BLOG

Nezabudnuteľné Vianoce so smaragdovými šperkmi

Nezabudnuteľné Vianoce so smaragdovými šperkmi

Hovorí sa, že muži potrebujú v láske tvary a farby, ženy chcú pocity. S týmto ako klenotníci, prirodzene, súhlasíme, pretože šperky sú viac ako krása. Sú hmatateľnou emóciou a živou spomienkou na okamih, kedy ich milovaná osoba dostane ako dar. Slovo dar v adventnom čase nadobúda intenzívny význam, pretože bez ohľadu na to, čím momentálne žijeme, Vianoce sú láska. Zakaždým, keď ľúbime, zakaždým, keď darujeme, sú Vianoce. Urobte si ich tento rok skutočne výnimočnými vďaka našim smaragdovým šperkom, ktoré nesú posolstvo krásy a nádeje už celé stáročia!

Prsteň Lena

Smaragdový prsteň Janette z bieleho zlata

Predstavujeme vám Prsteň Janette. Na výrobu sme použili prírodné materiály: biele zlato, smaragd.

Pozrieť šperk

 

1.   Smaragdová súprava Zaira

Vedeli ste, že názov „smaragd“ pochádza zo sanskritského výrazu „marakata“, ktorý vyjadroval označenie pre „zelené veci“? Zelená je vždy v kurze. Je nesmrteľná, tajomná, elegantná, pretože vytvára puristický a honosný priestor. Zaujímavé však je, že v psychologických prieskumoch nepatrí medzi najobľúbenejšie farby, no keď sa rozvibruje v smaragde, okamžite padajú predošlé štatistiky. Tu nastupuje údiv, city, túžba po niečom, čo sa dotýka nášho srdca. Farba smaragdu je tak špecifická, že sa pri opisoch jedinečnej zelenej bežne používa výraz „smaragdovozelená“. Všetky odtiene tejto farby sú liečivé, veď si len nacíťte, ako úžasne sa cítite v prírode. Z prírody pochádzajú všetky naše smaragdy, ktoré právom patria do takzvanej „veľkej trojky drahokamov“.

Smaragdový šperk pod vianočný stromček

Inšpiráciu na štedrého smaragdového Ježiška začneme absolútne harmonickým setom Zaira, ktorý je svojím usporiadaním drahokamov variáciou nadčasového a veľmi obľúbeného diamantového setu Moon. Ako jedinečný smaragdový tím žiari Zaira medzi našimi štýlovými top trendmi 2020/21. V harmonickom okrúhlom dizajne, bielom zlate, korunovaný prírodnými briliantmi – to sú vskutku silné atribúty k tomu, aby si smaragd získal vaše najvyššie sympatie.

Nezabudnuteľné Vianoce so smaragdovými šperkmi

Pre akú ženu je smaragdový set Zaira určený?

V súlade s príležitosťami sú prsteň, náušnice aj prívesok Zaira skvelými spoločníkmi každej glamour ženy, no nezabudnuteľnú službu spraví aj každý samostatne. Ako by ste ho nosili vy?
 

2. Smaragdový prívesok Impression

V gemologickej rovine patrí smaragd do ušľachtilej rodiny berylov a za svoje nádherné zelené sfarbenie vďačí prítomnosti chrómu a vanádu. Čím viac týchto dvoch prvkov smaragd obsahuje, tým intenzívnejšia býva jeho farba. Za najcennejší smaragdový odtieň sa považuje sýtozelený tón. V každom prípade smaragdový šperk nie je iba súčasťou kultúrnej histórie a módy. Je jasnou správou a odkazom o tom, kto ste a čo chcete jeho krásou vyjadriť. Dovoľte mu, aby rozprával váš osobný príbeh a jedinečný štýl. Aj bez slov. Veď skutočná pravda sa rodí v tichu. A v našej trenčianskej klenotníckej dielni.

Šperk so smaragdom pod vianočný stromček

Minimalistický, a predsa neprehliadnuteľný, atypický, a predsa ľahko rozpoznateľný tvar srdca. To je prívesok Impression, ktorý spraví ten správny dojem! Rovnako ako jeho priaznivá cena. Potešujúce je, že investícia do tohto šperku sa vám vráti aj pri každodennom nosení. Zvlášť, ak patríte k subtílnejším typom, ktoré nestavajú na módnej prvoplánovosti a vyzývavosti.

Nezabudnuteľné Vianoce so smaragdovými šperkmi

Pre aké ženy je smaragdový prívesok Impression určený?

