BLOG

Prečo v Mikuš Diamonds pracujeme s prírodnými kameňmi?

Prečo v Mikuš Diamonds pracujeme s prírodnými kameňmi?

Unikátny svet prírodných kameňov, s ktorými pracujeme a do ktorého vás s nadšením pozývame, mal v histórii našej spoločnosti svoj vývoj. Jeho súčasťou boli rozhodnutia, vedúce k dnešnému statusu patriacemu ku značke rodinného klenotníctva Mikuš Diamonds – prinášať na trh šperky špičkovej kvality, vyrobené z čisto prírodných materiálov – zlata, diamantov a farebných drahých kameňov.
 

Exkluzivita v každom šperku

Na začiatku nášho fungovania (ešte pod pôvodným názvom Briliant) však bola práca so syntetickými kameňmi, cenovo dostupnejšími a v tom období zákazníkmi mimoriadne obľúbenými. Postupne sme si však rozobrali na drobné význam osadenia hodnotného, kvalitného šperku umelými verzus pravými kameňmi, a naše smerovanie bolo jasné a čisté. Chceli sme byť pravdiví vo všetkom, rozhodli sme sa preto ísť cestou výnimočnosti a ponúknuť vám, našim skvelým zákazníkom, len to najlepšie. Čo to presne znamená?

Prečo v Mikuš Diamonds pracujeme s prírodnými kameňmi?

Syntetické drahé kamene v šperkoch

Syntetických kameňov je (a bude) na svete vždy neobmedzené množstvo. K pravej láske podľa nás patria ale pravé emócie, pravé slová a pravé prírodné kamene, vytvorené samotnou prírodou. Ako inak vyjadriť to, že človek, ktorému je diamantový alebo drahokamový šperk určený, má pre darcu tú pravú hodnotu?

Nenahraditeľné bohatstvo prírodných materiálov

"Keď pohneme jednou jedinou vecou v prírode, zistíme, že je prepojená s celým zvyškom sveta." John Muir

Prečo v Mikuš Diamonds pracujeme s prírodnými kameňmi?


V Mikuš Diamonds cítime, že sme súčasťou prírody, z nej sme vyšli a do nej patríme viac ako kdekoľvek inam. Je pre nás stálou inšpiráciou a naše výrobky s touto myšlienkou súznia. Prírodné drahé kamene nás fascinujú nielen svojou krásou, nikdy nekončiacimi a nevyčerpateľnými novými informáciami a zaujímavosťami o ich histórii, zložení, pôvode. Všetko, čo s nimi súvisí, sa stalo našou vášňou a vieme, že už nie je cesty späť. V značnej miere k tomu prispieva odborné zázemie, vybudované generálnym riaditeľom Ivanom Mikušom a jeho nasledovníkom, synom Martinom, pôsobiacom v pozícii výkonného riaditeľa. Obaja sa ako prví Slováci stali členmi diamantovej burzy Diamantclub van Antwerpen a sú zakladateľmi jedinej znaleckej organizácie na našom území - Slovenského gemologického inštitútu. Trojlístok dopĺňa Martinova sestra Iveta, ktorej patrí zastrešenie obchodného riaditeľstva spoločnosti. Vzájomná podpora, láska, zanietenie pre prácu, spolupatričnosť, odvaha a chuť poskytovať na Slovensku klenotnícke služby na svetovej úrovni, to sú hlavné piliere, z ktorých čerpá celý tím Mikuš Diamonds, v plynulej a radostnej nadväznosti na každého, kto sa rozhodne pre urobenie radosti sebe alebo blízkej duši prémiovým diamantovým alebo drahokamovým skvostom. Značka Mikuš Diamonds sa tak s vďakou stáva i vaším rodinným klenotníkom.
 

Prečo v Mikuš Diamonds pracujeme s prírodnými kameňmi?
Čo sú syntetické diamanty?

Práve slovami Martina Mikuša, experta na drahé kamene, si pomôžeme pri ozrejmení významu pojmu „syntetický diamant“: „Syntetické diamanty bývajú často označované ako falošné. Zamieňanie týchto pojmov však nie je správne. Syntetický diamant nie je falošný, je to skutočný diamant vyrobený v laboratóriu, teda taký, ktorý nevznikol v prírode ako výsledok prirodzených procesov pod zemským povrchom. Je veľmi dôležité, že rozdiel medzi prírodnými a syntetickými diamantmi existuje, sú navzájom rozlíšiteľné a teda tieto drahokamy nemožno spolu zamieňať.“  

U nás len diamant alebo drahokam

Pri zakúpení nášho šperku máte istotu, že je v ňom osadený nesmrteľný diamant alebo drahokam, ktorý na vás čakal pod zemským povrchom možno i niekoľko tisíc rokov. Magické, čarovné prepojenie, rovnajúce sa kráľovskému privilégiu vlastniť niečo jedinečné, si môžeme dovoliť so stopercentnou účinnosťou aplikovať vďaka vlastnej klenotníckej dielni. Tu sa rodia šperky presne podľa našich a najmä vašich predstáv, každý z nich prejde precíznymi rukami majstrov svojho oboru, každého kameňa sa dotkne niekoľkokrát ľudská ruka a odovzdá mu svoju energiu. Pred samotným osadením všetky diamantydrahokamy skontroluje v profesionálne vybavenom laboratóriu top gemológ Martin Mikuš, takže je zrejmé, že benefity, ktoré poskytujeme, či už v podobe Doživotnej záruky proti vypadnutiu drahého kameňa alebo Celoživotného bezplatného servisu, stoja na dobrých základoch.

Prečo v Mikuš Diamonds pracujeme s prírodnými kameňmi?
 

Váš šperk s drahými kameňmi ako dedičný klenot

Na rovnakých oporných stĺpoch sa týči atribút dedičného šperku, ktorý pri inom ako pravom nenájdete. V momente, keď si v niektorom z našich siedmych klenotníctiev alebo prostredníctvom internetového obchodu zadovážite skvost vyrobený pod našou značkou, dostávate nielen pocit šťastia, ale tiež vzácnu hodnotu, ktorá sa môže stať predmetom uchovávajúcim najmilšie spomienky a odovzdávaným z generácie na generáciu. Skutočné drahé kamene a skutočné city tu budú naveky a v toku času si zachovajú krásu a spoľahlivosť. Poctivá výroba šperkov Mikuš Diamonds sa od tejto tézy neodchýli a veríme, že v tom budete s nami. Svojej vízii dostojíme s presvedčením o nenahraditeľnosti prírodného bohatstva a vzdaním sa úcty k nemu výrobou šperkov osadených pravými diamantmi a farebnými kameňmi. Nájdite si ten svoj a pridajte sa k nám.