BLOG

Za každým šperkom nájdete príbeh!

Za každým šperkom nájdete príbeh!

Keď človek v tom, čo hľadá, nemá jasno, hľadanie je nesmierne ťažké. Zámer je najsilnejšou silou a dokáže veľmi silno vplývať na všetko v nás. Obzvlášť intenzívny je vo svete šperkov, kde je lyrická krása pravých drahokamov sprevádzaná priam epickými príbehmi. Príbehmi hľadania a nachádzania, tvorenia a zrodenia neobyčajných skvostov, ktoré presahujú naše zmysly.

Prsteň Narrative

Diamantový prsteň Narrative z bieleho zlata

Predstavujeme vám Prsteň Narrative. Na výrobu sme použili prírodné materiály: biele zlato, diamant.

Pozrieť šperk

Tieto presahy sú v každodennom živote veľmi podstatné. Častokrát, ponorení v excelovských tabuľkách, sotva registrujeme krásu, ktorá nás obklopuje. Šperk je viac ako krása, je to emócia, spomienka, a ako povedal francúzsky spisovateľ Victor Hugo: „Spomienka je jediná vec, ktorá víťazí nad smrťou. Preto musíme myslieť na to, čo po nás zostane.“ Na tomto mieste by sme mohli uviesť ešte niekoľko teoretických argumentov, no oveľa zaujímavejšie je predstaviť zopár praktických príkladov – priamo z trenčianskej klenotníckej dielne Mikuš Diamonds.
 

Citrínový skvost Blanchet – slnko v duši

„Nie sme gigant so zahraničným kapitálom, ktorý chrlí šperky na počkanie. Sme slovenská rodinná spoločnosť s tradíciou, ktorú vidieť v každom stupni od výroby až po predaj. Budujeme pomalšie, ale o to pevnejšie. Za každým šperkom je príbeh a výnimku netvorí ani veľkolepý citrínový náhrdelník Blanchet, ktorý je pýchou v našej aktuálnej kampani,“ hovoria Mikušovci, ktorí patria medzi klenotnícku elitu už viac ako 20 rokov. No keďže príbeh robí príbehom dobrá zápletka, je načase odkryť ušľachtilé tajomstvá vizuálnej ikony Blanchet. Začnime od piky. 

Vedeli ste, že prírodný citrín je pomerne vzácny? Sýtosť zlatistých tónov citrínu je ovplyvňovaná množstvom železitých iónov – s ich narastajúcim počtom sa farba prehlbuje. Ak dovolíte, pri farbe zostaneme. Tá je totiž dominantným prvkom v tomto neprehliadnuteľnom náhrdelníku, pričom farebné zladenie rozhodne nie je náhodné. „Náhrdelník Blanchet vyniká absolútne unikátnou farbou citrínov, ktoré sme vybrali doslova na mieru – s aby bol dosiahnutý žiadaný efekt. Aj keď je v súčasnosti tepelná úprava citrínov rutinnou záležitosťou, je veľmi zložité dosiahnuť ňou presný farebný odtieň. V spolupráci s našimi partnermi z Brazílie, ktorí patria k expertom v danej oblasti, sme vykonali úpravy v niekoľkých procesoch, aby sme mohli vytvoriť toto dokonalé majstrovské dielo,“ prezrádzajú nadšene Mikušovci.

Za každým šperkom nájdete príbeh!

 

Hĺbka v detaile – zrkadlová identickosť kameňov
 

Príbeh však nekončí. Rozvíja sa, graduje, aby všímavému očku neušlo, že úvodný citrínový akord (d)otvárajú aj ďalšie vzácne drahokamy. Presnejšie, prírodné rutilizované kremene, ktoré obsahujú voľným okom viditeľné čiastočky zlatého rutilu. Tým sa celý šperk stáva nenapodobiteľným unikátom. „Túto dychberúcu a precíznu kombináciu považujeme za výnimočnú aj vďaka originálnemu detailu – zrkadlovo identickým dvojiciam kameňov,“ dodávajú klenotnícki experti z Mikuš Diamonds. Ruku na srdce, aký máte v tejto chvíli pocit, keď viete, čo všetko stálo za vypiplaním diela, ktoré hmatateľne prezentuje slovenský temperament šperkov? Cítite, že je prirodzené milovať veci, ktoré sa vás zmocnia, veci, ktoré neabsorbujú len čas, ale aj skúsenosti a úsilie Bohom pobozkaných majstrov? Riaďte sa svojimi pocitmi, tie sú najlepším navigačným systémom na svete!

