BLOG

Zuzka a Marek: Magická svadba s oravským podtónom!

Zuzka a Marek: Magická svadba s oravským podtónom!

Dátum svadby: 07.07.2017

Miesto svadobného obradu: Farský kostol Narodenia panny Márie v Trenčíne

Miesto svadby: Kaštiel Borčice

Svadobná pieseň: Miro Žbirka – S tebou

Zásnubný prsteň a obrúčky: Mikuš Diamonds

Svadobné šaty: Svadobný salón Nicole – šaty Pronovias Kiona

Svadobný oblek ženícha: Pánska móda Trenčín – značka Silvio Bertone, košeľa Pietro Filipi

Účes a make-up: Kaderníctvo Naďa (Naďa Vavrušová Peťovská), ženích účes – Salón Fiori Banská Bystrica, make-up – Andrea  Koreňová – Desanpe

Svadobný fotograf: Desanpe – Photography

Svadobné video: KACO video Praha

Svadobná cesta: obec Zaječí – Vinárství u Kapličky a metropola Viedeň

Zuzka a Marek: Magická svadba s oravským podtónom!

Vysokoškolská láska hranice prenáša

S Marekom nás osud spojil na vysokej škole, celých 5 rokov sme boli spolužiaci a spoločne študovali právo v Banskej Bystrici, ale – pravdu povediac – neboli sme navzájom svoje typy. Skutočná iskra prebleskla v 2. ročníku na beániách, no od začiatku sme od nášho vzťahu veľa neočakávali. Paradoxne sme sa však nevedeli od seba odpútať ani po skončení štúdia, kedy som bola nútená rozhodnúť sa, ako a kde posunieme náš vzťah. Výsledok? Presťahovala som sa za mojou láskou na malebnú Oravu. Žijem tu už skoro 6 rokov, v novembri to bude okrúhlych 10 rokov, čo s Marekom tvoríme pár, pričom svadba bola minulý rok v lete – ale to už predbieham udalostiam...:-).

Zuzka a Marek: Magická svadba s oravským podtónom!

Nebotyčné zásnuby na Lomničáku

Vždy som túžila po tom, aby moje zásnuby boli niečím výnimočné a zároveň, aby zostali pre mňa skutočným prekvapením. A to sa môjmu, už manželovi, perfektne podarilo. Vymyslel to skutočne rafinovane – na moje narodeniny. Absolútne som netušila, kam ideme. Po ceste som si ale stihla všimnúť smer Vysoké Tatry a keď som uvidela Lomnický štít, prezradil mi, že tam budeme aj nocovať. Ani v lanovke mi nenapadlo, že by ma mohol požiadať o ruku (stále som si tento výlet spájala s mojím sviatkom).

Zuzka a Marek: Magická svadba s oravským podtónom!

A potom, pekne trpezlivo počkal až na západ slnka, pokľakol si "ako zo starého dojáku” a spýtal sa tú čarovnú vetu: “Vezmeš si ma”? Ani na sekundu som nezaváhala, od dojatia sa rozplakala, bolo to neskutočne nádherné, počasie nám hralo do karát, všade boli rozprávkové výhľady na štíty. Romantická večera pri sviečkach s výborným vínkom a výhľadom na hviezdy boli už len dokonalým doťukom za týmto nezabudnuteľným zážitkom. Dodnes hovorím, že po svadobnom dni sú pre mňa zásnuby druhým najkrajším dňom v živote!


Netradičný zásnubný prsteň s ruženínom a symbolické obrúčky

Priznám sa, v tomto smere som netúžila po klasike. V Mikuš Diamonds sa mi dávnejšie páčil prsteň Lagoon v ružovom zlate s ruženínom. No môj muž našiel a vybral ešte krajší zásnubný skvost. Išlo o jeden jediný exkluzívny kus, určený pre mňa, s tajomným názvom Dragon's eye. Toto „Dračie oko“ tvorí jeden veľký centrálny ruženín a okolo neho žiari 38 briliantov. A keďže som chcela, aby aj obrúčky ladili k zásnubnému prstienku, zvolili sme model Holly v ružovom zlate. Hlboké prepojenie s naším dátumom svadby 7.7.2017 sme zakomponovali aj do obrúčok, ktoré zdobí 7 prírodných diamantov.

Zuzka a Marek: Magická svadba s oravským podtónom!

K zásnubnému prsteňu a obrúčkam zvolila Zuzka skutočne symbolické svadobné šperky. Nádherný ruženínovo-diamantový set Ripples z kolekcie Majestic, ktorý dostala od milovaného manžela na svoju 30-ku.

