BLOG

Ovládnite rok 2023 s farbou Viva Magenta!

Ovládnite rok 2023 s farbou Viva Magenta!

Žiarivá ružová, v chladnejšom odtieni červenej. Taká je Viva Magenta, ktorú inštitút Pantone zvolil za farbu roka 2023. Farba plná sily, energie a optimizmu. Odborníkov z organizácie na tejto farbe zaujala jej prirodzenosť a výraznosť, ktorá upúta na prvý pohľad. Viva Magenta obsahuje odtiene ružovej, fialovej a červenej. Vychádza z červenej farby, no nie je príliš agresívna alebo dominantná, čo môže občas pri váhaní nad voľbou doplnkov v červenej spôsobovať dámam na čele vrásky smiley-wink.gif Samotná značka Pantone k výberu farby roka 2023 uviedla:  "Silná a posilňujúca, je to animovaná červená, ktorá podporuje experimentovanie a sebavyjadrenie bez zábran; elektrizujúci odtieň bez hraníc...“

Pokiaľ vás módne trendy nenechávajú chladnými, máme pre vás výber modelov šperkov, s ktorými si k sebe navzájom nájdete ľahkú a inšpiratívnu cestu.
 

Dokonalá kombinácia drahokamov a diamantov

 



Ovládnite rok 2023 s farbou Viva Magenta!

Farebný odtieň Viva Magenta vychádza z prírody, rovnako ako materiály, z ktorých vo vlastnej klenotníckej dielni vyrábame naše šperky. Pri prívesku Frasco sme našli štýlovú kombináciu ružových zafírov, rubínov, diamantov ružového zlata. Každý detail šperku vytvorený prírodným drahým kameňom má svoj dôvod, tak, aby bola misia pre uvedenie nádherného klenotu splnená. Skvelou správou tiež je, že k prívesku máme v ponuke do súpravy rovnako príťažlivý prsteň a náušnice.

 

Zásnuby v ružovom



Ovládnite rok 2023 s farbou Viva Magenta!

 

Ani pri cielení na zásnubný okamih nezostáva farba roka mimo naše zameranie. Prsteň Diva, jeden z našich najobľúbenejších diamantových modelov snubných šperkov, sme upgradovali na rovnako perfektný drahokamový snubný prsteň už je pred vami rubínová Diva, doplnená dvanástimi briliantmi. Vďaka bielemu zlatu vynikne ružovo-červená farba rubínu priam kúzelne a so sladkým „áno“ z úst vašej divy môžete už vopred počítať smiley-smile.gif Rovnako ako s naším benefitom Bezplatného servisu, vďaka ktorému bude váš šperk stále ako nový. O postaranie sa o rovnaké fungovanie vašej vzájomnej lásky sa už budete „musieť“ sami.
 

Vášnivé rubíny v súprave šperkov


Ovládnite rok 2023 s farbou Viva Magenta!

 

Pre dámy, ktoré chcú byť vyšperkované od hlavy až po ... krk, rovnako nebude problém mať v roku 2023 farbu roka na svojom tele. Nadčasový diamantovo-rubínový set Zaira si ich obtočí okolo prsta na prvé videnie a cítenie. Ešte viac dynamiky, ešte viac sily, ešte viac energie. Nikdy nekončiaci tvar kruhu vám symbolicky vyčaruje o niečo krajší kolobeh života. Každodenný i sviatočný.
 

Kráľovský prsteň s turmalínom



Ovládnite rok 2023 s farbou Viva Magenta!

 

Nielen rubín disponuje kolorom hodným farby roka 2023. Sýty ružový turmalín si s ním nič nezadá a vytvorí rovnako magický efekt. Jedným z najvyhľadávanejších odtieňov je odroda turmalínu známa ako rubelit, v ktorej nájdete tóny ružovej, červenej, purpurovo červenej, oranžovo červenej a červenohnedej. Pripomína rubín a je jedným z najcennejších turmalínov. Prsteňom Katja s turmalínom a briliantmi môžete potešiť milovanú pri akejkoľvek príležitosti, bude vhodným darom k sviatku, výročiu svadby, rovnako je vhodný ako zásnubný prsteň.

 

Unikátne drahokamy v náušniciach

 



Ovládnite rok 2023 s farbou Viva Magenta!

 

Počuli ste už o zriedkavých farebných drahých kameňoch – spineloch, ktorých výsadou je výrazná farba? Jednou z najväčších predností spinelu je, že na rozdiel od rubínu a zafíru býva len veľmi ojedinele upravovaný. Krása spinelu osadeného do šperku je tak výsledkom čisto prírodného procesu, ktorý prebiehal pod zemským povrchom niekoľko miliónov rokov. Dva precízne vybrúsené spinely, s celkovou karátovou hmotnosťou 1,37ct, osadili naši klenotnícki majstri do vskutku unikátneho šperku – náušníc Rumba. Ďalší tip na klenot s farbou roka sa už nevie dočkať, kedy bude vyzvaný do tanca!
 

Keep smiling smiley-smile.gif

Ovládnite rok 2023 s farbou Viva Magenta!

Rubínové náušnice Smile sme pôvodne vytvorili a zaradili do kolekcie Detských šperkov, no prax nám ukázala, že ani „veľké“ dievčatá nimi nepohrdnú, skôr naopak. Hravý, veselý motív si do života rada zaradí nie jedna žena a ak je zároveň mamou malej alebo mladej slečny, môžu si úsmevom v náušniciach spríjemňovať život obe. Ružovo-zlaté prepojenie im každý deň pripomenie prítomnosť druhej, spriaznenej duše.

 

Viva Magenta

 

V akýchkoľvek farbách si rok 2023 predstavujete, doplnenie tej s názvom Viva Magenta určite nemôže byť na škodu, zvlášť ak ju vnímate ako farbu pozitívnu a plnú života. Urobte sebe alebo niekomu ďalšiemu radosť, zastavte sa v niektorom z našich siedmich klenotníctiev alebo využite online priestor Mikuš Diamonds a nechajte sa zlákať na celoročnú cestu šperkmi obsypanou ružovou záhradou.