BLOG

Svadobné povery

Svadobné povery

Niektoré nevesty majú pred svadbou naštudované všetky zvyky a povery, ktoré sa viažu na tento slávnostný deň. Niektoré sú viac a niektoré menej známe. Niektoré normálne a iné.. no veď posúďte sami.

 

Málo známe svadobné povery

 

Niektoré nevesty majú pred svadbou naštudované všetky zvyky a povery, ktoré sa viažu na tento slávnostný deň. Niektoré sú viac a niektoré menej známe. Niektoré normálne a iné.. no veď posúďte sami. Pozrime sa teda na tie menej tradičné, no o to zaujímavejšie.

 

Nekupujte svadobné obrúčky v piatok

 

Jedna z povier hovorí, že svadobná obrúčka sa nesmie kupovať v piatok. Pravdepodobne to súvisí s piatkom trinásteho, ktorý je notoricky známy ako deň nešťastí. Pokiaľ takejto povere veríte, nemusíte zúfať, naše predajne sú otvorené aj v iné dni, takže svadobné obrúčky si môžete kúpiť vtedy, kedy vám to vyhovuje. Existujú však aj ďalšie povery spojené s dňami, napríklad svadba v pondelok údajne prináša bohatstvo, v utorok zase dobré zdravie v manželstve. Paradoxne je vraj sobota najnešťastnejším dňom na svadbu, tým úplne najideálnejším je naopak streda.

 

Svadobné šperky si nepožičiavajte od šťastne vydatých

 

Určite vám je známy zvyk, že nevesta má mať v deň svadby niečo požičané. Najčastejšou voľbou býva šperk, či už pre jeho krásu alebo emocionálnu hodnotu. Podľa jednej z povier si však majú nevesty dávať veľký pozor, od koho si takýto šperk požičajú. Totiž pokiaľ je majiteľkou šperku šťastne vydatá žena, mladomanželia riskujú šťastie vo svojom manželstve! Takže ak niečo požičiavať, tak jedine od slobodných, rozvedených, prípadne nešťastne vydatých žien?

 

Kompletný outfit si pred svadbou určite neskúšajte

 

Mnohé nevesty odolávajú pokušeniu vyskúšať si svadobné šaty aj s kompletným príslušenstvom pred dňom “D”. Môže za to povera, ktorá hovorí, že keď si snúbenica na seba pred svadbou oblečie šaty, topánky, závoj a všetky šperky, prinesie to jej manželstvu veľké nešťastie. Niektoré nevesty to pre to robia rafinovane. Buď si nedajú len náušnice, alebo závoj, niektoré si dokonca vraj len nezapnú úplne zips na šatách.

Perlové šperky si nechajte na inokedy

 

Šperky s perlami sú krásne a pôsobia veľmi romanticky. Ako svadobné šperky sú však veľmi kontroverzné, nakoľko vraj symbolizujú slzy nevesty. Podľa niektorých sú symbolom sĺz, ktoré bude mať nevesta v manželstve, iný, trochu pozitívnejší, pohľad však hovorí, že perly v svadobných šperkoch nahrádzajú slzy v skutočnom živote manželov.

 

Svadobné obrúčky vám nesmú spadnúť na zem

 

Podľa jednej v povier pád jednej alebo oboch svadobných obrúčok počas svadby symbolizuje veľkú smolu a v extrémnych prípadoch predznamenáva smrť niektorého zo snúbencov. Takže pri výmene svadobných obrúčok pri obrade si dávajte veľký pozor!

Určite sa takýmito poverami nenechajte zneistiť. Váš svadobný deň bude určite úžasný, treba sa len uvoľniť a dosýta si ho užiť. Obráťte sa s výrobou svadobných obrúčok na nás a budete mať o starosť menej.