BLOG

Ako prebieha výroba šperku na zákazku

Ako prebieha výroba šperku na zákazku

Keď človek v tom, čo hľadá, nemá jasno, hľadanie je nesmierne ťažké. Zámer je najsilnejšou silou a dokáže veľmi silno vplývať na naše zmysly. Obzvlášť intenzívny je v našom svete šperkov, kde sa nemusíte uspokojiť iba s tým, čo už existuje. Vytvoriť originálny a jedinečný šperk na zákazku podľa vibrácií vašej fantázie či najtajnejších snov vyvolenej je našou silnou devízou. Ako sa však prehupnúť od predstavy k činu?

Definovanie predstavy vysnívaného šperku

Život je veľký dar, ktorý možno vrátiť len vo forme tvorivých nápadov. Presne v tomto duchu môžeme úprimne vyhlásiť, že naše možnosti sú pri realizovaní vašich predstáv neobmedzené.

Tým, že si všetky šperky vyrábame sami, dokážeme zhotoviť šperk podľa návrhu, fotky, vzorky, kombinovať korunku a šínu z rôznych prsteňov, vložiť/ubrať prírodné diamanty či iné drahé kamene. Do úvahy treba, pochopiteľne, brať i technickú stránku veci. Ak je niečo nepraktické, prípadne nereálne, vždy na to upozorníme a hľadáme optimálne kompromisy i alternatívy.

Ako prebieha výroba šperku na zákazku
Diamantový náhrdelník na mieru.


Zásnubné prstene a obrúčky – silné segmenty jedinečnosti

Zaujíma vás, aké šperky sa najčastejšie jagajú v našej kolónke „na zákazku“? I keď je to rôznorodé, významnou kategóriou sú naše ručne robené svadobné obrúčky, ktoré – vzhľadom na ich špecifický charakter – vyrábame iba na zákazku.

A, samozrejme, naše zásnubné prstene. Tu môže ísť o rôzne zaujímavé kombinácie či modifikácie osvedčených modelov, ale i navrhnutie originálneho špecifického kúsku, ktorý spoločne vyberieme a dokonale doladíme.

Svojský charakter takto zhmotneného zásnubného prsteňa môže vychádzať z vysnívaných túžob milovanej, osobných motívov, duchovnej symboliky (drahokam podľa mesiaca narodenia), spoločných záľub či intímnych sľubov, ktoré takto navždy prepoja minulosť, prítomnosť a budúcnosť.


Ako prebieha výroba šperku na zákazku
Zásnubné prstene na mieru: diamantová "psia labka", centrálny akvamarín s diamantmi, centrálny diamant (0,60 ct.) obklopený diamantmi.

Ako dlho trvá realizácia šperku na zákazku?

 „Všetko závisí od toho, či klient chce šperk, ktorý je štandardne zaradený v jednej z našich 15 kolekcií, alebo ho musíme od piky kresliť a upravovať, vysvetľuje naša obchodná riaditeľka Iveta Zimková Mikušová.

V prvom prípade to štandardne trvá 3 týždne. Pri diamantových šperkoch ide o rozpätie 11 týždňov, i keď to vieme veľakrát v prípade potreby urýchliť. Ak máme na mysli úplne nový model, je to individuálne.


„V niektorých prípadoch to ide ako po masle, hneď nájdeme krásny kameň podľa požiadavky klienta, navrhneme model podľa jeho predstáv, prípadnú 3D vizualizáciu a šperk môže byť na svete aj do jedného mesiaca,“ dopĺňa Iveta Zimková Mikušová. No čo ak sa hľadanie vysnívaného drahokamového kandidáta skomplikuje?

Ako prebieha výroba šperku na zákazku
Diamantový prsteň Dainty v tvare srdca (0,50 ct.).

Špecifické zákazky – hľadanie vhodných kameňov do šperku

Tu do bodky platí staré-známe „cesta je cieľ“. Na výrobu šperkov – osádzaných prírodnými farebnými kameňmi s neštandardnými brusmi, ktoré nemáme skladom, si dávame rezervu minimálne 11 týždňov. Sú však prípady, kedy spokojný klient príde po rokoch a na zákazku si chce dať dorobiť do súpravy šperk s korešpondujúcim farebným kameňom.

Istý klient kúpil u nás manželke smaragdový prsteň špičkovej kvality. Po nejakom čase prišiel s požiadavkou na náušnice k tomuto prsteňu. Smaragdy do súpravy sme zháňali na rôznych veľtrhoch a u našich osvedčených dodávateľov celkovo 2 roky. Výsledok však skutočne stál za to a náš pocit, keď sme mali v rukách hotový šperk, tiež,“ spomína si Iveta Zimková Mikušová.

Ako prebieha výroba šperku na zákazku

3D vizualizácia ... a zrodila sa virtuálna krása

Predstavte si, že ste už v bode, kedy ste spokojný s výberom výsledného kameňa, no nedokážete vo svojej hlave dostatočne vizuálne uchopiť vaše vysnívané dielko. Tu nastupuje na scénu Vierka Škorcová, ktorá má u nás na starosti 3D vizualizáciu šperkov. Ako to prebieha?

„Vizualizáciu robím pri šperkoch na zákazku – ak má klient záujem a chce vidieť svoj šperk ešte predtým, ako sa vyrobí. Ideálne je, ak mám k dispozícii vzorku, ak to nie je možné, obrázok či fotku z viacerých pohľadov, aby som si šperk vedela lepšie predstaviť. V podstate každý šperk, ktorý kreslím, je nový, niečím špecifický. Ak mám všetky potrebné vstupné informácie, daný šperk zhmotním v špeciálnom programe a po odsúhlasení posuniem ďalej do výroby
,“ uzatvára Vierka Škorcová.

Ako prebieha výroba šperku na zákazku
Detské náušničky Krásky s ružovými turmalínmi vyrobené k príležitosti krstu.

Cena šperku na zákazku

Tu si treba uvedomiť, že finálna cena v sebe zahŕňa viacero už spomínaných faktorov. Práca na vývoji nového modelu, ručné osádzanie prírodných diamantov a drahých kameňov, konzultácia v rovine klient-predajňa-výroba, obľúbená 3D vizualizácia a v neposlednom rade doživotná záruka a bezplatný servis. Tieto neodškriepiteľné benefity sú obrovským záväzkom voči vám. Záväzkom, že tu pre vás – vaše šperky a spomienky – budeme aj v budúcnosti.


Ako prebieha výroba šperku na zákazku
Zlaté srdiečko s briliantmi a osobným gravírom na náramok.

Garancia spokojnosti a unikátnosti šperku na zákazku

Ako hovorí naša 3D návrhárka Vierka Škorcová:
„Či už si dá klient vyrobiť šperk presne podľa predstáv alebo po zadaní základných indícií, chceme vyhovieť jeho požiadavkám. Čo je dôležité, nakoniec odchádza vždy spokojný.“ To ide ruka v ruke aj s garantovaním jedinečnosti. Ak klientovi dáme sľub, že jeho unikátny šperk vyrobíme len v jednom kuse, nikdy tento sľub neporušíme. „Je to tajomstvo ukryté v našej výrobe a v šperkovnici spokojnej majiteľky,“ usmieva sa Iveta Zimková Mikušová.