BLOG

Tipy na vianočné darčeky pre všetky generácie žien v rodine

Tipy na vianočné darčeky pre všetky generácie žien v rodine

Čo sú Vianoce? Niečo výnimočné. Bláznovstvo v strede zimy, tajomstvá, objatia a nečakané návštevy. Je to návrat do dôb jaskýň: iba jedlo, oheň a rodina. Tento krásny výrok poetky Pam Brownovej nám úžasne otvoril aktuálnu tému rodinných šperkov, ktorá sa bude niesť celým naším článkom. Keďže sa nám už nádherne zvianočnieva, je čas myslieť na všetky blízke ženy v rodine, od tých najmenších až po tie, ktoré sú nádhernou kronikou vášho rodu. Obdarujte ich jedinečným šperkom z našej trenčianskej klenotníckej dielne, ktorým vyjadrite hlbokú lásku a vďaku tým najmagickejším spôsobom.

 

Štýlové náušnice pre malé parádnice

 

Návrat do sveta, z ktorého sme už dávno vyrástli, môže byť pre mnohých sviežou spomienkou a zároveň odrazovým mostíkom pri tvorbe nového rodinného príbehu. Veď si len spomeňte na svoje prvé detské náušničky, ktoré vás svojou krásou a jemnosťou pozvali do vyšperkovanej ríše (malých) žien. „Chceme, aby aj detské šperky boli dedičným šperkom, aby mohla náušničky vašej dcéry nosiť aj vaša vnučka a boli stále rovnako krásne. Preto aj do detských šperkov osádzame len prírodné diamanty a farebné drahé kamene,“ konštatuje naša obchodná riaditeľka a dizajnérka Iveta Zimková Mikušová.

Tipy na vianočné darčeky pre všetky generácie žien v rodine

Vianočný tip Mikuš Diamonds: V našich klenotníctvach veľakrát zažívame krásne momenty, kedy rodičia zasvätia do tajov výberu detského šperku aj svoju malú slečnu. Sú to výnimočné a dojímavé chvíle, takže ak si chcete byť skutočne istí, že sa detský motív na náušničkách vášmu dievčatku bude páčiť, zoberte ju ešte pred Vianocami ku nám. Neskôr, pod stromčekom, si tak nájde to, čo si u nás vysnívala. No ak chcete, aby to bolo prekvapenie „par excellence“, nechajte sa inšpirovať našimi milými a hravými novinkami. Pre slečny, ktoré milujú symbol (nielen) vianočnej hviezdy, sme vyrobili prekrásne náušničky Asterisk s prírodnými citrínmi, iolitmi, ružovými turmalínmi, peridotmi a ametystmi. Túto hviezdnu krásu sme odeli do 14-karátového bieleho zlata. Priam rozprávkovým darčekom budú aj diamantové náušničky Mickey, pre tie, ktoré nedajú dopustiť na Minnie. :-)
 

Rovnaký šperk pre mamu a dieťa

 

Máte dievčatko, ktoré sa narodilo na Vianoce? Alebo ešte len čakáte tento voňavý vianočný prírastok? Šperk pri tejto špeciálnej príležitosti je jedným z najsilnejších osobných klenotov, aký môže žena od muža dostať. Je to poďakovanie, na ktoré nikdy nezabudne. A keďže vnímame, že každá žena si zaslúži svoj briliant (áno, aj ta najmenšia), vytvorili sme rovnomenný diamantový set pre matku aj dieťa. Prirodzene, v prispôsobených veľkostiach, no s jednoznačným odkazom na jedinečné rodinné puto. Či už tieto sety dostanú obe milované súčasne, alebo ich budete „dávkovať“ postupne, vždy vám pripomenú to najvzácnejšie.

Tipy na vianočné darčeky pre všetky generácie žien v rodine

 

Vianočný tip Mikuš Diamonds: Viete, čo je na šperkoch úžasné? Ich variabilnosť, a to nielen v nosení. Diamantové sety totiž nemusí darovať iba manžel/otec, ale aj iní členovia rodiny. „Darček v podobe kvalitného šperku od krstných či starých rodičov má hlbokú emocionálnu i materiálnu hodnotu a obdarovaná ho môže nosiť celý život. V tomto duchu sú veľmi obľúbené (okrem náušníc) aj jemné prstienky, ktoré majú nastavovateľnú veľkosť,“ radí Iveta Zimková Mikušová. Jemný diamantový set Aviditky môže vďaka svojej nadčasovosti rásť spolu s vašou malou princeznou. „Veľkáčska“ verzia, briliantový model Avidity, sa líši v spôsobe zapínania náušníc, no inak je to rovnako top trendový skvost, pripravený zažiariť vo všetkých druhoch zlata.

