BLOG

Ako zmerať veľkosť zásnubného prsteňa?

Ako zmerať veľkosť zásnubného prsteňa?

 

Najčastejšou otázkou z úst pánov, pripravujúcich sa na dôležitý akt požiadania o ruku svojej vyvolenej, je: ako určiť veľkosť zásnubného prsteňa. Keďže pre nás je kľúčová vždy v prvom rade spokojnosť našich zákazníkov, máme pre vás niekoľko potrebných informácií, ktoré k nej budú viesť.

Všetko pre prsteň z lásky

Prvou, najkomfortnejšou alternatívou k získaniu žiadúceho veľkostného údaju snubného prsteňa je nenápadné „zapožičanie“ si iného prstienka, ktorý vaša budúca manželka nosí, no práve v deň, kedy sa pripravujete jedno z našich klenotníctiev navštíviť, odpočíva spokojne v jej šperkovnici. Ak sa vám podarí takýto úlovok, zmeranie veľkosti špeciálnym meračom priamo na mieste výberu je už otázkou krátkej chvíľky.

Ako zmerať veľkosť zásnubného prsteňa?

Príjemné prsteňové zimomriavky

Pokiaľ by ste mali pocit, že sa vaša dáma bez svojho miláčika určite nezaobíde (áno, stále hovoríme o prsteni smiley-wink.gif), vaša šanca na zmeranie jeho veľkosti nastane vo chvíli, keď ho či už pri jej sladkom ponorení sa do ríše spánku alebo pravidelnom kozmetickom ošetrení odloží. Majte pre tento okamih pripravené vhodné meradlo a odmerajte vnútorný priemer používaného prsteňa. Získaný údaj následne veľmi jednoducho prekonvertujeme na potrebné určenie veľkosti zásnubného šperku

Ako zmerať veľkosť zásnubného prsteňa?

Zaľúbené variácie pri výbere prsteňa

Veľa našich zákazníkov oceňuje tiež možnosť využiť na určenie veľkosti zásnubného prsteňa merací prúžok, ktorý si môžu vyzdvihnúť priamo vo vybranom klenotníctve alebo im ho veľmi radi zašleme na ich adresu poštou. Pokiaľ má byť použitý na prste, predpokladá asistenciu dámy, pre ktorú je šperk určený, avšak viacero pánov sa s touto výzvou dokázalo pohrať a buď moment prekvapenia zachovať alebo dať výberu prsteňa spĺňajúceho účel symbolu zasnúbenia úplne nový rozmer, kedy slečna vie, že sa niečo chystá, ale nevie kedy, kde a aký model pre ňu jej spriaznená duša vyberie.

Ako zmerať veľkosť zásnubného prsteňa?

Spojení putom prsteňa
 

Nuž a ako sa vraví, dobrá rada nad zlato, ani v tejto oblasti nie je preto na zahodenie zvážiť, či budúcu obdarovanú nevie vo veľkosti prsta zadefinovať jej najlepšia priateľka alebo sestra. Ak vás táto dôležitá osoba považuje za vhodného kandidáta na popýtanie o ruku a prijatie do rodiny, môže vám byť nápomocná i malou hrou, kedy si len-tak, nenápadne, vypýta na vyskúšanie prsteň, patriaci vašej milovanej a so smiechom skonštatuje, na ktorom prste by ho mohla nosiť ona. Potom už stačí vziať ju do klenotníctva so sebou a nechať ju vyskúšať si s láskou vybraný zásnubný prsteň ako prvú. Kamarátske, sesterské i partnerské puto sa tak ešte viac umocní a vaša kreativita bude odmenená jednoznačným „Áno, vezmem si Ťa“.

Ako zmerať veľkosť zásnubného prsteňa?

Nadštandardné klenotnícke služby
 

Pokiaľ všetky pokusy o určenie veľkosti zásnubného prsteňa zlyhajú, nemusíte mať strach, v rámci benefitu Bezplatného servisu zabezpečíme úpravu jeho veľkosti. Pri prsteňoch, ktoré majú v šíne (obrúčke) osadených viacero menších diamantov alebo drahokamov, je takáto úprava pri zachovaní Doživotnej záruky proti vypadnutiu drahého kameňa väčšinou možná v rozpätí jedného – dvoch veľkostných rozmedzí (táto skutočnosť vychádza vždy z posúdenia technologického prevedenia šperku), preto ak nemáte ani približnú predstavu o veľkosti zásnubného prsteňa pre ženu vášho srdca, voľte prsteň, v ktorom je osadený jeden diamant alebo prírodný drahý kameň ako solitér. Tu vieme zabezpečiť veľkostnú úpravu vo väčšom potrebnom rozpätí.

Ako zmerať veľkosť zásnubného prsteňa?

Nuž a ak sa pri výbere takého dôležitého šperku, akým snubný prsteň bezpochyby je, obrátite na klenotníka, ktorého reputácia a odbornosť sú potvrdené úspechom na trhu v dlhodobom časovom rozsahu, poskytne vám, nad rámec zákonných povinností, tiež alternatívu v podobe možnosti výmeny nenoseného šperku do 14-tich dní od jeho zakúpenia.

Ako môžete vidieť, v Mikuš Diamonds sme pripravení urobiť všetko preto, aby mohla byť vaša voľba zásnubného prstienka potvrdená najmä srdcom. Pri všetkých významných udalostiach chceme byť ako váš rodinný klenotník pri vás, v dobrom, aj v tom ešte lepšom smiley-smile.gif