Ó, šaty, utkan
é zo svadobnej peny

Určite mi mnohé nevesty dajú za pravdu, že rozhodnúť sa pre tie pravé svadobné šaty nie je ľahká úloha. A keďže som typ perfekcionistu,  svadobných salónov som prešla niekoľko. Svoje finálne svadobné šaty som si bola dokonca skúsiť asi štyrikrát, kým som sa vnútorne utvrdila v tom, že môj výber je správny (smiech). Vždy som totiž chcela byť za nevestu-princeznú, mať veľké šaty s dlhou vlečkou a závojom (samozrejme, nie tortového štýlu). Som šťastná, že sa mi tento sen splnil.

Zuzka a Marek: Magická svadba s oravským podtónom!

Veľmi som sa však tešila aj z popolnočných šiat, ktoré mi na mieru, podľa predlohy, ušila šikovná krajčírka pani Stefanidesová z Oravy. Vyhrala sa s nimi do úplných detailov, boli ležérne a pohodlné, no tiež biele, pretože si myslím, že nevesta má byť v tejto nevinnej farbe počas celej svadby. Dodnes by som nič nemenila, i keď možno jeden detail. Keďže bolo v náš svadobný deň veľmi teplo, určite by sa môjmu mužovi hodili aj štyri košele na prezlečenie (smiech).

Plány, očakávania a dramatická Pohoda

Samotnú svadbu sme nejako extra dlho neplánovali, zásnuby prebehli v novembri 2016 a svadba v júli 2017. Ja, ako perfekcionistka, som mala nervy na drans, aby všetko dopadlo podľa mojich vysnívaných predstáv. Našťastie sme sa vo všetkom zhodli – od dátumu, výzdoby, cez tradície, až po hudbu, jedlo a priestory. Mimochodom, dátum. 7.7.2017 bol termín obľúbeného hudobného festivalu Pohoda v Trenčíne. Takže išlo o nesmierne vyťažené obdobie, kedy bol problém nájsť vhodné priestory na prenajatie svadobného stanu a zabezpečenie ubytovania pre cca 80 hostí z Oravy a iných miest. Nakoniec sa to podarilo a svadobné šantenie si s nami užilo 138 hostí! Ako to prebiehalo?

Zuzka a Marek: Magická svadba s oravským podtónom!Vzdušnosť a éterickosť svadobného stanu kombinovaná s perfektným cateringom, ktorý zabezpečil Party Partners.

Veselica, bublifuky, Orafci aj kroje

V parku nádherného kaštieľa Borčice sme mali postavený svadobný stan, aj hravú trampolínu, nafukovacie vaky na leňošenie, k dispozícii boli aj veľké bublify, aby bola zábava zaručená aj pre tých najmenších. S hudbou sme mali jasno už skoro tri roky dozadu. Ako sme chodievali po svadbách svojich priateľov, najviac sme si zamilovali východniarsku kapelu Soul. Nemali problém prísť až zďaleka a poriadne to roztočiť! Pomedzi tanečné kolá sa o zábavu starala skupina Orafci – ako inak z Oravy.

Zuzka a Marek: Magická svadba s oravským podtónom!

Skvelé bolo, že sa nám o program postarali kamaráti. Jeden z nich je “veľký umelec” a zahral nám pár songov na akordeóne. V rámci programu sa udial aj únos nevesty do neďalekej krčmy v Borčiciach a chýbať nemohlo ani tradičné čepčenie nevesty. Obaja sme boli oblečení v krojoch zo svojho regiónu. Keď sa takto v spomienkach do toho celého vraciam, prežívam to znova a znova, s plným nadšením. S Marekom sme si užili svadbu najviac na svete, s pokojným srdcom môžem povedať, že by som si to zopakovala aj každý rok (smiech).

Svadobná cesta a dni spoločného žitia

Nejakú špeciálnu svadobnú cestu sme neplánovali, pretože veľa cestujeme aj bez toho. Dostali sme však dva krásne zážitkové svadobné dary, ktoré sme poňali v duchu svadobnej cesty. Vo Viedni sme si užili luxusný hotel s úžasnou reštauráciou Steirereck a vo Vinárstve u Kapličky sme si zasa vychutnávali vinice, krásne okolie a degustácie vín, ktoré máme veľmi radi. Ak by som sa vrátila do reality bežných dní, náš vzťah sa aj po svadbe posúva stále ďalej, beriem ho vážnejšie. Obrúčka na ruke vo mne stále vyvoláva pocit radosti a zároveň zodpovednosti za náš spoločný život. A to je na tom to najkrajšie!

Zuzka a Marek: Magická svadba s oravským podtónom!