 

Srdiečkové šperky pre vyvolenú

 

Otváranie darčekov sa deje najmä v čase Vianoc, no obrovským benefitom našich ručne robených šperkov je, že nie sú iba sezónnou záležitosťou. Je to vyšperkovaný darček, z ktorého sa teší darca aj obdarovaná celé roky. Pri výbere šperku na Vianoce však zohráva rolu viac faktorov. Rozpočet, ktorý máte, keďže v tomto období obdarúvame viacerých rodinných príslušníkov či priateľov. Takisto mnohí z vás už možno majú pripravený väčší (praktický) darček, či prekvapenie v podobe zážitku, no vo vnútri cítite, že to chcete jemne doplniť o niečo osobnejšie v podobe šperku. Áno, rozhodne počúvajte svoju intuíciu. :-)

Tipy na vianočné darčeky pre všetky generácie žien v rodine
 

Vianočný tip Mikuš Diamonds: Výber šperku sa za takýchto okolností stáva veľmi osobnou záležitosťou, o to viac, ak sa rozhodnete práve na Vianoce požiadať svoju milovanú o ruku. Práve v tomto okamihu naberá kúpa šperku úplne iný rozmer a tento moment sa neviditeľne, avšak citeľne, zapisuje do duše šperku. Pre obdarovanú ženu sa stáva tento dar krásnou pozornosťou, emócia zostáva navždy ukrytá v šperku. Všetko toto reprezentuje napríklad akvamarínovo-diamantový zásnubný prsteň Siloe v tvare srdca, ku ktorému môžu (v prípade úspešnej zásnubnej misie) neskôr pribudnúť rovnomenné náušnice a náhrdelník. Ak dávate prednosť diamantovej klasike v tvare srdca, určite hoďte očkom na briliantový set Amy, ktorý je dlhodobo obľúbený aj pre jeho zaujímavú cenu.

 

❖ Unikátne šperky pre unikátne ženy

 

Skúsenosti našich dlhoročných predajkýň hovoria, že muži chcú v každom prípade svoju milovanú na Vianoce prekvapiť. Niektorí páni hľadajú konkrétny šperk, či už prívesok, náušničky, prstienok do setu alebo vyberú úplne niečo iné, no v každom ohľade originálne. Sú však aj dámy s vyberaným a jasným vkusom, v každom ohľade výnimočné, špecifické, a presne také sú šperky, ktoré ich majú zdobiť. V takom prípade sa klienti nechajú viesť ich preferenciami, či už jemným náznakom, alebo priamou voľbou. Na druhej strane si ženy tohto typu veľakrát doprajú nejaký unikátny šperk aj samy pre seba ako poďakovanie za celý uplynulý rok.

Tipy na vianočné darčeky pre všetky generácie žien v rodine

 

Vianočný tip Mikuš Diamonds: Presne v tomto duchu sme vytvorili výnimočnú kategóriu Unikátnych šperkov, kde určite nájdete to, čo hľadáte. Vycibrené klenotnícke diela s nezameniteľnými drahými kameňmi a vždy s tip-top lahôdkou, ktorá istým spôsobom odlišuje tieto šperky od našej štandardnej ponuky. Tu by sme vám radi dali do pozornosti zafírovo-diamantový prsteň Almada, z ktorého srší tradícia, no aj nová energia a trendové prevedenie v cushion výbruse. Hlboká modrá evokuje pokoj a je skvelou voľbou práve v období pohodových sviatkov, no rovnako aj po ich skončení. Pri prsteni však nekončíme, dielo týchto atribút si jednoznačne zaslúžilo spracovanie do magického Almada setu. Ak vám však srdce piští po odtieňoch ružovej, čítajte ďalej. V nežnom prívesku Lecce sme spojili kombináciu tých najvzácnejších atribútov vo svete šperkov. Perlu. Drahé kamene. Diamanty. Zlato. Estetický tieňovaná „hra“ prírodných materiálov v tvare kvetu určite vyrazí dych každej žene.

 

❖ Nadčasové šperky pre mamy i staré mamy

 

Je pravdou, že zákazníci vyberajú najčastejšie šperky v rámci svojho najosobnejšieho nastavenia v rovine manželka-dcéra. No rodina ako taká je pravzorom ľudských vzťahov a práve cez šperky ich môžete posilňovať krásnym a originálnym spôsobom. Darovať šperk svojej mame alebo starej mame môže byť prekrásnym poďakovaním za to, že ich vo svojom živote máte. Tu môže nastúpiť sila synov aj dcér, vnukov aj vnučiek a spoločne sa môžu zložiť na nezabudnuteľnú spomienku v podobe šperku.

