BLOG

Slávne zásnubné prstene

Slávne zásnubné prstene

Diamantové prstene Elizabeth Taylor

 

Asi každá žena verí, že keď pred ňou so zásnubným prsteňom kľačí jej partner a žiada ju o ruku, je to ten pravý a jediný muž na celý život. Nie všetkým sa však podarí nájsť tu pravú lásku na prvýkrát. Niekto ju nájde na druhý či tretí raz. No a niekto skúša azda donekonečna. Žiarivým príkladom je svetoznáma hollywoodska hviezda strieborného plátna 20. storočia, Elizabeth Taylor, ktorá sa vydala dokopy až osemkrát za siedmich rôznych mužov.

Jej meno je spojené nielen s významnými hereckými úlohami napríklad vo filmoch Kleopatra, Skrotenie zlej ženy či Kto sa bojí Virginie Woolfovej, ale známa je aj jej okúzľujúca zbierka drahých diamantových šperkov, ktorá sa rozrastala s počtom manželstiev. No ale začnime pekne poporiadku.

 

Prvé zásnubné prstene do zbierky

 

Elizabeth Taylor bola už od jej vstupu do hereckého šoubiznisu stredobodom veľkého mediálneho záujmu a už od čias jej dospievania bola spájaná s mnohými známymi mužmi. Zbierku zásnubných prsteňov a šperkov odštartovala vo veku 18 rokov, kedy si za manžela zobrala dediča hotelovej siete Conrada Hiltona (prastrýka Paris Hilton). Ten jej daroval štvorkarátový diamantový zásnubný prsteň v cene približne 10 000 dolárov.

Elizabeth dlho neváhala a už po troch mesiacoch od prvého rozvodu sa zasnúbila a zosobášila s hercom Michaelom Wildingom, vďaka ktorému nastolila nový trend v zásnubných prsteňoch - prsteň so zafírom, ktorý ihneď zožal obrovský úspech u vydajachtivých žien.

 

Diamantová sága pokračuje

 

Tretím manželom Elizabeth Taylor sa stal Mike Todd a tým do jej zbierky pribudol aj ďalší zásnubný prsteň -  tentokrát však sedemkrát väčší, než ten prvý - 29,4 karátový diamantový prsteňsmaragdového výbrusu. Okrem toho to bol práve Mike Todd, ktorý jej pred svojou smrťou daroval aj známu tiaru z dielne Cartier.

Nasledujúci manželia sa ocitli v skutočne náročnej situácii, pokiaľ chceli prekonať zásnubné prstene, ktoré táto herecká diva už mala vo svojej zbierke. Niet preto divu, že siahli po trochu netradičnejších zásnubných šperkoch - štvrtý manžel jej venoval náramok s 50 diamantami o celkovej hmotnosti 40 karátov, dvojnásobný manžel (piate a šieste manželstvo) Richard Burton ju prekvapil platinovým príveskom s 18,61 karátovým smaragdom obklopeným diamantami a pri ich druhom manželstve tento šperk rozšíril o celý set - náušnice, náhrdelník a náramok. A bol to práve Richard Burton, kto okrem zásnubných darov významne prispel do zbierky šperkov tejto hereckej hviezdy - azda najznámejším kúskom je 69,42 karátový diamant vo výbruse hruška, ktorý svojho času stál viac než 1 milión dolárov.

Posledné dva zásnubné prstene Elizabeth Taylor sú zahalené rúškom tajomstva a existujú o nich len rôznorodé dohady. Isté však je, že nech boli akékoľvek, Elizabeth sa o ne ako veľká milovníčka krásnych šperkov starala príkladne a s úctou.