BLOG

Slávne zásnubné prstene II

Slávne zásnubné prstene II

Predstavovali ste si niekedy, aký zásnubný prsteň by ste dostali, keby ste boli vyvolenou nejakej známej osobnosti, napríklad amerického prezidenta? Dnešný blog venujeme jednému takému prsteňu, ktorý nastolil trend v snubných prsteňoch na niekoľko ďalších rokov.

 

Jackie Kennedy a jej zásnubný prsteň

 

Ide o snubný prsteň, s ktorým slávny americký prezident John Fitzgerald Kennedy požiadal o ruku svoju priateľku, vtedy dvadsaťštyriročnú Jacqueline Lee Bouvierovú. Stalo sa to 24. júna 1953 a o tom, ako to celé prebiehalo existujú tri verzie, pričom jedna z nich hovorí, že ju o ruku požiadal telegraficky.

Nech je tomu akokoľvek, pravdou ostáva fakt, že ako dôkaz lásky jej daroval originálny snubný prsteň z dielne Van Cleef & Arpels s dvoma veľkolepými drahými kameňmi - 2,84 karátovým smaragdom a 2,88 karátovým diamantom, ktoré obliehalo viacero menších diamantov vo výbruse bagety.

Pri výbere prsteňa vraj Johnovi sekundoval jeho otec Joseph Kennedy a netradičný kameň – zelený smaragd údajne vybrali preto, aby zdôraznili svoje írske korene. Smaragd v snubnom prsteni očaril americkú spoločnosť natoľko, že všetky vydajachtivé slečny zrazu chceli prsteň s farebným kameňom.

Jackie sa o pár rokov na to stala prvou dámou USA a preslávila sa svojou rozsiahlou prestavbou Bieleho domu. V rámci opráv sa pravdepodobne rozhodla upraviť aj svoj snubný prsteň a nechala doplniť prsteň o ďalšie diamanty s výbrusom markíza a briliant. Podľa odborníkov mohol takýto prsteň v tej dobe stáť približne 1,5 milióna dolárov, takže si môžeme len ťažko prestaviť, koľko by sme zaň zaplatili dnes.

 

Ďalší diamantový prsteň do zbierky

 

Po tragickej smrti svojho manžela sa Jackie stiahla do ústrania a počuť o nej bolo až o niekoľko rokov neskôr, keď sa začala stretávať s gréckym milionárom Onassisom. Svadba už bola na spadnutie a pokiaľ chcel Onassis prekonať prvý zásnubný prsteň svojej drahej Jackie, musel nájsť prsteň ešte krajší, vzácnejší a samozrejme aj drahší.

Kúpil jej preto 40,42 karátový diamantový prsteň Lesotho III., ktorý bol vyrobený zo slávneho hnedého diamantu z Lesotha. So svojím výbrusom markíza bol tento diamant jedným z 18 diamantov, ktoré boli vytvorené z pôvodného 601 karátového diamantu. Cena tohto prsteňa sa odhaduje na 2,59 milióna dolárov, avšak samotná Jackie mala prsteň na sebe len dvakrát, kým ho dala uskladniť do trezoru New Yorskej banky až do svojej smrti.

Ďalšie osudy slávnych šperkov vám prinesieme už čoskoro. Zatiaľ sa môžete pokochať zásnubnými prsteňmi z našej kolekcie Engagement Collection. Kto vie, možno sa v ich spoločnosti tiež stanete súčasťou zaujímavého životného príbehu.