BLOG

Objavte najúžasnejšie zásnubné prstene s farebnými drahokamami!

Objavte najúžasnejšie zásnubné prstene s farebnými drahokamami!

Zásnuby. Tradičné či netradičné. Doma či v exotike. Plánované či spontánne. Je množstvo faktorov, ktoré vstupujú do zásnubného aktu a každý z nich je jedinečný – ako žena, ktorej sa týmto „obradom“ zmení celý doterajší svet. A keďže farby sú život (a najmä v lete), v tomto článku sme pre vás vybrali zásnubné skvosty, ktoré hýria farebnými drahokamami ako z rajskej záhrady. Poďte s nami ochutnať ich šťavnaté „plody“, aby ste pre vašu kráľovnú vybrali skvost, na ktorý čakala celý život.

Prsteň Famulus Paraíba

Turmalínový prsteň Famulus Paraíba z bieleho zlata

Predstavujeme vám Prsteň Famulus Paraíba. Na výrobu sme použili prírodné materiály: biele zlato, turmalín paraíba, diamant.

Pozrieť šperk

 

Nádej v zásnubách

 

Prečo vybrať zelený drahokam: Zavrite si oči a skúste si v duchu povedať prvé tri slová, ktoré vám napadnú pri zelenej farbe. Je to príroda? Nádej? Hojnosť? Alebo dokonca plodnosť? Všetky „možnosti“ sú správne, pretože v sebe obsahujú esenciu zrodu, klíčenia, rastu, ktorý dokonale pozorujeme tak v partnerskom vzťahu, ako v prírodnom chráme, ktorý nás obklopuje. Z neho pochádzajú všetky drahé kamene, ktoré ručne osádzame do jedinečných zásnubných skvostov. V zastúpení zelenej sú to najmä smaragdy, ktoré v šperkovej ríši zaraďujeme medzi takzvanú „veľkú trojku drahokamov“.

Objavte najúžasnejšie zásnubné prstene s farebnými drahokamami!

Zásnubné tipy Mikuš Diamonds: Vedeli ste, že klenotníci smaragd obdivovali natoľko, že mu vymysleli špeciálny výbrus? Nazýva sa emerald (angl. smaragd.). Ide o brús obdĺžnikového alebo štvorcového tvaru, ktorý necháva dokonale vyniknúť kráse tohto kameňa. Obdĺžnikovými smaragdovými líniami vyniká aj výnimočný zásnubný prsteň Cleopatra, ktorý navyše dekoruje 22 prírodných briliantov. Ani názov tohto unikátu nie je náhodný. Zelená smaragdová „horúčka“ zachvátila pred dávnymi storočiami aj egyptskú kráľovnú Kleopatru (drahokamové bane boli neskôr nazvané ako Kleopatrine bane). No aby sme dali priestor aj vkusu ďalších nedočkavcov, fakt je, že smaragdy sú tiež populárne v mnohých iných výbrusoch, o čom svedčí aj jemný prsteň Janette. Ten zdobí jeden centrálny smaragd, takže žiadne ďalšie rozptýlenia nepripúšťa. Ukážku zručnosti osadenia zelenej krásy reprezentuje aj prsteň Laris, ktorý na prvý pohľad vyzerá ako smaragd, no v skutočnosti je v hlavnej úlohe nádherný prírodný chrómturmalín a 25 postranných diamantov.

 

Mágia v zásnubách

 

Prečo vybrať modrý drahokam: Možno nemáte v šatníku veľa červenej farby či iných výrazných tónov, no zaručene tam každý z vás nájde aspoň jeden modrý kúsok, však? Modrá je dokonalá, nevieme, ako to robí, ale prirodzene nás vnútorne upokojuje a harmonizuje. No ani jej silná vonkajšia stránka nezaostáva. V sýtom magickom odtieni sa hodí prakticky ku všetkému, k džínsom, akýmkoľvek šatám a najmä k modrým očiam vyvolenej. A keď už sme pri ženách, je ako stvorená pre typy, ktoré milujú farby, ale v tlmenejších vibráciách. O to viac sa tešíme, že dary zeme nás obdarili šľachtou nerastného bohatstva v týchto obľúbených hlbokých odtieňoch.

Objavte najúžasnejšie zásnubné prstene s farebnými drahokamami!

