BLOG

Najkrajšie rubínové šperky, ktoré si (nielen) v lete zamilujete

Najkrajšie rubínové šperky, ktoré si (nielen) v lete zamilujete

Čím vám vonia leto? Malinami? Morom? Amorom? Veríme, že vám čoskoro bude voňať rubínmi, pretože práve horkokrvný rubín vládne v tomto letnom mesiaci, aby v tých ďalších pravidelne dávkoval vášeň a lásku k životu. Plnokrvná farba rubínu, intenzívna ako život sám, je veľmi špecifická, a presne taká je aj žena, ktorá rubín nosí. Je to drahokam pre vyrovnané a sebavedomé ženy, ktoré jasne vedia, čo chcú. Inými slovami, ak chcete byť samy sebou a tlmočiť to priamočiarou rečou šperkov, začítajte sa do rubínového mystéria, ktoré už pred stáročiami fascinovalo indických maharadžov, zvodné kráľovné i svetských duchovných.


Náušnice Memory

Rubínové náušnice Memory

Predstavujeme vám Náušnice Memory. Na výrobu sme použili prírodné materiály: biele zlato, rubín, diamant.

Pozrieť šperk

Rubínové náušnice, prstene či prívesky? Neodoláte im

Čo o rubíne (ne)viete: V starovekej reči sanskrt je rubín nazývaný „ratnaraj“, čo znamená kráľ všetkých drahokamov. Svedčí o tom aj fakt, že ide o jeden z najdlhšie používaných drahých kameňov. Podľa dostupných informácií bol objavený už okolo roku 3000 pred naším letopočtom. A čo nám prezradí o rubíne náš výkonný riaditeľ a špičkový gemológ Martin Mikuš? „Rubín je červenou a zároveň najcennejšou odrodou minerálu korund. V rekordných prípadoch dosahuje najvyššiu cenu za karát spomedzi všetkých farebných drahokamov (okrem diamantov).“  

Šperk v hlavnej úlohe: Rubínový prsteň Glitter.

 

Ak by sme chceli opísať tento koktejlový prsteň, potrebovali by sme priam magický slovník, a tak nám na pomoc pribehnú čísla: 42 prírodných briliantov vytvára srdcovú pevnosť okolo prenádherného prírodného rubínu s neprehliadnuteľnou veľkosťou 2,13 ct. Tento krásavec, tak trochu „vintage“, trošku viac „glamour“, váži síce len 3,32 gramov, no zaváži viac, ako si myslíte. Dajte mu priestor, nekonkurujte mu inými šperkmi (aj keď budú z našej trenčianskej klenotníckej dielne) a nechajte ho vyniknúť v plnej rubínovej kráse. Rýchlo zistíte, že ide o veľmi moderný a efektný spôsob, ako oživiť jednoduchý štýl a dodať mu originálny sexy esprit. 

„V tomto prsteni je skutočne úžasne zakomponovaný rubín, takže perfektne vyniká jeho jedinečná farba. Určite zažiari na mladej a extravagantnej žene, ktorá vie takýto šperk nosiť,“ dodávajú naše skúsené predajkyne, ktoré vám tohto rubínového krásavca radi predstavia v našej exkluzívnej bratislavskej predajni na Dunajskej ulici.

Najkrajšie rubínové šperky, ktoré si (nielen) v lete zamilujete

 
Príležitosť: Koktejlové párty, glamour večierky, spoločenské akcie, netradičné zásnuby.

Rubín spojí celý set

Čo o rubíne (ne)viete: „Keďže kvalitný rubín je veľmi vzácny, surový kameň sa zväčša brúsi tak, aby sa zachovalo čo najviac z jeho hmotnosti,“ konštatuje M. Mikuš a hneď dodáva „z toho dôvodu môžu mať napríklad rubíny použité v páre náušníc mierne odlišnosti v proporciách, čo však pri rubínoch nie je považované za nedostatok šperku. Práve naopak, ide svojím spôsobom o dôkaz vzácneho prírodného pôvodu.“ Mimochodom, slovo vzácny môžeme použiť aj v súvislosti s náročným získavaním týchto drahokamov, keďže sa aj v 21. storočí ťažia v malých skupinách špecifickým spôsobom. To ich robí ťažšie dosiahnuteľnými v prírodnej forme, a tento fakt sa, prirodzene, odzrkadľuje aj na cene mnohých rubínových šperkov.

 

Šperk v hlavnej úlohe: Rubínový set Zaira.


