BLOG

Obrúčky na mieru alebo ako plníme sny našim zákazníkom

Obrúčky na mieru alebo ako plníme sny našim zákazníkom

Už ste počuli krásnu myšlienku, že fantázia je nevyčerpateľným stvoriteľom nových svetov? Práve vďaka fantázii mohol vzniknúť aj tento článok, pretože jeho jadrom sú personalizované obrúčky našich šťastných klientov. Tí si u nás vysnívali rôzne dizajny – niekedy s miernymi úpravami, inokedy s odvážnymi zmenami, ktoré vyjadrovali ich jedinečný príbeh lásky. V nasledujúcich riadkoch vám predstavíme osem modelov obrúčok, ktoré vás, veríme, inšpirujú smerom, ktorým ste chceli odjakživa ísť. Vlastným smerom, ktorý kopíruje váš jedinečný vkus!

 

Modifikovaný model obrúčok JUDITH a TIA

 

„Fantázia je dôležitejšia než vedomosti.“ — Albert Einstein

Pravdou je, že bez fantázie by mnohí snúbenci len ťažko vykročili zo svojej komfortnej zóny, na druhej strane – z hľadiska našej dlhoročnej odbornosti – nemôžeme opomínať praktické vedomosti. Tie sú dôležité pri zhmotňovaní špecifických potrieb klientov, aby ich vytúžené svadobné obrúčky boli nielen krásne, ale aj komfortné. Tieto atribúty spĺňajú aj dlhodobo obľúbené modely obrúčok Tia a Judith, ktoré spadajú do takzvaného „eternity“ dizajnu. Inými slovami, dámska verzia obrúčok je špecifická tým, že diamanty dekorujú celý obvod prsteňa. Tým je kvalitne splnená myšlienka čistých línií a luxusu, ktorý sa nedá prehliadnuť. Ako sa od týchto základných parametrov „odpichli“ vo svojej fantázii naši klienti?

Obrúčky na mieru alebo ako plníme sny našim zákazníkom
 

V čom spočíva modifikácia obrúčok: Dámska obrúčka, ktorú vidíte na fotografii vyššie, bola realizovaná podľa modelu Judith so štandardnou šírkou šíny 4,00 mm a s hrúbkou 1,6 mm. Zaujímavé je, že osadenie prírodných diamantov si naša zákazníčka priala podľa modelu Clementine, kde bolo v tomto prípade použitých 14 kusov diamantov (priemer 1,50 mm) a jeden nádherný plnokrvný rubín s priemerom 1,85 mm. V špecifických obmenách obrúčky nezaostal ani jej budúci manžel, ktorý vychádzal z modelu pánskej obrúčky Tia, avšak zvolil o niečo väčšiu hrúbku (2,20 mm). Najzásadnejšia zmena je však na prvý pohľad jasne viditeľná, a to pri osadení dvoch prírodných rubínov (priemer 1,85 mm) – v štandardnom modeli sa nenachádza žiadny diamant alebo drahý kameň. Všetky tieto osobité premeny sa realizovali podľa nákresu od zákazníka.

Modifikovaný model obrúčok POLLY

 

„Fantázia ženy je veľmi rýchla; v okamihu preskočí od obdivu k láske, od lásky k manželstvu.“ Jane Austen

Takto vyskloňovanú fantáziu, so štipkou humoru a nadsázky, si mohla dovoliť azda len spisovateľka Austenová, ktorá je zakladateľkou takzvaného moderného „rodinného“ románu. Veríme, že žiadnu ženu neurazí jej priamy autorský štýl. Koniec-koncov, aspoň môžeme dômyselne preskočiť od spomínaného manželstva k vysneným obrúčkam. Veľmi populárnou srdcovkou našich klientov je nádherný model Polly, ktorý je v klasickom prevedení svojský nápaditým vzorom ako v dámskej, tak v pánskej verzii. Táto skutočnosť ho odlišuje od ostatných jeho obrúčkových súkmeňovcov. Čo sa však stane, ak to vidí klientka inak?

