BLOG

Natália a Dušan: Čarovná svadba pod holým nebom!

Natália a Dušan: Čarovná svadba pod holým nebom!

Dátum svadby: 02.07.2016

Miesto svadobného obradu: Kostol sv. Františka Xaverského v Trenčíne

Miesto svadby: Kaštieľ Borčice

Svadobná pieseň: The Killers – Shot at the night

Zásnubný prsteň a obrúčky: Mikuš Diamonds

Svadobné šaty: Svadobný salón La Pavona – La Sposa – Ralea

Svadobný oblek ženícha: Hugo Boss, košeľa – Blažek

Účes a make-up: Make-up by Kristin Prettiness (Kristína Palová)

Svadobná fotograf: Pavol Rekem

Svadobné video: Pavol Rekem

Svadobná cesta: Rím, Ibiza, Paríž

Natália a Dušan: Čarovná svadba pod holým nebom!

Láska si nás našla

S mojím, už mužom, Dušankom tvoríme pár krásnych 4,5 roka, no tomuto obdobiu predchádzali niekoľkoročné náhodné stretnutia. Tie mali jedného spoločného menovateľa, a to našu kamarátku Veroniku, ktorá nás zoznámila (touto cestou jej ešte raz ďakujeme). No v čase, keď sme už mali k sebe bližšie, som študovala posledný ročník na vysokej škole v Prahe a Dušan pracoval v Trenčíne. Takže sme si zažili hneď prvú zaťažkávajúcu skúšku – vzťah na diaľku. Začiatky boli náročnejšie, ale o to vzácnejšie. Po mojich promóciách sme odcestovali na spoločnú dovolenku na Ibizu, ktorá bola pre Dušana srdcovou i pracovnou záležitosťou počas vysokoškolských liet. Teraz je už aj mojou, keďže sme sa z nej vrátili iní ako predtým – zasnúbení po 1,5 ročnom vzťahu.

Natália a Dušan: Čarovná svadba pod holým nebom!
Zásnubný ostrov, Stredozemné more a západ Oskara

Zásnuby boli plné sĺz. Sĺz šťastia. Počas už spomínanej dovolenky na španielskej Ibize sme sa vybrali na výlet loďou na malebný ostrov Formentera. Verte či nie, absolútne som netušila, čo krásne sa tam stane. V ten „osudný“ večer sme sa išli prejsť k moru, aby sme na útese s pohárom lahodného vínka pozorovali magický západ slnka. Pri šume vĺn si zrazu Dušanko pokľakol a požiadal ma o ruku. Asi po minútovom ohromení, v „zajatí“ plaču som ako najšťastnejšia žena na ostrove, uhm, lepšie povedané na svete, povedala „ÁNO“.

Natália a Dušan: Čarovná svadba pod holým nebom!
Diamantová klasika s čistými líniami

Po vytúženom „áno“ som si s obrovským vzrušením detailne pozrela svoj zásnubný skvost. Dojalo ma, ako veľmi ma môj manžel pozná. Zvolil čistý jednoduchý dizajn s centrálnym briliantom zhmotneným do prsteňa s názvom Hannah.

V podobnom duchu sme ladili aj obrúčky. Pri výbere sme sa držali hlavne jednoduchosti a minimalizmu. V predajni Mikuš Diamonds nám ochotné asistentky predaja ponúkli rôzne varianty obrúčok, no s naším vkusom si našu pozornosť získali prekrásne diamantové obrúčky Lisa v matnom bielom zlate s hranatým okrajom. Zbožňujeme ich tvar, symboliku, všetko, čo sa v nich odráža.

Natália a Dušan: Čarovná svadba pod holým nebom!
Od večných kruhov k svadobným outfitom

Prípravy na svadbu sú, samozrejme, spojené s nepretržitou vlnou hľadania a skúšania si vysnívaných šiat podľa detských predstáv. Za seba môžem povedať, že som hľadala skutočne intenzívne spolu s mojimi „poradkyňami“, až kým som nenašla tie „pravé“. Toto žena skrátka cíti. Uchvátili ma hneď od začiatku svojou nadčasovosťou. Na druhej strane, s popolnočnými šatami som si až takú starosť nerobila a zvolila som jednoduchú kombináciu v podobe saténovej sukne a topu.


Natália a Dušan: Čarovná svadba pod holým nebom!

Čo sa týka môjho muža, až tak dlho vyberať nemusel. Štýlový, moderný tmavomodrý oblek z dielne Hugo Boss mu sadol akoby bol vyrobený práve preňho, zostávali už len doplnky na doladenie celkového stylingu, ktoré však vyriešil pomerne rýchlo. Nuž, je to muž činu. :-)

Natália a Dušan: Čarovná svadba pod holým nebom!

Ty a ja sme jedno

Naším spoločným snom bolo mať letnú svadbu pod holým nebom. Mesiac júl nám prišiel ideálny, rovnako ako stan v krásnom prostredí kaštieľa Borčice. Priznávam, z pohľadu plánovania svadby zohral veľkú úlohu môj Dušan, s ktorým sme sa zhodli na každej maličkosti. Pri počte 150 ľudí sme museli zosúladiť každý detail nášho Veľkého dňa, čo sa nám, našťastie, podarilo.

Natália a Dušan: Čarovná svadba pod holým nebom!

Prvý krok, spečatenie lásky pred Bohom, bol dojemný, nikdy nezabudneme na kostol plný našej rodiny, priateľov a známych. Ďalší krok, otvorenie svadobnej veselice, začal naším svadobným tancom, ktorý sme nacvičovali mesiac pred svadbou v tanečnej škole. Zábavu umocňovala živá hudba, šantiace deti a výborná partia hostí. Dokonalú energiu dotváral aj fakt, že sme mali krásny slnečný deň, ktorý neprekazil ani silný dážď v nočných hodinách. Viete, ako sa hovorí, „prší šťastie“. Šťastní sme sa jašili až do siedmej hodiny rannej.

Natália a Dušan: Čarovná svadba pod holým nebom!

Skutočne nič by sme na tomto fanstastickom dni nemenili, ak by, možno by sme pozvali ešte viac ľudí na zdieľanie našej radosti. Práve toto považujem za jeden z najsilnejších svadobných momentov, blízkosť blízkych duší. Môžete mať dokonalú svadbu v každom ohľade, ale ak to neprežívajú s vami ľudia vášmu srdcu blízki, vždy tam bude čosi chýbať.

Natália a Dušan: Čarovná svadba pod holým nebom!

Posvadobná triáda: historický Rím, sladká Ibiza a hravý Paríž

Úžasné bolo, že sme svadobné cesty dostali ako originálne dary od našich kamarátov. Prvá z nich nasledovala hneď v pondelok po svadbe, a to do večného Ríma, kde sme s láskou obdivovali historické pamiatky tohto „hlavného mesta sveta“. Naša posvadobná cestovateľská „šnúra“ pokračovala milovanou Ibizou, kde sme si užívali sladké slnečné ničnerobenie na pláži. Vyvrcholením bol romantický Paríž spojený s výletom do Disneylandu, kde sme prebudili naše detské duše. Bolo to neuveriteľné!

Natália a Dušan: Čarovná svadba pod holým nebom!

Dva roky po svadbe...

Svadba pre nás oboch znamená veľmi veľa. Sviatosť manželstva vnímame ako posvätný zväzok uzavretý pred zrakom Boha. Manželstvom sa, prirodzene, zmenil náš život, ktorý prežívame už nie ako jednotlivci, ale ako dvojica. Sme jedno telo, jedna duša. A to je na tom to božské!

Natália a Dušan: Čarovná svadba pod holým nebom!