Pre tie, ktoré milujú autentický minimalizmus. Pre tie, ktoré cítia, že nastal čas na pravé smaragdy. Pre tie, ktoré nechcú čakať na svojho srdcového kráľa. Pre tie, ktoré vedia, že najdôležitejší vzťah máme samy so sebou. A preto je dôležité vedieť oceniť sa a poďakovať si za všetko napríklad aj na Vianoce, čo ste v týchto náročných časoch zvládli.

 

3. Smaragdový set Loom

Už vnímate tú nezameniteľnú charizmu smaragdu? Nie ste jediní! Odpoveďou na túžbu vlastniť smaragd bola v roku 1938 výroba syntetického smaragdu v laboratóriu. No syntetické smaragdy, rovnako ako syntetické rubíny a zafíry, dnes stoja len nepatrný zlomok z ceny tých prírodných. Aj veľké a vysokokvalitné kamene sotva presiahnu cenu desiatok eur, pričom rovnaké prírodné kamene môžu dosahovať hodnotu až niekoľko desiatok či stoviek tisíc eur. Je to dané extrémnou vzácnosťou takýchto prírodných kameňov. Raz je to tak, rodokmeň prírodných smaragdov sa nedá nasimulovať. Aj preto u nás prechádza každý kameň, v tomto prípade smaragd, kvalitatívnou analýzou, ktorej výsledkom je certifikát, akýsi rodný list šperku.

Smaragdový darček pod vianočným stromčekom

Ako môžete pozorovať, veľmi sa nám páči svieža kombinácia dominantného sýtozeleného smaragdu a jemných bezfarebných postranných diamantov. Dokonalý kontrast v tomto štýle reflektuje i oku lahodiaca súprava Loom, kde centrálne smaragdy rozpovedajú príbeh Tisíc a jednej noci. Ich životnosť je však oveľa dlhšia, keďže smaragdové „DNA“ sme ručne zapracovali do nápaditého a harmonického dizajnu v tvare slzy, ktorá je vraj symbolom plodnosti.

Nezabudnuteľné Vianoce so smaragdovými šperkmi

Pre aké ženy je smaragdový set Loom určený?

Ak máte vzácne puto so ženou, ktorá je pre vás UNIKÁT, niet nad čím váhať. Nadčasový set Loom vďaka špičkovej žiarivej zelenej farbe smaragdov tróni v našej špeciálnej kategórii Unikátne šperky. Jeho krása má toľko podôb ako človek nálad. Každý v ňom vidí to svoje, no jedno je isté. Ide o nezameniteľný zmysluplný dar, ktorý je skutočným umeleckým, investičným, aj rodinným klenotom odovzdávaným z generácie na generáciu.

 

4. Smaragdový prsteň Etna

Nie je úžasné, že na svete neexistujú dva totožné smaragdy? Tento fakt z nich robí dokonalých kandidátov na dobyvateľskú výpravu s cieľom získať si ženské srdce. Presnejšie rúčku. Tu sa v plnej kráse ukáže, že smaragd nie je iba bežný drahokam. Je to symbol odvahy, vášne a originality. Je v ňom hĺbka, tajomstvo i sýtosť života. Charakterizuje osobnosť ženy, s ktorou chce muž navždy spojiť svoj život. V prípade, že vás čaká zásnubný míľnik už koncom tohto roka, radi vás nasmerujeme k fascinujúcemu prsteňu Etna, ktorý určite spôsobí výbuch radosti v ten správny okamih!

Smaragdový darček pod vianočný stromček

Exkluzívna sýtozelená farba osadeného smaragdu v obklopení jemných diamantov, s puncom originality, to je prsteň Etna. Kontrastné biele zlato dotvára umelecké dielo v najvyššej kvalite prevedenia, ktoré takisto právom patrí do kategórie našich Unikátnych šperkov. V dobách minulých by presne tento typ prsteňa tlmočil sebavedomý symbol moci jeho nositeľky.

Nezabudnuteľné Vianoce so smaragdovými šperkmi

Pre aké ženy je smaragdový prsteň Etna určený?

Hoci sa nám môže zdať, že sa mnohé zmenilo, ženy stále inklinujú k ligotavým doplnkom, ktoré komunikujú ich osobnosť a prirodzene ladia s vnútornými vibráciami tela i duše. Darovaním tohto skvostu však vyjadrujete aj svoj vyberaný vkus, o to viac, ak pôjde o zásnubný darček pod vianočný stromček. Posilnite sa pri osudovom kroku príkladmi z histórie. Smaragdovým zásnubným prsteňom napríklad obdaroval J. F. Kennedy svoju milovanú Jacqueline a zásnubný prsteň so smaragdom sa ušiel aj Halle Berry od Oliviera Martineza. Pridáte aj vy svoju milovanú do smaragdového klubu žien, na ktoré sa nikdy nezabúda?

