BLOG

Zlatý vek ružového zlata v najobľúbenejších svadobných obrúčkach

Zlatý vek ružového zlata v najobľúbenejších svadobných obrúčkach

„Skúškou zlata je oheň, skúškou ženy zlato a skúškou muža je žena.“ V tomto rafinovanom výroku Benjamina Franklina sa nachádza v podstate všetko, o čom budú naše nasledujúce riadky. Oheň, vášeň, láska. Manželstvo. Mimochodom, práve táto inštitúcia potrebuje jednu nevyhnutnú ingredienciu. Zlato. A to nielen v srdci, ale aj v svadobných obrúčkach, kde je ružové zlato čoraz viac ľúbivé na prstenníkoch našich klientov.

Elodie

Svadobné obrúčky Elodie z ružového zlata

Predstavujeme vám Obrúčky Elodie. Na výrobu sme použili prírodné materiály: ružové zlato, zafír, diamant. Cena od 1275,00 s DPH.

Pozrieť šperk

Ružové zlato nad zlato

 

Zlato je stále najvyhľadávanejším kovom v svadobných obrúčkach – je ušľachtilé, stále, veľmi kujné a odolné voči korózii. Inak, vedeli ste, že jeho ružový odtieň sa prvýkrát objavil v 19. storočí v cárskom Rusku? Klenotník cárov, Carl Peter Fabergé, ho použil pri stvorení svojho majstrovského diela zvaného ,,Fabergého vajcia“. Previazanosť s Ruskom už ružovému zlatu zostala, staršie ročníky si môžu pamätať jeho titulovanie ako „ruské zlato“. „Aj moji rodičia majú krásne obrúčky z ružového zlata, nejde teda o nový typ v ríši zlata, skôr sa prispôsobuje rozmarom módy,“ konštatuje naša bratislavská predajkyňa Slávka Koudelková. A skutočne. Napríklad v Anglicku si šperky z ružového zlata našli svoje miesto počas viktoriánskej éry. Boli však populárne iba krátko. Do módy sa opäť dostali v dvadsiatych rokov 20. storočia, keď šperkársky koncern Cartier znova zaviedol ružové zlato do hlavného prúdu módy. Potom ružové zlato zasa zmizlo, aby od polovice 50. rokov minulého storočia zostalo módnou voľbou pre klenotníkov už natrvalo.
 

Zlatý vek ružového zlata v najobľúbenejších svadobných obrúčkach
Keď sa ružové zlato „červená“

 

Nazrime teraz trošku do zlatníckej alchýmie. Farba zlata je určená typom a podielom kovových zliatín. Rozmenené na drobné – legovaním – teda pridaním kovov vzniká určitý farebný tón. Úžasné je, že rukopis klenotníka sa neodráža iba v dizajne šperku, ale aj v odtieni zlata. Ako hovorí Slávka Koudelková: „Každé ružové zlato je iné. Tú leguru si totiž robí každý zlatník sám. Je to ako keď miesite cesto, ako si ho vymiešate, tak ho máte. Čo nás teší, zákazníci sú nadšení odtieňom nášho ružového zlata, pretože je jemné, nekričí a krásne splýva s pokožkou.“ Ak ste teraz trošku na pochybách, pretože ste sa stretli skôr s pojmom červené zlato, čítajte ďalej. Červené zlato prakticky neexistuje, je to v podstate ružové zlato, len s vyšším obsahom medi, čo mu dodáva intenzívnejší červenkastý nádych. Čím vyššia je hmotnosť karátu, tým slabší alebo mäkší je odtieň ružovej v ružovom zlate. Najčastejšou rýdzosťou pre ružové zlato (rose gold) je 18 karátov v USA a 14 karátov v Európe, čo platí aj o našich ručne robených svadobných obrúčkach.

Zlatý vek ružového zlata v najobľúbenejších svadobných obrúčkach
 

Ružové zlato v obrúčkach Mikuš Diamonds

 

Je nepopierateľné, že farby sú dôležité, aby sme sa cítili dobre. Čím sú silnejšie, tým väčší vplyv na nás majú. Vo všeobecnosti ich delíme na teplé – aktivizujúce a studené – pokojné. Viete však, akú farbu potrebujete práve vy? Veľakrát je to o intuícii, o to viac v našich svadobných obrúčkach. Pre mnohé páry prináša teplá farba ružového zlata jedinečný nádych do klasických obrúčok. Tie nie sú v tomto romantickom odtieni zlata vždy priamou voľbou, no keď si ich budúci manželia vyskúšajú, po inom type zlata veľakrát ďalej nesiahnu. Vzápätí u nás ,padajú prívlastky ako ,luxusné, ,jemné, ,nadčasové,“ hodnotí S. Koudelková. Zákazníkov, ktorí tvrdia, že zlato je iba žlté, je čoraz menej. „U nás evidujeme prvotný záujem o svadobné obrúčky v bielom zlate, no veľmi úspešne ich dobiehajú večné kruhy v éterickej ružovej farbe,“ dodáva naša bratislavská predajkyňa. A možno v tom hrá rolu aj spomínaná psychológia farieb, kde je ružová označovaná za farbu lásky, súcitu, pokoja, šťastia a pohody. A nie sú práve toto atribúty, ktoré sú v manželstve potrebné ako soľ? :-)
 