Zásnubné tipy Mikuš Diamonds: Ďalší predstaviteľ „veľkej trojky drahokamov“, zafír, je popri jeho výnimočnej farbe jedným z najtvrdších a najodolnejších drahokamov, čo ho už od staroveku predurčuje pre využitie v klenotníckom svete. Z neho je to len kúsok k predstaviteľom „modrej krvi“. Svetu známy zafírovo-diamantový zásnubný prsteň princeznej Diany sa stal najžiadanejším zásnubným modelom a jeho sláva sa opäť zopakovala, keď tento unikátny skvost daroval princ Wiliam, dnes už svojej manželke, vojvodkyni Kate Middleton. Veríte na náhody? My nie, takže vás chceme povzbudiť pri výbere a dopriať vám náš skvost skvostov, zafírovo-diamantový prsteň Painting. Tento kráľovský kúsok je ako stvorený pre dámy, ktoré chcú, aby ich zásnubný klenot rozprával jedinečný príbeh aj bez slov. V podobnom duchu sa nesie aj jeho „súkmeňovec“, prekrásny prsteň Famulus, kde vyniká i detail briliantov usporiadaných do tvaru kvetu. Ako zázrak však môžete vnímať aj štýlový topásový prsteň Still life, ktorý patrí medzi naše top trendy roku 2020. Unikátny výbrus kameňa bez ostrých hrán a jeho osadenie v troch krapniach sa stane okamžitou láskou pre vašu milovanú.

 

Vášeň v zásnubách

 

Prečo vybrať červený drahokam: Spektrum odtieňov červenej farby je skutočne široké, no fakt je, že základný odtieň tejto výraznej farby, prirovnávanej k farbe srdca, evokuje lásku a vášeň. Červená podnecuje, rozpaľuje, je ako oheň, ktorý potrebujeme dostať do nášho života. A rovnako úspešne tento oheň aj udržiava. Každá žena, ktorá si na seba zoberie čokoľvek červené, aj v minimalistickom štýle, upúta pozornosť presne na danom mieste. Či už sú to červené šaty, pery, alebo v našom prípade zásnubné šperky s plnokrvným odtieňom prírodných drahokamov – okamžite je takáto žena (pod)vedome zaradená medzi odvážne a zmyselné typy.

Objavte najúžasnejšie zásnubné prstene s farebnými drahokamami!

Zásnubné tipy Mikuš Diamonds: Tretím predstaviteľom spomínanej „veľkej trojky drahokamov“ je temperamentný rubín, ktorý bol už v dávnej minulosti nazývaný „kráľ drahokamov“. Ten nedal spávať nielen indickým maharadžom, ale hlavne ženám, ktoré boli obsypané rubínovými šperkmi. Úžasné je, ako pravé drahokamy dokážu prežiť akékoľvek búrky doby a zachovať si status silného materiálneho aj emocionálneho spojenca lásky. Aj v súčasnej dobe je totiž rubín veľmi obľúbeným kameňom osádzaným do zásnubných skvostov. Vyjadriť hĺbku a silu svojej lásky sa vám určite podarí vďaka unikátnemu rubínovo-diamantovému prsteňu Glitter, ktorý je zhotovený v jedinom kuse, v jedinečnom tvare srdca. Dizajnovo jednoduchším, no nemenej krásnym je aj rubínovo-diamantový prsteň Atlantis, ktorý, okrem nadčasových tvarov, určite zaujme aj príjemnou cenou. No ak máte v merku už dlhšiu dobu nádherný turmalín, nechajte si našimi profesionálnymi predajkyňami ukázať originálny model Dignity, kde je v priamej pozornosti turmalín sýtej ružovej farby. Dva brilianty po stranách tohto skvostu predstavujú spojenie muža a ženy! Za každým šperkom je príbeh, milí páni. :-)
 

 

Neha v zásnubách

 

Prečo vybrať ružový drahokam: Aj vy ste milovali ružovú farbu ako dieťa a potom akoby načisto zmizla z vášho života? Škoda! Ružová je farbou priateľstva, šťastia a pohody. Je to veľmi ženská, jemná a optimistická farba. Pôsobí pokojne, priam antistresovo, a to hlavne v svetlých pastelových tónoch. Prirodzene sa spája s láskou, s Valentínom (nie náhodou sa kedysi zamilované listy písali na voňavý ružový papier). A čo je dôležité, ženy so šperkmi v ružových tónoch pôsobia nežnejšie a príťažlivejšie. O dôvod viac ozdobiť svoju kráľovnú zásnubným skvostom s ružovým drahokamom, však?

Objavte najúžasnejšie zásnubné prstene s farebnými drahokamami!

Zásnubné tipy Mikuš Diamonds: Éterický ruženín, kameň lásky a priateľstva, netreba zvlášť predstavovať, no na čo treba dať dôraz, je náš dychberúci prsteň Merenge. Dokonalá symetria prírodného ruženínu, ktorý strážia nesmrteľné brilianty, lahodí oku i duši. Ak vaša polovička sníva o veľkom kameni za prijateľnú cenu, toto je rozhodne skvost, ktorý stojí za zváženie. V prípade, že hľadáte iný tvar aj druh kameňa, nenechajte si ujsť decentné krivky morganitovo-diamantového prsteňa Temple, ktorý sme právom zaradili medzi top 10 trendov na rok 2020. Mimochodom, vedeli ste, že medzi najznámejšie pomerne „mladé“ drahé kamene patrí práve morganit? Objavený bol v roku 1910 na Madagaskare. Pôvodne sa označoval iba ako „ružový beryl“, „ružovo-purpurový beryl“, „ružový smaragd“ alebo „céziový beryl“. Nám sa veľmi páči romantické označenie „ružová ruža“, ktoré je príznačné aj pre ďalší zásnubný klenot, prsteň Spruce. Ten podporuje bezpodmienečnú lásku a vďaka výraznému kameňu poľahky predbehne očakávanie veľkého diamantu. Morganit je navyše plný prekvapení, ako typická žena :-), pretože vyniká výnimočnou vlastnosťou – pleochroizmom. Tá je príčinou toho, že farba kameňa sa javí odlišne sýta pri jeho rôznom natočení.

