubomíra Michálika, ktorý s ním najradšej pracuje práve pri svadobných obrúčkach: Ak je v hlavnej úlohe oheň, najlepšie sa pracuje so žltým zlatom, pretože sa ideálne letuje (zvára). Ak sa použije laser, najlepšie ide biele zlato, pretože tam treba najnižšie prúdy na zváranie, následne ružové zlato a potom žlté. Zlata je však všade rovnako, farbu robia len konkrétne prímesy.“

Najobľúbenejšie svadobné obrúčky zo žltého zlata

Prečo si vybrať obrúčky Gloria: Ak ste perfekcionisti a chcete mať svadobné obrúčky tip-top zladené od dizajnu až po názov, model Gloria je skvelá voľba. Pojem „gloria“ totiž v preklade znamená sláva, žiara, nádhera, lesk. Toto všetko sú nielen atribúty daných obrúčok, ale aj svadby ako takej. Och, a aby sme nezabudli, dámsky variant tohto modelu vyniká jedným žiarivým briliantom ručne osadeným v štýlovom dizajne, ktorý tvorí takzvaná slza (kvapka) hojnosti.

4. Diamantové obrúčky Mercy

Ako sme si povedali, pevnosť a odolnosť zlata posilňujú zliatiny ďalších kovov, ktoré určujú aj farbu zlata. Žlté zlato je zliatinou čistého zlata, striebra a medi. Práve pomer týchto dvoch kovov ovplyvní finálnu farbu zlata. My v Mikuš Diamonds si zlato miešame sami, a tak je jeho výsledný odtieň akýmsi rukopisom nášho rodinného klenotníctva. Tento rukopis sa následne pretavuje aj do dizajnov našich obrúčok v kolekcii Wedding line, kde sme vás nechceli zahrnúť stovkami modelov, ale túžili sme citlivo vybrať niekoľko desiatok, ktoré uspokoja každého, aj toho najnáročnejšieho zákazníka.

Najobľúbenejšie svadobné obrúčky zo žltého zlata

Prečo si vybrať obrúčky Mercy: Na našom blogu sme dávnejšie uverejnili článok o netradičných obrúčkach z našej trenčianskej klenotníckej dielne. Medzi top trojicou menej konzervatívnych modelov sa umiestnili svadobné obrúčky Mercy, ktoré sa pýšia krásnou dvojkombináciou zlata, kombinovanou povrchovou úpravou mat/lesk a atypickým rozmiestnením 12 briliantov. Zaujímavé je, že teraz sa umiestnili na 4. mieste v obľúbenosti medzi viac-menej štandardnejšími modelmi obrúčok. Teší nás, že sa naši klienti neboja ísť do volieb, ktoré nie sú na prvý pohľad typické, no v konečnom dôsledku im určite nechýba elegancia a nadčasovosť.

5. Diamantové obrúčky Lea

Rýdzosť zlata sa tradične udáva v karátoch (kt), ktoré vyjadrujú percentuálny podiel rýdzeho (čistého) zlata v zliatine. Výpočet karátov vychádza z definície, že rýdze zlato s hmotnosťou 1000 g/kg obsahuje 24 kt, čo znamená, že 1 karát zodpovedá 1/24 hmotnostného podielu zlata. Naše svadobné obrúčky vyrábame zo 14-karátových alebo 18-karátových zliatín zlata o hrúbke 1,6 mm, vďaka čomu sa nikdy nepreliačia a nestratia nič zo svojho ušľachtilého puncu.

Najobľúbenejšie svadobné obrúčky zo žltého zlata

Prečo si vybrať obrúčky Lea: Obrúčky s nesmierne krásnym ženským menom Lea sme takisto ospevovali v našom článku o netradičných svadobných obrúčkach. Nechajme teraz prehovoriť naše profesionálne predajkyne, ktorú majú túto tému najviac v oku: „Aj keď naši klienti vo väčšej miere stavia na nadčasovú klasiku, z tých netradičnejších modelov sú veľmi obľúbené svadobné obrúčky Lea s tromi diamantmi symbolizujúcimi minulosť, prítomnosť a budúcnosť.“ Tento fakt zrkadlia i teraz, keďže sa umiestnili na piatom mieste, v presnej polovici nášho obrúčkového defilé. Už na prvý pohľad vás zaujme ich jedinečný štýl, kombinácia mat/lesk a okulahodiace rozmiestnenie prírodných briliantov.