Zlatý vek ružového zlata v najobľúbenejších svadobných obrúčkach
Najobľúbenejšie dizajny obrúčok v ružovom zlate

 

Svadobné obrúčky z ružového zlata sú veľmi elegantné a krásne kombinovateľné aj s inými šperkmi. Tóny tohto zlata zdokonaľujú, samozrejme, aj pánske obrúčky, pretože muži sú väčšinou konzervatívni a ružové zlato pôsobí esteticky a hlavne veľmi prirodzene. „Z najobľúbenejších modelov v tomto prevedení sú jednoznačne diamantové obrúčky Georgia, a to vďaka harmonickému oblému tvaru a vysokej elegancii. Rovnako preferovaný je i jemný model Esme, alebo výraznejší model obrúčok Lea v kombinácii mat/lesk,“ vymenúva Slávka Koudelková.
 

Zlatý vek ružového zlata v najobľúbenejších svadobných obrúčkach

 

Štýlovou a favorizovanou kombináciou je i spojenie bieleho a ružového zlata, a to v top diamantových obrúčkach Carmen, Amelie, Cassia, Willow, Mercy a LottieZvýšený záujem evidujeme aj o diamantové obrúčky Lynnktoré sú síce drahšie, ale keďže pre mnohých zaľúbencov sú obrúčky jediným šperkom, investujú do nich vyššiu sumu. A čo v prípade, že zákazníkov neuspokojí štandardný vzor?V prípade rozdielnosti vzájomného vkusu, napríklad vo farbe zlata, nie je problém skombinovať obrúčky podľa predstáv zákazníka. Častokrát sa stáva, že o takúto modifikáciu majú záujem práve páni. S dámskou obrúčkou ich vyvolenej majú spoločný dizajn, no pánska obrúčka sa líši vo farbe zlata,“ usmieva sa naša predajkyňa. 

Ak patríte do kategórie „neviem sa rozhodnúť“, skvelým tipom sú dizajnové obrúčky Karoline, ktoré sa pýšia trojkombináciou ušľachtilého kovu. „Tento model je dokonalý v symbióze troch kružníc zlata – ružového, bieleho, aj žltého. Naši zákazníci sa nám neskôr zverujú, že si pretáčajú tieto obrúčky podľa nálady alebo farby ďalších šperkov, ktoré aktuálne nosia,“ dodáva S. Koudelková.
 

Zlatý vek ružového zlata v najobľúbenejších svadobných obrúčkachSvadobné benefity obrúčok Mikuš Diamonds

 

Krásu a dizajn sme už prebrali, ale keďže ide o večné kruhy, určite vás zaujímajú aj parametre ich „rodného listu“. Ako jediný slovenský výrobca vyrábame obrúčky o hrúbke minimálne 1,6 mm, čo garantuje, že sa nikdy nepreliačia a nezničia. Do 14 karátových zlatín zlata ručne osádzame – z dôvodu čo najvyššej trvácnosti a odolnosti – výlučne prírodné drahé kamene najvyššej tvrdosti – diamanty, rubíny a zafíry. Všetky modely štandardne vyhotovujeme so zaobleným (kónickým) vnútrom, vďaka ktorému sa obrúčky nosia mimoriadne komfortne

Carmen

Diamantové obrúčky Carmen z ružového a bieleho zlata

Predstavujeme vám Obrúčky Carmen. Na výrobu sme použili prírodné materiály: ružové, biele zlato, diamant. Cena od 925,00 s DPH.

Pozrieť šperk


Takisto poskytujeme „grátis“ ľubovoľný gravír dovnútra obrúčok, luxusnú krabičku ako i nadštandardné benefity v podobe doživotnej záruky a bezplatného servisu. Tu odporúčame aspoň raz za tri roky doniesť vaše svadobné šperky na odbornú kontrolu. Aj takto chceme, aby ste vedeli, že s nami môžete počítať do budúcnosti. Myšlienka, že túžime byť vaším rodinným klenotníkom nie je u nás iba sprofanovaným pojmom, ale realitou, ktorú žijeme, aj vďaka svadobným obrúčkam, už dve desaťročia. :-)