More v zásnubách

 

Prečo vybrať nebesky modrý drahokam: Dovolenky, more, exotické diaľky, letná obloha, to všetko charakterizuje blankytnú farbu pokoja, harmónie, pohody a odpočinku. Hovorí sa, že tento odtieň modrej zvyšuje koncentráciu a upokojuje srdečný tep. Modré tóny vyhľadávajú nielen námorníci a morskí vlci :-), no aj romanticky a duchovne založení ľudia. V spojení s bielou, zlatou a striebornou pôsobí modrá jedinečne a luxusne. Aj preto sme v nasledujúcej ukážke zásnubných klenotov pre vás vybrali tri skvosty, kde nebesky modrá farba kameňa perfektne korešponduje s moderným bielym zlatom.

Objavte najúžasnejšie zásnubné prstene s farebnými drahokamami!
 

Zásnubné tipy Mikuš Diamonds: Zásnubný „blue dream“ zámerne otvárame výnimočným kúskom Temple, ktorý sme vám predstavili už koncom roka 2019 v súvilosti s našimi top trendmi 2020. Ako vidíte, je zaujímavý pre jeho „london blue“ farbu prírodného topásu. Na prste pôsobí nesmierne štýlovo a vkusne! Už len tento „úvod“ robí z tohto zásnubného skvostu sen, z ktorého sa nebude chcieť zobudiť žiadna žena. Elegantným a krásnym je však aj ďalší akvamarínový fešák, prsteň Sagitta, ktorý určite nesklame v dôležitej zásnubnej chvíli. Svedkom vašich ďalších spoločných rokov môže byť aj akvamarínový prsteň Yvonne, ktorý zaujme tých, ktorí dávajú prednosť štvorcovým líniám drahokamov. Tie predstavujú praktickosť, pevnosť a stálosť. Vlastnosti, ktoré potrebuje každé šťastné manželstvo.

Slnko v zásnubách

 

Prečo vybrať zlatožltý drahokam: Žltá, respektíve zlatá farba, dáva odjakživa človeku pocit hojnosti, lesku a nadbytku. Je to farba najvyšších hodnôt a univerzálnej lásky. Symbolizuje veľkorysosť, šľachetnosť, vitalitu, optimizmus a chuť do života. Už celé veky sa používa pre znázornenie slnka, ktoré je vo svojej podstate dynamickým uvoľňovaním energie šíriacej sa von. Energie, ktorá je v najvyššej krivke hojnosti práve v auguste! Ak teda plánujete zásnuby v tomto živelnom letnom mesiaci, niet lepšej voľby, ako ponoriť sa do našich nasledujúcich riadkov.

Objavte najúžasnejšie zásnubné prstene s farebnými drahokamami!
 

Zásnubné tipy Mikuš Diamonds: Hneď prvý „zlatý“ kandidát na výpravu za ženským srdcom, prsteň Gloss (angl. gloss = lesk), žiari doslova ako večné slnko. Ručne osadený centrálny citrín necháva vyniknúť prirodzenej kráse prsteňa, ktorá očarí aj po rokoch. Ako cisárovná sa bude cítiť vaša milovaná, ak jej doprajete mierne extravagantný a dizajnovo rafinovaný prsteň Empress. Tipli by ste si, aké kamene sú v hlavnej úlohe? Nech sa páči, dokonalé žlté zafíry a večné diamanty. Je neuveriteľné, ako efektne pôsobia v symbiotickom zásnubnom duchu. Klenotníckou chuťovkou je aj prsteň Elegant s centrálnym zlatým berylom, ktorý je čoraz preferovanejšou voľbou pri výbere zásnubného prsteňa. Pôsobí luxusne a na obdivné pohľady nenechá dlho čakať! Páni, nenechajte ani vy vašu vyvolenú dlho čakať a darujte jej ten najkrajší kompliment, ktorý muž môže žene dať. Zásnuby! Pri výbere prsteňa so všetkým radi poradíme a ďalšie roky bude o váš skvost postarané ako v bavlnke – na všetky šperky poskytujeme doživotnú záruku a bezplatný servis! Tak čo, poviete „áno“? :-)