BLOG

Vianočné zásnuby so zafírovým prsteňom

Vianočné zásnuby so zafírovým prsteňom

Vhupnime do najkrajších sviatkov v roku dojemnými slovami poetky Pam Brown:  „Čo sú Vianoce? Niečo výnimočné. Bláznovstvo v strede zimy, tajomstvá, objatia a nečakané návštevy. Je to návrat do dôb jaskýň: iba jedlo, oheň a rodina.“ A zásnuby. Rodinou sa totiž stávate už so zásnubným „áno“. Ak si chcete z tohtoročnej vianočnej atmosféry ukrajovať aj počas roka, obohaťte ju o výnimočný moment zásnub s ešte výnimočnejšími zásnubnými prsteňmi s tajomným modrým zafírom. Každý jeden z nich je jedinečný ako žena, ktorú milujete!


Prsteň Atlantis

Zafírový prsteň Atlantis z bieleho zlata

Predstavujeme vám Prsteň Atlantis. Na výrobu sme použili prírodné materiály: biele zlato, zafír, diamant.

Pozrieť šperk

 

Klasický dizajn - zafírový prsteň Kiana

Pripomínať si nekonečnú farbu neba, aj keď je zamračené? Cítiť hĺbku morí a oceánov, aj keď je dovolenka v nedohľadne? To všetko dokáže vyvolať unikátny modrý zafír! Vedeli ste, že názov zafír pochádza z gréckeho sappheiros, odvodeného od hebrejského sappire, a znamená modrý? Možno si poviete, že je to zrejmé, keďže najznámejší a najcennejší je práve modrý zafír, no fakt je, že medzi cenené drahokamy patria aj zafíry v ružovej, žltej, oranžovej, fialovej alebo zelenej farbe. A aby sme boli gemologicky presní, farebná intenzita zafírov je výsledkom prítomnosti železa alebo titánu. Priam titánsky pôsobí práve kráľovská modrá, ktorá nám pripomína neskrotnú silu vodných živlov. Esenciu tejto sily sme zhmotnili do nasledujúcich zafírových zásnubných skvostov, ktoré sa už nevedia dočkať splnenia svojho poslania.

Vianočné zásnuby so zafírovým prsteňom
 

Zafírové zásnuby s prsteňom Kiana: Absolútna nesmrteľná klasika v našej zafírovej ponuke, to je prsteň Kiana. Na prvý pohľad vás zaujme nádherný a dominantný modrý zafír a pri detailnejšom skúmaní vás ožiaria dva bezfarebné brilianty v dokonalej vzdialenosti. Tie predstavujú muža a ženu, ktorí sa k sebe vedome približujú, aby sa navždy spojili cez „modrý drahokam neba“. A ak váhate, či dostatočne vystihne ženu vášho života, tak radi poradíme, že ide o jemný a nadčasový model pre praktické aj romantické ženy milujúce jednotné a decentné šperky.

Kráľovský dizajn - zafírový prsteň Loom

Zafír je popri jeho výnimočnej farbe jedným z najtvrdších a najodolnejších drahokamov, čo ho už od staroveku predurčuje pre využitie v klenotníckom svete. Z gemologického hľadiska ide o minerál korund. A keďže vieme, že páni preferujú číselné fakty, je na mieste uviesť, že zafír je hneď po diamante druhým najtvrdším drahokamom na svete (na Mohsovej stupnici tvrdosti mu patrí 9. miesto). Na doživotný zásnubný skvost je ako stvorený, čo poviete? Ďalšou zaujímavosťou je, že pre zafíry je typická rôznorodosť tvarov a spracovania. Najčastejšie sú oválne, fancy alebo smaragdové výbrusy. Ktorý rezonuje najviac s vami?

Vianočné zásnuby so zafírovým prsteňom
 

Zafírové zásnuby s prsteňom Loom: Nuž, nemusíte dlho premýšľať, keď vás pritiahne nápaditý dizajn unikátneho prsteňa Loom. Modrý zafír je v tomto podaní skutočne neprehliadnuteľný, tak v štýle, ako v tvare. Loom má v sebe akúsi príjemnú inakosť, ktorá nikdy nesplynie s davom. Keď k tomu pripočítame 34 prírodných briliantov, ktoré chránia tento unikátny prírodný skvost, bez pochýb máte česť s majstrovským dielom najvyšších kvalít. Vďaka nemu postavíte svoju milovanú na osobitý piedestál lásky a vznešenosti. Tento oheň budú udržiavať aj jeho príbuzní s modrou krvou – prívesok Loom a rovnomenné náušnice Loom s modrými zafírmi. Príležitostí na obdarovanie bude v živote mnoho, však?