Tipy na vianočné darčeky pre všetky generácie žien v rodine

Vianočný tip Mikuš Diamonds: Už 25 rokov vyrábame všetky naše šperky ručne v trenčianskej klenotníckej dielni. Z ohňa zrodené, a veríme, že aj s láskou a vášňou budú nosené elegantné diamantové náušnice Moon II., ktoré nájdete v rôznych prevedeniach zlata, dizajnoch, aj spôsoboch zapínania. My sme v tomto prípade vybrali klasické „napichovačky“, a keď sa celej rodine zapáči nová tradícia darovania pravého šperku na Vianoce, budúci rok môžete rozmýšľať o ďalších členoch do súpravy Moon. Ak preferuje vaša mama alebo „chic“ stará mama jemné náhrdelníky, skúste upriamiť pozornosť na diamantový náhrdelník Bent. Super správa je, že perfektne vynikne aj na roláku, decentnom svetri, šatách alebo blúzke.

 

❖ Štýlové šperky pre tetu, švagrinú aj blízku kamarátku

 

Vianoce sú láska. Zakaždým, keď ľúbime, zakaždým, keď darujeme, sú Vianoce. Predpokladáme, že obdarovať v dokonalú (vianočnú) chvíľu neplánujete iba vyššie spomenuté ženy vášho života, ale aj blízku tetu, švagrinú či kamarátku, ktorá je, okrem iného, vašou skvelou dôverníčkou. Garantujeme vám, že im vykúzlite úsmev na tvári, na ktorý nikdy nezabudnú. Ani vy. :-)

Tipy na vianočné darčeky pre všetky generácie žien v rodine

Vianočný tip Mikuš Diamonds: Krásne a decentné zafírové náušnice Alais sú príjemne univerzálne, a predsa svojím prepracovaním absolútne jedinečné. Nosiť na svojich ušiach jeden z kameňov „veľkej trojky“, je totiž kráľovský zážitok na celý život. Hodia sa skutočne každej žene, štýlu, aj k akémukoľvek outfitu! Hriať na srdci vašu blízku dušu však môže aj akvamarínovo-diamantový prívesok Echo, ktorý bude dokonalou ozvenou našej precíznej práce a vášho vkusného výberu! No ak by ste sa nevedeli rozhodnúť, aký šperk darovať, zvážte kúpu darčekovej poukážky, ktorú ponúkame v rôznych cenových reláciách. Pre akúkoľvek možnosť sa rozhodnete, vždy sme tu pre vás!

 

❖ Šperky pre všetky ženy v rodine milujúce farby

 

Aj vy patríte k tým ľuďom, ktorých blízka osoba má na Vianoce narodeniny/meniny? V tom prípade môžete využiť spojenie viacerých darčekov/šperkov v podobe setu, ktorý rozdelíte na dva balíčky. Jeden zo šperkov darujete na Vianoce a druhý na osobný sviatok. Prípadne sa s tým môžete trošku pohrať a skombinovať dva rôzne šperky, ktoré môže obdarovaná osoba nosiť spolu alebo osobitne. Fantázia u nás nepozná hranice!

Tipy na vianočné darčeky pre všetky generácie žien v rodine

Vianočný tip Mikuš Diamonds: Hovorí sa, že „Vianoce sú krištáľová guľa, v ktorej snežia naše nádeje“. Všetkým, ktorí čítajú tieto riadky, všetkým, ktorí túžia po šperku z našej dielne prajeme, aby sa im tento rok splnili ich sny a nádeje. Možno to bude v podobe radostného a vždy pozitívne naladeného prsteňa Albacete, kde sme nechali rozkvitnúť prírodné ruženíny, ametysty, peridoty a brilianty. K tomuto rajskému klenotu v ružovom zlate sa perfektne hodí aj naša nežná novinka, náramok Rennes, kde sme šikovným osadením drahokamov nechali vyniknúť romantický morganit a svieži peridot. Krása však ide ruka v ruke aj s komfortom a starostlivosťou, preto poskytujeme ku všetkým našim šperkom doživotnú záruku proti vypadnutiu drahého kameňa a bezplatný servis našich majstrov klenotníkov. Šťastné a ligotavé, priatelia!