Obrúčky na mieru alebo ako plníme sny našim zákazníkom
 

V čom spočíva modifikácia obrúčky: V štandardnom modeli dámskej obrúčky Polly by ste spočítali 24 diamantov a určite by vás zaujala výraznejšia šírka obrúčky, ktorá je až 6 mm. Všetky tieto základné parametre boli dodržané, čo je však iné, je práve spomínaný dizajn. V tejto personalizovanej verzii naši klenotníci nezapracovali ryhy, ktoré sú typické v štandardnom vzore. Ako vidíte, obrúčka je lesklá, bez rýh, čím vytvára príjemný puristický dojem.

Modifikovaný model obrúčok GEORGIA

 

„Človek je spisovateľom vlastnej knihy, ktorá sa volá život. Záleží len od fantázie človeka, aký bude jej príbeh.“

Inými slovami, všetko máme vo svojich rukách, a keď riešime tému svadobných obrúčok, platí to dvojnásobne. Ruky pred svetom neskryjete, a práve preto je výber obrúčok jedným zo zásadných faktorov, ktorý snúbenci riešia. Spomedzi všetkých modelov, ktoré ponúkame v našej Wedding line kolekcii, už dlhodobo žiari jemný a súčasne originálny model Georgia. Pravidelne sa umiestňuje v našich top rebríčkoch obľúbenosti, a to v akejkoľvek farbe zlata. Možno za to môže vycibrený vkus našej obchodnej riaditeľky a dizajnérky Ivety Zimkovej Mikušovej, ktorá tento model takisto hrdo nosí. V každom prípade, diamanty usporiadané v efektnom oblúku oslovili i srdce našej ďalšej klientky. Tipnete si, v čom sa líši jej verzia od originálu?


Obrúčky na mieru alebo ako plníme sny našim zákazníkom
V čom spočíva modifikácia obrúčok: Štandardné prevedenie modelu Georgia vyniká lesklou povrchovou úpravou, ktorú môžete pozorovať aj na fotografii. Rovnaký zostal aj počet prírodných diamantov, a to presne 15, ktoré dekorujú dámske prevedenie obrúčky. Úprava nastala pri zmene šíny, a to zo 4 mm na 5 mm, a to v oboch obrúčkach. Na záver nám nedá nespomenúť, že ružové zlato pôsobí nesmierne romanticky a krásne tak prepája dámsku aj pánsku obrúčku tohto nadčasového diamantového modelu.

Modifikovaný model obrúčok LILA

 

„Svet je zhmotnená ľudská fantázia.“ — Neville Goddard

... a my ďakujeme, že už viac ako 20 rokov môžeme zhmotňovať naše umenie do ručne robených klenotov, ktoré milujete, alebo ktoré si ešte len zamilujete. Veríme, že dotyk fantázie a oduševnenosť našich majstrov klenotníkov je cítiť aj pri ďalšom obrúčkovom modeli Lila. Ten je dokonalým kompromisom nielen v dizajne, ale aj v príjemnej cene. Výhodou je, že si dámsku obrúčku môžete otáčať podľa momentálneho nastavenia či zvoleného outfitu, a tým ukázať jeho diamantovú alebo „hladkú“ verziu. Fantázii sa medze nekladú, a v prípade, že sme neuspokojili vaše obrúčkové sny, nechajte sa inšpirovať „Lila modifikáciou“ od našej spokojnej zákazníčky. Čo si zapriala?

Obrúčky na mieru alebo ako plníme sny našim zákazníkom
 

V čom spočíva modifikácia obrúčky: Klasický model obrúčok Lila, ktoré nájdete (ako všetky naše obrúčky) s presnými špecifikáciami na našej webovej stránke, je zaujímavý kombinovanou povrchovou úpravou mat plus leska a šírkou šíny 3 mm. Tieto číselné parametre boli po chuti i našej zákazníčke, avšak pri svojej obrúčke zdvojnásobila počet briliantov z 5 kusov na 10 kusov. Takáto modifikácia v počte kameňov je pomerne častá. Niektorí klienti kvantitu drahokamov znižujú, iní zvyšujú, a to všetko v súlade s dizajnom, ktorý sa im páči alebo so symbolikou, ktorá ma pre nich špecifický číselný význam.