Moderný dizajn – zafírový prsteň Zaira

Tí, ktorí nás čítajú pravidelne vedia, že sme zafíru nedávno venovali priestor aj v rámci článku o magickej veľkej trojke drahokamov. Tú, okrem zafíru, tvorí aj jeho „ohnivý brat“ rubín a mystický smaragd. Tieto vzácne drahokamy majú už od nepamäti čestné miesto v mnohých korunovačných klenotoch. No práve zafír sa v novodobých dejinách spája aj s odvahou vzoprieť sa konvenciám. Mávnutím čara princeznej Diany sa jej zafírový zásnubný prsteň obkolesený diamantmi stal najžiadanejším zásnubným modelom a jeho sláva sa opäť zopakovala, keď tento unikátny skvost daroval princ Wiliam, dnes už svojej manželke, vojvodkyni Kate Middleton. Veríte na náhody? My nie!

Vianočné zásnuby so zafírovým prsteňom
 

Zafírové zásnuby s prsteňom Zaira: Náhodne teda nevznikol ani jeden z našich najnovších zafírových modelov, prsteň Zaira. Všetko na ňom je dokonalé, harmonické, v symbióze, ktorá dojíma. Každý milimeter má svoje opodstatnenie, každá krivka vie, čo má robiť. Absolútne estetické aj praktické blaho sme vygradovali aj vďaka ďalším šperkom, ktorý tvoria štýlový set Zaira. Jemný prívesok a jednoduché náušnice, kde vyniká dominancia zafírov, robia už teraz z tohto modelu základ modernej šperkovnice každej vnímavej ženy.

Nadčasový dizajn – zafírový prsteň Famulus

Všetky naše drahokamy sú prírodného charakteru, aj preto sa zafíry vyznačujú javom, ktorý je doslova jedinečný ako odtlačok prsta. „Zafíry vyskytujúce sa v prírode obsahujú takmer vždy inklúzie, ktoré sú jednak dôkazom prírodného pôvodu a zároveň tiež nenapodobiteľným znakom, akýmsi rodným listom drahokamu,“ vysvetľuje náš špičkový gemológ Martin Mikuš. Zafíru sa pripisuje aj ďalšie množstvo výnimočných vlastností, medzi ktoré patrí upevňovanie vernosti, úprimnosti a pravdy vo vzťahoch. Iné zdroje uvádzajú, že sa spája s múdrosťou a intelektom. Pravda je niekde uprostred, v srdci toho, kto zafír daruje, aj v srdci tej, ktorá ho dostane.

Vianočné zásnuby so zafírovým prsteňom
 

Zafírové zásnuby s prsteňom Famulus: To najlepšie nakoniec? To posúďte sami! Z nášho pohľadu je prsteň Famulus fasérska chuťovka, na akú sa nezabúda. Len sa dobre pozrite, ako elegantne dokazuje, prečo sa zafír radí medzi kľúčovú trojicu drahokamových kráľov. Poeticky vzaté, ako dvanásť mesiačikov žiari aj 12 prírodných briliantov, ktoré „zohrievajú“ modrý zafírový zázrak Famulus. Ten okamžite nadviaže so zamilovanou majiteľkou pevný vzťah a keď príde čas 45. výročia svadby, možno zatúžite po zafíroch aj v svojej svadobnej obrúčke (toto výročie sa zvykne označovať ako zafírová svadba). S radosťou budeme pri tom, keďže zásnubami sa to u nás nekončí. Sme tu pre vás aj vďaka nadštandardným benefitom akými sú doživotná záruka a bezplatný servis. A sme tu aj pre vaše deti, ktoré možno práve vďaka zafírovým zásnubám uzrú svetlo nášho krásneho sveta! Šťastné a zafírové!