5. Smaragdový set Alais

Ak vás zaujímajú aj duchovné smaragdové kruhy, tak vedzte, že smaragd často označovali ako Venušin kameň a okultisti ho nazývali „Ísidin talizman“ – podľa egyptskej bohyne plodnosti Isis, lebo vraj priamo ovplyvňuje podvedomé túžby človeka. Okrem toho, že sa považoval za posvätný symbol plodnosti a nesmrteľnosti, ľudia verili, že ak sa bude nosiť ako talizman, môže priniesť bohatstvo a moc. Posilňoval vraj pamäť, cibril rozum i výrečnosť, umocňoval inteligenciu a kreativitu.

Smaragdový darček na Vianoce

Inšpirácia prírodou je v sete Alais jednoznačná. Jemný, a pritom jedinečný výbrus v podobe magických smaragdových trojlístkov je vyjadrením radostnej životnej filozofie každej milovníčky mystickej zelenej krásy. Úžasná je i jeho univerzálnosť, hodí sa k denimu a jednoduchej blúzke, no rovnako úspešne pozdvihne vysoko elegantný outfit. Perfektne zažiari pod vianočným stromčekom, no ešte viac na najkrajšom drahokame – žene.

Nezabudnuteľné Vianoce so smaragdovými šperkmi

Pre akú ženu je smaragdový set Alais určený?

Pre takú, ktorá má rada v živote postupnosť a vníma, že na dobré sa oplatí počkať! Tento set je totiž dôkazom, ako krásne sa dá v chode života vybudovať vlastná kolekcia šperkov, pričom prívesok Alais môže byť prvou vianočnou kapitolou tejto smaragdovej „lovestory“. O rok pribudne do jej zbierky rovnomenný prsteň, aby sa neskôr na výročie potešila náušniciam z tejto smaragdovo-diamantovej rodiny.

 

6. Smaragdový set Cleopatra

Pravdepodobne ste už niekde natrafili na informáciu, že smaragdové bane existovali v Hornom Egypte už v dobách faraónov medzi rokmi 3000 a 1500 p.n.l. Neskôr ich nazvali Kleopatrine bane. Prečo? Kleopatra mala totiž v smaragdoch jasno. Zdobila nimi nielen seba a svoj palác, no zvykla ich venovať aj zahraničným hodnostárom ako prejav svojho bohatstva a moci. Veríme, že by ju neurazili ani naše špičkové smaragdy, ktoré sme zapracovali do unikátneho šperku s príznačným názvom – Cleopatra.

Smaragdový darček pod vianočným stromčekom

Vedeli ste, že klenotníkom bol smaragd natoľko sympatický, že mu vymysleli špeciálny výbrus? Nazýva sa emerald (angl. smaragd.). Ide o brús obdĺžnikového alebo štvorcového tvaru, ktorý necháva dokonale vyniknúť kráse tohto kameňa v oku náročného pozorovateľa. Obdĺžnikovými smaragdovými líniami vyniká aj výnimočný zásnubný prsteň Cleopatra, ktorý navyše dekoruje 22 prírodných briliantov. Prekrásna, sýta farba smaragdu s minimom inklúzií žiari aj v rovnomennom prívesku. Set Cleopatra tak dokazuje najvyššie umenie našich klenotníkov, a to zvýrazniť dynamickú príťažlivosť ženy, no súčasne nepotlačiť jej prirodzený éterický charakter.

Nezabudnuteľné Vianoce so smaragdovými šperkmi

Pre aké ženy je set Cleopatra určený?

Ako v Cleopatrinej koži sa bude cítiť budúca majiteľka tohto vzácneho prsteňa a prívesku. V jeho markantných tvaroch sa nájdu nekonvenčné typy žien, ktoré oceňujú dotyk histórie, spojenej s neopakovateľným zrodom prírodných smaragdov, okázalej krásy a nadčasovosti. Príjemné je i to, že set Cleopatra reprezentuje šperkársku klasiku v tom najlepšom zmysle slova.
 

7. Drahokamová brošňa Peacock so smaragdmi

Ste pripravení na ďalšiu smaragdovú pikošku? Svetoznámu Hookerovu smaragdovú brošňu zdobí vyše 75-karátový smaragd (!), ktorý nosil posledný sultán Osmanskej ríše Abdul Hamid II. Po rozpade Osmanskej ríše unikátny smaragd, široký 27 mm a takmer bez inklúzií, odkúpila spoločnosť Tiffany a vsadila ho do unikátneho platinového šperku, ktorý dopĺňa viac ako sto bielych diamantov. Hádajte, o akom type šperku bude reč v nasledujúcich riadkoch...