Modifikovaný model obrúčok HOLLY

 

„Človek bez fantázie je ako vták bez krídel.“ — Wilhelm Raabe

Toto vedomie si môžete trvalo upevňovať aj pri preferovanom diamantovom modeli Holly, ktorý už vo svojom názve odhaľuje posvätnosť manželského sľubu. Efektne vsadených 8 diamantov nie je náhodných. Ležatá osmička predstavuje symbol nekonečna a aj tým najpraktickejším dušiam tento podprahový motív vyčaruje úsmev na tvári. Blažený úsmev zažila aj naša ďalšia spokojná nevesta, ktorá do štandardného modelu vniesla kus vlastnej predstavivosti a osobnej symboliky. Ste zvedaví ako?

Obrúčky na mieru alebo ako plníme sny našim zákazníkom

V čom spočíva modifikácia obrúčok: V personalizovanej verzii dámskej obrúčky Holly prebehla požadovaná zmena pri šírke šíny. V reči čísel zo 6 mm na 4 mm a takisto naši šikovní klenotníci ručne zapracovali znížený počet diamantov z pôvodných 8 kusov na 6 kusov (v numerológii je šestka číslom lásky a vzťahov). Pánska obrúčka sa tiež nevyhla malej zmene, ktorá mala pre ženícha svoj význam – šírka šíny obrúčky sa zmenila zo 6 mm na 5 mm. Ako sa hovorí, Boh je v detaile.

Modifikovaný model obrúčok MERCY

 

„Ľudia sa musia poznať, musia sa mať radi, alebo mať aspoň spoločnú lásku, aby mohli ísť za srandou až niekam za vesmír, alebo do praveku, pretože fantázii sa medze nekladú a klásť nedajú!“ — Jan Werich

Na našom blogu sme dávnejšie uverejnili článok o netradičných obrúčkach z našej trenčianskej klenotníckej dielne. Medzi top trojicou menej konzervatívnych modelov sa umiestnili svadobné obrúčky Mercy, ktoré sa pýšia vybranou dvojkombináciou zlata, kombinovanou povrchovou úpravou mat/lesk a atypickým rozmiestnením 12 briliantov. Toto prepojenie ich v roku 2019 vynieslo aj na 4. miesto v obľúbenosti medzi obrúčkami v žltom zlate. Teší nás, že sa naši klienti neboja ísť do volieb, ktoré nie sú na prvý pohľad typické, no v konečnom dôsledku im určite nechýba elegancia a nadčasovosť.

Obrúčky na mieru alebo ako plníme sny našim zákazníkom
 

V čom spočíva modifikácia obrúčok: Ako sme písali vyššie, model Mercy je originálny tým, že si v štandardnom nastavení viete vybrať kombináciu zlata, a to biele a žlté zlato, biele a ružové zlato, alebo čisto biele zlato. Posledný variant zvolila aj naša klientka, ktorá však zatúžila po modifikácii v počte kameňov. V jej verzii teda nesvieti 12 diamantov, ale tri diamanty, ktoré v metaforickom aj praktickom duchu predstavujú jej splnené svadobné priania.

Modifikovaný model obrúčok LYNN a NINA

 

„Fantázia je matkou poézie, ale i všetkej histórie.“ Theodor Mommsen

Táto myšlienka až prapodstatne vyjadruje význam obrúčok. Na prvý pohľad sú krásne poetické, no z hľadiska histórie prepájajú akt zoznámenia, zásnub a svadby s praktickým životom vo dvojici, v rodine, v udalostiach krásnych aj náročných. V dobrom aj v zlom stojí pri našich (novo)manželoch aj model obrúčok Lynn. Už na prvý pohľad je zrejmé, že ide o neprehliadnuteľný svadobný šperk. Pri detailnom náhľade si všimnete hranaté tvary obrúčok, ktoré na prstenníkoch pôsobia veľmi moderne a zároveň prirodzene. Za zmienku stojí aj povrchová úprava v matnom štýle, čím obrúčky pôsobia príjemne rafinovane. Nápaditým dizajnom však vyniká aj model Nina, ktorý bol tiež v hlavnej úlohe pri následnej modifikácii. Poetické prepojenie, však?