6. Diamantové obrúčky Amelie

Popri kráse, ktorá vás osloví, nezabúdajte, že s obrúčkou sa musíte cítiť hlavne prirodzene. Jej veľkosť vyberajte s drobnou rezervou – to znamená, nemala by byť ani veľmi voľná, ani príliš tesná, keďže prsty sa v priebehu dňa i roka menia, samozrejme, každému individuálne. Z toho dôvodu je optimálne obrúčky fyzicky zažiť, v čom vás podporia naše dlhoročné predajkyne. Dobrou správou je, že u nás zažijete nielen komfortné skúšanie, no výhodou je i naše technické riešenie – zaoblené kónické vnútro komfort fit, ktoré zabezpečí príjemné nosenie obrúčok v ich každodennosti.

Najobľúbenejšie svadobné obrúčky zo žltého zlata

Prečo si vybrať obrúčky Amelie: Nevieme vám zaručiť, či by si tieto krásne obrúčky vybrala aj svojrázna Amélie z Montmartru, no zaručene vieme, že vás tento model natoľko oslovil, že ste ho vyšvihli na šieste miesto v popularite. Ak sa neviete rozhodnúť, aké zlato by malo hrať prím vo vašich večných kruhoch, prípadne bežne nosíte šperky v rôznom type zlata, obrúčky Amelie vyriešia všetky vaše dilemy. Dokonalé duo žltého a bieleho zlata dopĺňa estetický briliantík v centre pozornosti. Nežné, decentné, no predsa iné, však?

7. Diamantové obrúčky Clementine

Správny výber diamantov a prírodných drahých kameňov je ďalšou dôležitou témou. Všetky obrúčky osádzame prírodnými diamantmi s najvyššou kvalitou výbrusu, ktorý demonštruje unikátny optický efekt Srdcia a Šípy (Hearts & Arrows). Pri pohľade cez korunu diamantu môžete pozorovať osem symetrických sŕdc a osem symetrických šípov. Ležatá osmička symbolizuje nekonečnosť. Na detailoch záleží!

Najobľúbenejšie svadobné obrúčky zo žltého zlata

Prečo si vybrať obrúčky Clementine: Ak v tomto období „lovíte“ tie správne obrúčky, možno vás zaujala samostatná vizuálna kategória, ktorá sa v obrúčkových kruhoch nazýva eternity. Anglický preklad tohto slova znamená „večnosť“ a inými slovami ide o obrúčky, ktoré po celom obvode dekorujú diamanty. Dokonalým, priam nadpozemsky krásnym predstaviteľom eternity obrúčok je model Clementine, ktorý kvalitne reprezentuje myšlienku čistých línií. Tie po celom obvode zdobia mnohopočetné diamanty. A tak, ako sa vieme pohrať s motívom obrúčok, typom zlata či povrchovou úpravou, vieme na vaše požiadanie modifikovať počet, parametre a spôsob osadenia jednotlivých diamantov. Výnimkou nie je ani zmena šírky pôvodných obrúčok alebo zhotovenie vysnívaných personalizovaných obrúčok mimo našej štandardnej ponuky.

8. Zafírovo-diamantové obrúčky Elen

Do našich ručne robených svadobných obrúčok najčastejšie osádzame diamanty, no v prípade iných farebných drahokamových preferencií nie je problém osadiť do obrúčok v podstate čokoľvek, z praktického hľadiska (stupeň tvrdosti drahokamu) napríklad rubíny a zafíry.