Vedeli ste, že po 40-ročnom manželstve sa oslavuje tzv. rubínová svadba? Ak máte k tomuto míľniku ďaleko, oddýchnite si po „ceste“ a potešte sa aspoň jedným šperkom z rubínovo-diamantovej súpravy Zaira. Tradičný okrúhly výbrus bude „in“ v každej dobe a garantuje u ženy emocionálnu i hodnotnú investíciu, ktorá pretrvá! Aj z toho dôvodu sme zaradili tento prekrásny set do našich aktuálnych top trendov. Tie nesledujú len líniu svetových šperkárskych trendov, no súčasne podporujú myšlienku nadčasovosti, ktorú si ručne robené šperky nepochybne zaslúžia.

 
Príležitosť: Osobný sviatok, výročie svadby, šperk za narodenie dieťaťa, všetky výnimočné udalosti.

Najkrajšie rubínové šperky, ktoré si (nielen) v lete zamilujete
 

Krásny červený šperk pre váš dekolt

Čo o rubíne (ne)viete: Ako ste si už určite všimli, krása rubínu spočíva najmä v jeho intenzívnej červenej farbe, ktorá je výsledkom prítomnosti chrómu. Zaujímavé je, že farby rubínov prechádzajú od oranžovo-červenej až po ružovú s nádychom do fialova. „Najjasnejšie sýto červené rubíny sú však najcennejšie,“ dopĺňa Martin Mikuš. Ďalšou zaujímavosťou je, že rubíny vynikajú takzvanou červenou fluorescenciou, a tak na slnečnom svetle vyžarujú ešte intenzívnejšiu farbu.
 

Šperk v hlavnej úlohe: Rubínový prívesok Intention.

 

To, že rubíny preferujú denné svetlo, však rozhodne neznamená, že nie sú vhodné po zotmení. Práve naopak! Letné noci sú dlhšie, magickejšie, živelnejšie, tak v líčení, ako v móde. „Je pravda, že takzvanú veľkú trojku drahokamov, kde patrí okrem zafíru a smaragdu aj rubín, zvyknú klenotníci zväčša osádzať v klasických štýloch, aby sa vyzdvihol samotný charakter kameňa, no čoraz viac, najmä mladých ľudí, hľadá niečo iné, špecifické,“ upresňujú naše predajkyne. Tieto túžby, samozrejme, vnímame, a v tomto prípade je odpoveďou na ich volanie rubínovo-diamantový prívesok Intention. Stále populárny tvar kvetu prezrádza vyberaný vkus, no extravagantnejší výbrus a rafinované usporiadanie 5 prírodných rubínov z neho robí výraznejší šperk, ktorý má svoj osobitý „drive“.
 

Príležitosť: Rodinné a spoločenské oslavy, maturity, promócie, romantické večere, divadlo, kino.

Najkrajšie rubínové šperky, ktoré si (nielen) v lete zamilujete
 

Romantika v rubínových tónoch

Čo o rubíne (ne)viete: „Rubín je popri svojej kráse jedným z najtvrdších aj najodolnejších drahokamov (napr. voči poškodeniu úderom, ale aj voči poškodeniu chemickými látkami), čo ho priam predurčuje pre využitie v klenotníctve,“ ozrejmuje Martin Mikuš. Tu sa žiada dodať, že v každej dobe aktuálna téma zásnub je rubínom veľmi blízka, pretože zásnubný prsteň, spolu s obrúčkou, mnohé ženy nesnímajú z prstenníkov ani pred spaním. Z toho dôvodu si tento druh šperku vyžaduje drahokam, ktorý skutočne vydrží všetko „v dobrom aj v zlom“.

 

Šperk v hlavnej úlohe: Rubínový prsteň Noble.

 

Tak si to pekne zhrňme: 14-karátové biele zlato, 4 prírodné diamanty vo výbruse princess, čisté štvorcové línie, efektný minimalizmus. Takto nejako by to, pravdepodobne, videl muž, ktorý by sa rozhodol požiadať o ruku svoju milovanú so zásnubným prsteňom Noble. Áno, je nóbl, a navyše z neho srší vášeň a láska, ktorú (pod)vedome prezentuje červená farba, v klenotníckom segmente zastúpená práve rubínom. „Úprimne, veľa žien preferuje neutrálnu farbu zásnubných prsteňov, okrem bezfarebných diamantov napríklad pastelovoružový morganit či nebesky modrý akvamarín, no ak si žena vyberie, respektíve dostane zásnubný prsteň s rubínom, určite je niečím špeciálna,“ dodávajú skúsené predajkyne.

Príležitosť: Zásnuby.