Obrúčky na mieru alebo ako plníme sny našim zákazníkom
 

V čom spočíva modifikácia obrúčok: Dámska obrúčka je modifikovaná podľa vzoru Lynn, osadenie diamantov však prebehlo podľa modelu Nina. Takisto si všimnite drobný rozdiel v ryhe. V upravenej verzii je ryha iba okolo diamantov, v štandardnom modeli Nina ryha presahuje tieto hranice. Pánska obrúčka vychádza takisto z modelu Lynn, zmena však nastala v šírke šíny zo 4,50 mm na 5,00 mm. Možno sa v duchu pýtate, či sú niektoré zmeny skutočne potrebné, keďže sú priam „mikroskopické“, no každý z nás má iný typ ruky, prstov a v konečnom dôsledku práve zúžená či v tomto prípade rozšírená šína urobí ten správny finálny dojem. Práve v tomto spočíva sila našej vlastnej výroby šperkov/obrúčok, pretože sa vieme hrať s už nastavenými alebo úplne novými parametrami obrúčok podľa predstáv zákazníka.

Modifikovaný model obrúčok SONJA a LILA

 

„Ani vznešený stupeň inteligencie alebo fantázie, alebo oboch spolu nevedie k tomu, aby sa človek stal géniom. Láska, láska, láska, tá je dušou génia.“ – Wolfgang Amadeus Mozart

Môžeme v tomto oponovať azda najznámejšiemu hudobnému géniovi? Len ťažko, radšej teda súhlasme s jeho „láskou“, ktorá je dôvodom, prečo nás ľudia oslovujú pri hľadaní tých správnych obrúčok. Na trhu je skutočne množstvo modelov a dizajnov, pri ktorých sa uplatňuje fantázia klenotníkov do najmenšieho detailu, my sme však chceli vytvoriť citlivo premyslenú svadobnú kolekciu s pár desiatkami modelov, ktoré sú kvalitné a nadčasové – a pri ktorých sa dá krásne pracovať aj pri požadovaných modifikáciách. Dôkazom je i posledný model obrúčok, kde sme vychádzali z dvoch rôznorodých modelov. Ako vidíte, ani tu to nebol pre nás problém – vkus muža a ženy sa častokrát líši, pretože je veľmi osobnou záležitosťou u každého jedinca.

Obrúčky na mieru alebo ako plníme sny našim zákazníkom
 

V čom spočíva modifikácia obrúčok: Našu klientku v tomto prípade zaujal model Sonja, z ktorého vychádza aj finálna modifikácia jej svadobnej obrúčky. Základné parametre ako šírka šíny (4 mm), a povrchová úprava/lesk, zostali nezmenené, ale opäť sme sa pohrali s počtom briliantov. V klasickej verzii je ich rozpätie 43-58, tu sme osadili 11 kusov briliantov. Pánska obrúčka je zas modifikovaná podľa modelu Lila, avšak zväčšili sme šírku šíny z pôvodných 3 mm na 4 mm. Vo finále tak ešte krajšie vyniká efektná povrchová úprava mat/lesk.

Prečo práve Mikuš Diamonds?

Ak sme vás presvedčili o tom, že zapojiť vlastnú fantáziu je pri zhmotňovaní obrúčok absolútne prirodzené, radi by sme ešte dodali praktické faktory, ktoré sú naším pilierom a vašou zárukou, že tu pre vás budeme aj v budúcnosti. Ku všetkým našim ručne robeným obrúčkam ponúkame nadštandardné benefity v podobe doživotnej záruky bezplatného servisu, kde vaše obrúčky dáme do vyšperkovaného stavu a zároveň odborne skontrolujeme ich technický stav. K obrúčkam takisto ponúkame bezplatný gravír a luxusnú, ručne robenú krabičku na obrúčky, ktorú môžete využiť priamo pri obrade. Za zmienku stojí aj špeciálne kónické vnútro obrúčok „komfort fit“, vďaka čomu sa vám obrúčky budú nosiť veľmi pohodlne. Navyše, všetky obrúčky vyrábame s prírodnými diamantmi a drahými kameňmi o minimálnej hrúbke 1,6 mm, pretože takto vieme deklarovať, že sa skutočne nepreliačia, nezničia a budú dlhé roky svedkom najkrajšieho rozhodnutia, ktoré ste učinili s milovanou osobou! :-)