Smaragdový darček pod váš vianočný stromček

Brošňa je viac než šperk. Chcete dôkaz? Americkej herečke Liz Taylor venoval Richard Burton ako zásnubný dar smaragdovú brošňu. Je to vskutku netradičný typ šperku na takéto vyznanie lásky, no to len svedčí o nevšednom a vášnivom vzťahu tejto svetoznámej hereckej dvojice. Smaragdové vyznanie lásky veľmi rada ponesie (na krídlach hrdého páva) aj naša elegantná brošňa Peacock, kde naši talentovaní klenotnícki majstri ručne osadili okrem povestných smaragdov aj zafíry a rubíny. Všetky tieto prírodné drahokamy patria do veľkej trojky drahokamov, čo robí z tohto skvostu skutočne silný vizuálny zážitok.

Nezabudnuteľné Vianoce so smaragdovými šperkmi

Pre aké ženy je smaragdová brošňa Peacock určená?

Ak sledujete módne kruhy, určite viete, že brošne prežívajú doslova revolučný come back. Tu je podstatné vedieť pozrieť sa na tento typ šperku inak a uvedomiť si, že brošne ponúkajú neskutočnú variabilitu nosenia. A tak krok za krokom, presnejšie povedané drahokam za drahokamom, môžete vystúpiť zo svojej komfortnej zóny a všetkým ukázať, aká zaujímavá a vášnivá bohyňa sa vo vás skrýva.

8. Smaragdové náušničky Kvietky fancy

Ako ste si mohli všimnúť, pracujeme iba s prírodnými materiálmi a výnimku netvorí ani zlato, ktoré v rôznych odtieňoch vytvára požadovaný efekt (nielen) v našich smaragdových šperkoch. Mimochodom, vedeli ste, že zlato bolo vôbec prvým kovom, ktorý ľudia začali ťažiť a spracovávať? A možno vás neprekvapí, že dodnes je najvyhľadávanejším kovom. Okrem nablýskanej krásy ide predovšetkým o praktické vlastnosti – zlato ​nehrdzavie, je odolné voči soli, kyselinám, zásadám a vonkajším vplyvom. A práve toto sú podstatné faktory pri našej najmilšej kategórií akými sú detské náušničky, ktoré sú komfortné aj svojím bezpečnostným zapínaním vpredu.

Smaragdový šperk na Vianoce

Vychádzajúc z faktu, že sa dnes nekompromisne kopíruje takmer všetko a mnohé produkty tak prichádzajú o svoju exkluzivitu, môžu byť práve ručne robené smaragdové detské náušničky Kvietky fancy nadčasovou dedičnou záležitosťou. Dieťa aj smaragdy sú vzácnym dielom prírody. Umelecká hodnota tohto šperku tak ide ruka v ruke s citlivo použitými prírodnými materiálmi, kde je každý kus jedinečný ako odtlačok prsta. A v prípade, že by ste chceli do sveta malej slečny trošku viac hravosti, ponúkame aj kombináciu farebných drahokamov a smaragdov v náušničkách Kvietky fancy.

Nezabudnuteľné Vianoce so smaragdovými šperkmi

Pre akú ženu sú náušničky Kvietky fancy určené?

Pre malú ženu, presnejšie napísané. Ide o prvý a veľmi osobný šperk v živote ženy, na aký sa nezabúda a od ktorého si častokrát vytvára vzťah k ďalším šperkom v jej živote. Práve v tomto generačnom „okamihu“ naberá význam šperku úplne iný rozmer a tento moment sa neviditeľne, avšak citeľne navždy zapisuje do srdca živého klenotu, ktorý nadovšetko milujeme.

Inšpirovali sme vás? 

Sme presvedčení, že šperky treba zažiť, preto sme vám s radosťou k dispozícii v našich 7 kamenných predajniach po celom Slovensku. No v prípade, že dávate prednosť pohodlnému online priestoru, prirodzene využívate všetky nadštandardné benefity ako v kamennej predajni. Týmito krokmi chceme, aby ste cítili, že dostávate od nás v každej chvíli maximum. Túžime, aby výber šperku bol pre vás radostný zážitok aj v tejto náročnej dobe, pretože sme presvedčení, že skvosty z našej dielne sú láskou na prvý pohľad, či už na ňu veríte alebo nie! Tak ak ste ešte nepísali  Ježiškovi, je najvyšší čas to napraviť... :-)