Najkrajšie rubínové šperky, ktoré si (nielen) v lete zamilujete
 

Najcennejší rubín aj pre ďalšiu generáciu

Čo o rubíne (ne)viete: Rubín, ako jeden z najcennejších a najžiadanejších drahokamov, bol zároveň aj prvým, ktorý bol v roku 1902 vyrobený v laboratóriu – teda ako syntetický drahokam. Jeho výroba bola odpoveďou na túžbu mnohých ľudí vlastniť tento vzácny drahokam, ktorí si ho však v jeho prírodnej podobe nemohli dovoliť kvôli vysokej cene. Syntetické rubíny dnes stoja len nepatrný zlomok z ceny tých prírodných (10 až 100 eur za karát). Treba mať však stále na pamäti, že prírodný rubín od syntetického nemožno odlíšiť bez analýzy v gemologickom laboratóriu,“ vysvetľuje pozadie tejto problematiky Martin Mikuš. Na Slovensku je jedinou znaleckou organizáciou pre odvetvie drahých kameňov Slovenský gemologický inštitút – SGI, ktorý v roku 2012 založili Ivan a Martin Mikušovci. Ku každému šperku, aj k detskému, poskytujeme certifikát pravosti drahého kameňa, inými slovami akýsi „rodný list“ šperku, takže presne viete, čo si od nás odnášate.
 

Šperky v hlavnej úlohe: Náušnice Kvietky, náušnice Kvietky II., náušnice Kvietky Fancy.

 

Ak nás sledujete už nejaký ten rôčik, určite ste zaregistrovali jedno z našich hesiel: „Každá žena, aj tá najmenšia, si zaslúži pravý drahokam.“ A keďže dievčatká milujú farby a všetky odtiene ružovej či červenej, určite tušíte, kam smerujeme. „Dynamická farba rubínu získava v detských klenotoch jemný, romantický podtón. V rubínovo-diamantových náušničkách Kvietky to bola pre mňa láska na prvý pohľad, aj preto zdobia ušká mojej druhej dcéry,“ usmieva sa dizajnérka a obchodná riaditeľka Mikuš Diamonds Iveta Zimková Mikušová. V prípade, že chcete vášmu pokladu dopriať ešte žiarivejší farebný mix, určite neprehliadnete farebne modifikované náušnice Kvietky Fancy, v ktorých rubín vyzval do tanca aj ďalšie drahé kamene ako smaragd, diamant, ale i ružový, oranžový a žltý zafír.

Príležitosť: Narodenie dieťaťa, meniny, krst, prvé sväté prijímanie, birmovka, iné rodinné míľniky.

Najkrajšie rubínové šperky, ktoré si (nielen) v lete zamilujete
 

Rubín v súzvuku s ďalšími kameňmi

Čo o rubíne (ne)viete: Záverom chceme podčiarknuť výnimočnú „povahu“ rubínu, ktorá je na míle vzdialená žiarlivostným scénam. Rubín totiž veľmi rád, a nielen vo vyššie uvedených detských šperkoch, vyzýva na scénu aj iné oslnivé farebné kamene. V takomto mixe sa nájdu všetky veselé ženy s hravým temperamentom, no zároveň tie, ktoré sa nevedia alebo nechcú rozhodnúť iba pre jeden kameň.

Šperk v hlavnej úlohe: Drahokamový set Spring.

 

Živelnosť, letu vlastnú, v sebe prebudíte vďaka tejto horkokrvnej súprave, kde sa stanete svedkami ručne osadeného majstrovstva modrých, žltých a ružových zafírov, tsavoritov, a, samozrejme, vášnivých rubínov. 

„Tento šperk je u našich zákazníkov veľmi obľúbený, je svieži, v dobrom zmysle slova bláznivý, a pritom veľmi vkusný. Aj keď ide o drahší kúsok, je oň veľký záujem, čo je jasný dôkaz toho, že naši zákazníci sa neboja ani farieb, ani drahšej kategórie šperkov,“ konštatujú nadšene predajkyne z bratislavskej predajne Mikuš Diamonds.

Príležitosť: Všetky ročné obdobia v duchu hesla „v lete osvieži, v zime zahreje“.

Najkrajšie rubínové šperky, ktoré si (nielen) v lete zamilujete
 

Zamilovali ste si rubín?

Či už zvolíte v našich šperkoch jeden centrálny rubín, alebo mnohopočetné „kamienkové“ variácie, vedzte, že rubín je vynikajúci kameň na všetko, čo súvisí s energiou. V citovom živote sa prejavuje ako dynamický kameň, takže ak potrebujete zaktivizovať akékoľvek pokrivkávajúce oblasti života, s radosťou vám predvedieme naše ručne robené rubínové šperky. K dispozícii je vám 7 kamenných predajní po celom Slovensku, ale aj kvalitný e-shop so všetkými benefitmi ako v klasickej predajni. Hlavne si vyberajte s úsmevom, pretože s touto nezameniteľnou „ingredienciou“ každý šperk žiari akosi inak. Viac. Až s vami, na vás, totiž ožíva „duša“ šperku.

Náhrdelník Mirth

Rubínové náušnice Smile

Predstavujeme vám Náušnice Smile. Na výrobu sme použili prírodné materiály: ružové zlato, rubín.

Pozrieť šperk