BLOG

Slávne zásnubné prstene III

Slávne zásnubné prstene III

Šperky Audrey Hepburn

 

Keď ste známou osobou, spoločnosť prirodzene očakáva, že zásnubný prsteň, ktorý dostanete, bude niečo špeciálne, čo všetkých očarí svojou cenou, krásou, či vzácnosťou. O to viac ľudí prekvapí, keď aj svetovo známa celebrita ostáva vo svojich nárokoch skromná a nepotrpí si na drahé prstene. Dnešný blog o slávnych zásnubných prsteňoch venujeme nielen krásnej, ale hlavne skromnej herečke Audrey Hepburn.

Britská herečka, pôvodom z Belgicka, sa do hereckého povedomia dostala predovšetkým vďaka filmom Prázdniny v Ríme, Raňajky u Tiffanyho či My Fair Lady a doteraz je považovaná za jednu z najkrajších a najtalentovanejších herečiek všetkých čias. Obdivovali ju muži po celom svete a jej krásu a šarm jej závidela azda každá žena. Avšak za jej nevinným úsmevom stálo množstvo životných sklamaní: strata otca, podvýživa počas vojny či niekoľko nešťastných lások.

Aj napriek veľkej priazni zo strany mužov, dostatku peňazí a obrovskej popularite ostala Audrey v súkromí veľmi skromnou ženou. Nepotrpela si na značkové oblečenie, či drahé šperky a keď to bolo možné, rada trávila svoj voľný čas v záhradke.

 

Skromné zásnubné prstene

 

So svojím prvým manželom, americkým hercom Melom Ferrerom, sa spoznala pri hre Ondine a v roku 1954 sa stali manželmi. Snubný prsteň, ktorý od Mela dostala sa stal jedným z najznámejších - ani nie tak svojou krásou či vzácnosťou, ako skôr početnosťou. Áno, Audrey nedostala len jeden zásnubný prsteň, ale rovno dva - jeden z ružového zlata a druhý z bieleho zlata. Niektoré zdroje uvádzajú, že boli dokonca tri, pričom ten tretí prsteň bol zo žltého zlata. Išlo o úplne jednoduché zásnubné prstene. Dôvod, prečo dostala rôzne prstene bol, aby si vždy mohla vybrať ten, ktorý sa jej hodí k oblečeniu. Mohla si ich teda striedať podľa chuti, prípadne nosiť naraz.

Presnú cenu zásnubných prsteňov Audrey Hepburn nepoznáme, no podľa odborníkov by podobné prstene v súčasnosti spadali do kategórie “dostupné” aj pre bežných smrteľníkov.

Audrey Hepburn sa už počas svojho života stala módnou ikonou a príbeh o viacerých zásnubných prsteňoch očaril vtedajšiu spoločnosť natoľko, že mnohé ženy túžili dostať od svojich drahých prstene v rôznych farbách.