BLOG

Od čoho sa odvíja cena obrúčok

Od čoho sa odvíja cena obrúčok
Hans-Christian Oeser povedal, že „mať jeden pre druhého čas je v manželstve dôležitejšie, než mať peniaze.“ Tejto nadčasovej myšlienke nemáme čo vytknúť, no skôr, ako vhupnete do stavu manželského, slovo rozpočet budete skloňovať ešte aj počas spánku. A to najmä pri svadobných obrúčkach, ktoré sa pohybujú v rôznych podobách a cenových kategóriách. Ak sa vám z cenotvorby „večných kruhov“ točí hlava, radi vás v nasledujúcich riadkoch dostaneme do rovnováhy.

Kvalitný prieskum svadobných obrúčok

Prieskum trhu je veľmi dôležitý. Bez tohto kroku by ste si nikdy nemohli byť správnosťou svojho rozhodnutia úplne istý. „Pri výbere obrúčok sa určite netreba unáhliť a nechať sa zlákať časovo limitovanými akciami či vysokými zľavami,“ radí naša obchodná manažérka Erika Balážová a vzápätí dodáva:

„Pred samotným rozhodnutím a výberom klenotníka by si mali snúbenci položiť rôzne otázky, napríklad kde klenotníka v budúcnosti nájdu, ako s ním budú v prípade potreby komunikovať a v neposlednom rade, aké sú jeho doterajšie referencie a pracovné skúsenosti.“

Určitým ukazovateľom pri výbere môže byť tradícia, ktorú má klenotník za sebou. V našom prípade je to silné 20-ročné zázemie v klenotníckej výrobe v Trenčíne, vďaka čomu môžeme poskytovať prepracovaný systém benefitov, ako doživotnú záruku a bezplatný servis.

Od čoho sa odvíja cena obrúčok

Kolekcia svadobných obrúčok Wedding line


Za návrhom našich ručne robených zlatých obrúčok stoja naši špičkoví majstri klenotníci a renomovaní externí dizajnéri zo zahraničia. Ich víziou bolo vytvoriť elegantné, jednoduché a najmä nadčasové modely, s ktorými sa stotožníte nielen v momente kúpy, ale aj počas ich každodenného nosenia. Všetky modely štandardne vyhotovujeme so zaobleným (kónickým) vnútrom, vďaka ktorému sa obrúčky nosia mimoriadne komfortne.


„Do 14 k. alebo 18 kt. zliatín zlata ručne osádzame – z dôvodu čo najvyššej trvácnosti a odolnosti – výlučne prírodné drahé kamene najvyššej tvrdosti – diamanty, rubíny a zafíry,“
vysvetľuje Erika Balážová.

A čo finálne gravírovanie? Pre mnohé páry je intímnou záležitosťou, priam mystickým tajomstvom! Pre akýkoľvek text či symbol sa rozhodnete (aj dodatočne), gravírovanie poskytujeme bezplatne. Mimochodom, grátis je aj krásna ručne vyhotovená luxusná krabička.

Od čoho sa odvíja cena obrúčok

Cena svadobných obrúčok

Naše skúsenosti veľakrát ukazujú, že snúbenci sa nechcú pri výbere limitovať, veď práve obrúčky budú zaľúbencov sprevádzať každodenným spoločným životom. To potvrdzuje aj náš výkonný riaditeľ a expert na drahé kamene Martin Mikuš. „Myslím si, že čím ďalej tým viac ľudí si uvedomuje, že najlacnejšie nemôže byť aj najlepšie. Ak sa niečomu skutočne oduševnene venujete, neurobíte to rýchlo. Takáto práca si vyžaduje čas, ktorý stojí peniaze.“ Nízka cena teda nemôže reflektovať vysokú kvalitu.

Ako jediný slovenský výrobca vyrábame obrúčky o hrúbke minimálne 1,6 mm. S vysokou hrúbkou použitého kovu však priamo úmerne rastie aj celková gramáž prsteňov, a tým aj cena. Ceny jednotlivých modelov však definujú aj iné faktory ako napríklad druh, počet a parametre osadených drahých kameňov, ako aj samotná prepracovanosť a náročnosť zhotovenia.“ Zaujíma vás, koľko dnešní snúbenci priemerne utratia za pár obrúčok? V našej reči čísel je to približne 1 000 – 1 500 €.

Od čoho sa odvíja cena obrúčok

Záväzok a rozhodnutie na celý život

Rozhodnúť sa v súlade so svojím srdcom a rozumom vám v prípade potreby pomôžu naše dlhoročné profesionálne predajkyne.
„Skutočne nie je nič výnimočné, ak snúbenci potrebujú vhodne usmerniť a spoločne dospieť k alternatíve, ktorá bude pre oboch najviac vyhovujúca,“ dodáva Erika Balážová.

V našej unikátnej Wedding line kolekcii je preto možné modifikovať jednotlivé modely a v prípade požiadavky vieme vyhotoviť aj akékoľvek obrúčky vystihujúce vysnívané preferencie. Chceme, aby ste mali z tohto dôležitého spoločného kroku zážitok. Na celý život! :-)