BLOG

Zásnuby počas karantény

Zásnuby počas karantény

Okolnosti, ktoré nám do životov priniesol čas pandemický, sa  pri správnom pohľade môžu premeniť na možnosť využiť podmienky a vlastnú kreativitu a oboje pretaviť do nezabudnuteľného okamihu pokľaknutia pred vašou láskou.

Zásnuby a zásnubné prstene počas karantény

Nasledujúce príbehy zásnub napísala práve karanténa a láska dvoch ľudí. My sme vybrali prstene, ktorými sa môžete inšpirovať, ak tú svoju ešte len plánujete o ruku požiadať. Keďže posledný rok boli podmienky na cestovanie obmedzené, väčšina Slovákov siahla po výletoch v našej krásnej prírode. Bola to jedna z možností ako opustiť štyri steny, vyhnúť sa veľkému množstvu ľudí.
 

Inšpirácia na zásnuby aj v pandémii

A práve tam sa píše náš prvý príbeh zásnub. Na vrcholku kopca, len s nebom nad hlavami a lesom pod nohami. Napriek nachodeným kilometrom a s dychom v koncoch, prišlo zadosťučinenie v podobe výhľadov, vnútorného pokoja a kľačiaceho muža s otvorenou krabičkou. Ak ste milovníkom prírody a chcete to dať najavo aj zásnubným prsteňom, vybrali sme pre vás akvamarínový Daring Beauty, v ktorom vám ostane štipka neba naveky. Ak si radšej počkáte na ružovú žiaru zapadajúceho Slnka na obzore, určite siahnite po morganitovom prsteni Temple. Ale ak je vaša partnerka skôr vodný živel, dávame vám do pozornosti romantickú perlu v prsteni Petals. Nech aj vaša láska je tak nekonečná ako lupienky plávajúce po hladine rieky.

 

 

Zásnuby počas karantény
 

Zásnuby na Vianoce

Imelo zviazané červenou stuhou visiace nad hlavami dvoch ľudí, v pozadí sa ligoce stromček a atmosféru dopĺňa praskanie dreva v horiacom kozube. Po izbe sa nesie melódia Tichej noci a za oknami poletuje sniežik. Je čas rozbaliť si darčeky. Aj toto bol jeden zo spôsobov požiadania o ruku. A aby sme aj v zásnubných prsteňoch dodržali tradičné farby Vianoc, siahli sme po „veľkej drahokamovej trojke“. Zelenú jedličku zastúpi prsteň Cleopatra s nadčasovým smaragdovým brusom, ktorý vyzdvihne krásu dominantného smaragdu doplneného 22 briliantmi. Červené jabĺčka, ktoré sa tradične vešali na stromček, sme nahradili prsteňom Cardinal, osadenom vášnivým rubínom a doplneným 24-mi briliantmi. V stredoveku bolo modré farbivo drahšie ako zlato, preto modré ozdoby na stromčeku boli hlavne výsadou bohatých ľudí. A preto posledný z „veľkej drahokamovej trojky“ je modrý zafír, osadenýprsteni Ancient a doplnený 29-timi briliantmi.

Zásnuby počas karantény
 

Romantické zásnuby v zime

V ďalšom príbehu sa prenesieme do ľadového kráľovstva, kde Perinbabka nechala posypať krajinu trblietavou snehovou pokrývkou. Len padajúci sneh, vymrznuté líca milencov a jeden snehuliak. Hrniec miesto klobúka, uhlie ako oči, ústa a gombíky, konáriky miesto rúk. No chýba ešte mrkvový nos. Muž ho podáva svojej partnerke, no niečo je inak. Niečo je tam navyše. Krásny diamantový prsteň, ktorý sa trbliece ako sneh pod slnečnými lúčmi.  Ak si chcete zobrať snehovú inšpiráciu, dávame vám do ponuky prsteň Evergreen v žltom zlate s troma osadenými briliantmi. Ak dávate prednosť bielemu zlatu s jemnou inovaťou, určite sa vám bude pozdávať prsteň Claire. Nuž a ak sa neviete rozhodnúť, či má rada žlté alebo biele zlato, stavte na istotu ružového. Krásne splynie s pokožkou a diamanty v prsteni Midnight vám roztrbliecu celú ruku.

Zásnuby počas karantény
 

Chrumkavé zásnuby na tanieri

Ani posledný príbeh sa nezaobišiel bez trendu, ktorý sa rozšíril počas karantény, a tým je kváskovanie. Vraví sa, že láska ide cez žalúdok, nuž a v tomto príbehu nebol naplnený len žalúdok, ale aj srdce. Valentínske ráno s raňajkami priamo do postele. Zobudená na vôňu kávy a čerstvo upečeného chlebíka. Hneď ako sa oči poriadne rozostrili, začali vnímať aj obsah taniera. Na tanieri smajlík, s očami dotvorenými zeleninovou oblohou a namiesto bozku krajec chleba s maslovým nápisom „Vezmeš si ma?“.  K tomuto sviatku patrí povestný symbol srdca, a preto sme pre vás vybrali prstene so srdcovými krivkami. Model Blithe s londýnskym topásom farebne vynikne nielen na ruke, ale ak chcete siahnuť po niečom sladkom, odporúčame ho zamaskovať medzi chrumkavé makrónky. O niečo jemnejší model Incant s ruženínom vynikne zase na šľahačkovom cupcaku.

Zásnuby počas karantény

A tak ako raz napísal Francis Bacon: „Lásky nie je nikdy priveľa“, tak súhlasne sa pripájame a tvrdíme, že ani inšpirácie nie je nikdy priveľa. V oblasti zásnubných prsteňov sme už viac ako 20 rokov výrobcami nepopísaných listov, na ktoré vy píšete svoj príbeh lásky. Preto veríme, že u nás nájdete presne ten, v ktorom bude zapísané viac ako len názov šperku.