BLOG

Slávne zásnubné prstene I

Slávne zásnubné prstene I

Každý zásnubný prsteň je pre jeho nositeľku ten najkrajší a spája sa s jednou z najdôležitejších chvíľ jej života. Za niektorými sa dokonca skrývajú nečakané prekvapenia, romantické chvíle či dojímavé príbehy - krásne tajomstvá, o ktorých vedia len samotní snúbenci.

Existujú však aj prstene, ktorých príbeh pozná celý svet. Je medzi nimi napríklad aj zásnubný prsteň princeznej Diany, ktorého hrdou majiteľkou je teraz vojvodkyňa Kate.

 

Zásnubný prsteň princeznej Diany

 

Písal sa rok 1981, keď princ Charles požiadal o ruku lady Dianu. Výber zásnubného prsteňa nechal na ňu, a tak si Diana vybrala zlatý prsteň, ktorý sa údajne naviac podobal na zásnubný prsteň jej matky. Nešlo o žiaden unikátny prsteň, nebol dokonca ani vyrobený na mieru. Bol súčasťou kolekcie zlatníctva Garrard a mohol si ho teda kúpiť ktokoľvek – medzi inými teda aj princezná Diana. Neprajníci hovoria, že si z možných prsteňov vybrala ten najväčší, no nie je to pravda. Zvolila si ten, ktorý ju najviac očaril.

Prsteň bol skutočne nádherný - dvanásť karátový oválny modrý zafír obkolesený štrnástimi diamantami uloženými v 18-karátovom zlate. Cena takéhoto prsteňa bola v tej dobe „len“ približne 28 000 libier, no po kráľovských zásnubách sa jeho hodnota niekoľkonásobne zvýšila (v súčasnosti sa odhaduje na 300 000 libier).

 

Nová nositeľka slávneho prsteňa

 

Po smrti princeznej Diany si obaja jej synovia, William aj Harry, ponechali ako pamiatku na matku jeden z jej šperkov. William si vybral hodinky zo žltého zlata a Harry zásnubný prsteň. Keď sa však blížila chvíľa zásnub princa Williama s Kate Middletonovou, bratia si šperky potajomky vymenili a princ William už len čakal na vhodnú príležitosť.

Tri týždne nosil William prsteň v batohu na pleciach, kým sa rozhodol ho darovať Kate. Stalo sa tak počas romantickej cesty v Keni v roku 2010 a odvtedy je Kate hrdou nositeľkou tohto vzácneho prsteňa s tak fascinujúcim príbehom.

Ak chcete podobný romantický príbeh prežiť tiež, v Mikuš Diamonds máme pre vás pripravenú takú širokú ponuku zásnubných prsteňov s diamantami, že sa nebudete vedieť rozhodnúť, ktorý je krajší. Všetky sú vyrobené na Slovensku a čakajú len na to, aby sa spolu s vami stali súčasťou nového príbehu lásky.