 

Prsteň Journey – diamanty ako srdcová záležitosť
 

Farebné drahé kamene, na čele s hrejivým citrínom, sú živelné a optimistické, no nemusia vždy vyhovovať „chuťovému“ profilu tej-ktorej ženy, veď ako sa hovorí, každý z nás miluje podľa svojho vkusu. Pri šperkoch treba túto pravdu dvakrát podčiarknuť. Aj preto súčasná kampaň Mikuš Diamonds odzrkadľuje nielen dlhoročnú vášeň značky pre diamanty, ale aj nadčasový vkus žien spätý práve s týmito nesmrteľnými kameňmi. Za všetky ženy sveta to vyjadrila vzrušujúca talianska herečka Monica Bellucci: „Samozrejme, že milujem zlato a diamanty. Som predsa žena.“
 

Prsteň Journey

Diamantový prsteň Journey z bieleho a ružového zlata

Predstavujeme vám Prsteň Journey. Na výrobu sme použili prírodné materiály: biele zlato, ružové zlato, diamant.

Pozrieť šperk

Doslova svetový charakter má korunný predstaviteľ diamantovej kampane – rafinovaný prsteň Journey s čarovne surreálnymi krivkami a s neuveriteľnými 331 kusmi prírodných diamantov s celkovou karátovou hmotnosťou 1,68 ct. Príslovečnú nerozhodnosť žien tlmočí tento príťažlivý krásavec cez harmonický kontakt 18-karátového bieleho a ružového zlata. Slovenský preklad jeho anglického názvu Journey znamená „cesta“, ktorá je sama osebe príbehom, vaším vlastným, pretože diamanty nadviažu so svojou majiteľkou osobný vzťah. Napriek tomuto intímnemu spojeniu vám určite nebude prekážať, že ide o vzťah, ktorý je stále na očiach. Markantné „statement“ prstene, v klenotníckom žargóne nazývané aj koktailové, sú totiž silným estetickým, ale aj duševným zážitkom pre všetky stretnutia blízkeho druhu.




 

Koktailové prstene nikdy nevyjdú z módy
 

Určite nám dáte za pravdu, že šperky väčšinou skloňujeme ako finálne doplnky k vybranému oblečeniu. Otočme to! Čo keby sme na výraznom klenote postavili celý styling? Pokiaľ pocítite volanie ku koktailovému prsteňu z nesmrteľných diamantov, akoby ste sa okúpali v maximálnej briliancii hojnosti a luxusu. Tu odporúčame ako pútavú alternatívu jedného impozantného kúsku aj set jemnejších kombinovateľných diamantových prsteňov, ktoré sa nosia súčasne na oboch rukách a vytvárajú znamenite zmyselný efekt. Niektoré „diamantoholičky“ ich dokonca symbioticky spájajú na jednom prste. Hovoriť, že skombinovať ďalšie extraordinárne doplnky je hriechom proti štýlu a vkusu, ďalej ani netreba. I keď koktailové prstene si vychutnávajú už celé stáročia suverénny klenotnícky Olymp, rozhodne im neuberieme na prestíži, ak ich „prevetráme“ aj na denné nosenie. Doba si žiada zmenu prístupu a odvážnosť s potrebnou dávkou vlastného štýlu.
Prsteň White snake

Diamantový prsteň White snake z bieleho zlata

Predstavujeme vám Prsteň White snake. Na výrobu sme použili prírodné materiály: biele zlato, diamant.

Pozrieť šperk

 

Odborné renomé Mikuš Diamonds
 

A aby sme aj na záver zostali v poetickej rovine, svet šperkov možno prirovnať ku klasickej rozprávke – tam nie je v centre pozornosti iba krása hlavných hrdinov, ale najmä kvality reprezentované srdcom. V tomto prípade i prozaickými atribútmi – dôverou a odbornosťou – ktoré sú kmeňom rodinného klenotníctva Mikuš Diamonds. 

Nestačí iba milovať šperky, ale treba vedieť garantovať aj pocit výnimočnosti, ktorý sa s nimi spája. Tento pocit je priamo previazaný s unikátnosťou práve prírodných drahokamov, s ktorými pracujeme. Na svete je totiž množstvo pekných, ligotavých vecí, no nezaplatíte za ne veľa peňazí, pretože sú v podstate bezcenné. A to je rozdiel medzi drahým kameňom a všetkým ostatným, že sú zriedkavé a vzácne, a čo je vzácne, to je unikátne. A my dizajnujeme, kontrolujeme a verifikujeme túto vzácnosť už viac ako dve desaťročia,“ konštatujú Mikušovci, pre ktorých každý šperk má svoj osobitý príbeh.

SÚVISIACE ČLÁNKY

Výber Top zásnubných prsteňov

Ktorý model zásnubného prsteňa kraľoval v roku 2022 v našom klenotníctve? Prinášame Vám rebríček TOP 10 snubákov za uplynulý rok.

PREČÍTAŤ ČLÁNOK