Najobľúbenejšie svadobné obrúčky zo žltého zlata

Prečo si vybrať obrúčky Elen: V tomto duchu budúci manželia radi siahajú po modeli Elen, kde dvom diamantom krásne kontrastuje ružový zafír. Na Mohsovej stupnici tvrdosti patrí zafíru 9. miesto, predbehol ho iba diamant, takže z hľadiska každodenného nosenia ide o perfektnú kombináciu drahokamov. Konzervatívnym dušiam toto spojenie možno až tak sedieť nebude, no fakt je, že napriek farebnému akcentu sú tieto obrúčky veľmi estetické, priam éterické.

9. Diamantové obrúčky Esme

Diamanty nakupujeme ako jediní slovenskí členovia priamo na najstaršej diamantovej burze sveta v Antverpách, a to bez akýchkoľvek sprostredkovateľov. Vieme teda zabezpečiť diamanty na mieru za rozumnú cenu. Naším štandardom je čistota diamantov VS1-VS2 a farba E-F, túžime predsa uspokojiť potreby aj tých najnáročnejších klientov. Ak vám na kráľovskej čistote a farbe príliš nezáleží, no chcete vlastniť pekné diamanty za prijateľnejšiu cenu, spoločne vyberieme verziu s čistotou SI1-SI2 a farbou G-H. Ide o zaujímavú variantu s ideálnym pomerom kvality a ceny.

Najobľúbenejšie svadobné obrúčky zo žltého zlata

Prečo si vybrať obrúčky Esme: Ak nás čítate pozorne, tento model vám bude povedomý s víťaznými obrúčkami Ria, ktoré sme predstavili hneď v úvode nášho článku. No ako hovoril francúzsky esejista Stendhal: „Detaily. Detaily. Všetko je o detailoch.“ Pri hlbšom skúmaní si všimnete, že rozmiestnenie 4 diamantov v obrúčkach Esme nie je v šikmom usporiadaní, ale v pravidelných líniách štvorca. Rozdiel je aj v šírke dámskej obrúčky, ktorá je v modeli Esme 4 mm, teda o pol milimetra väčšia ako v dámskej obrúčke Ria. V konečnom dôsledku, na vašom prstenníku, práve tieto mikrodetaily môžu rozhodnúť o osudovom víťazovi.

10. Diamantové obrúčky Gwen

Záverom by sme vám radi dali do pozornosti nielen dômyselný výber obrúčok, ale aj klenotníka. „Určitým ukazovateľom môže byť tradícia, ktorú má klenotník za sebou. V našom prípade je to silné 20-ročné zázemie v klenotníckej výrobe v Trenčíne, vďaka čomu môžeme poskytovať prepracovaný systém benefitov, ako doživotnú záruku a bezplatný servis,“ konštatuje náš špičkový gemológ a výkonný riaditeľ Martin Mikuš.

Najobľúbenejšie svadobné obrúčky zo žltého zlata

Prečo si vybrať obrúčky Gwen: Náš obrúčkový rebríček uzatvára minimalistický model Gwen, kde už na prvý pohľad púta pozornosť netradičný spôsob osadenia briliantu. Tento vyšperkovaný detail z neho robí originálneho predstaviteľa večných kruhov, ktorým nechýba duch nadčasovej krásy. Tú môžete ešte viac podporiť svojským textom z vnútornej strany obrúčok. Pre akýkoľvek text či symbol sa rozhodnete (aj dodatočne), gravírovanie poskytujeme na všetky obrúčky bezplatne. Mimochodom, grátis je aj krásna ručne vyhotovená luxusná krabička v hodnote 80 eur.

Nie ste v tom sami!

Rozhodnúť sa pre ten správny model, a to v súlade so svojím srdcom a rozumom, vám v prípade potreby pomôžu naše dlhoročné profesionálne predajkyne: „Skutočne nie je nič výnimočné, ak snúbenci potrebujú vhodne usmerniť a spoločne dospieť k alternatíve, ktorá bude pre oboch najviac vyhovujúca. S radosťou budeme pri ich veľkom spoločnom kroku“.