BLOG

Najkrajšie drahokamy medzi Emmami

Najkrajšie drahokamy medzi Emmami
„Nehodíš po žene kameňom, jedine, žeby to bol drahokam,“ vyšlo z úst muža s dôvtipom. Ak túto vetu osadíme do šperku, vznikne ušľachtilé umelecké dielo korunované ako „statement“ klenot. Moderný. Bohémsky i božský, na vašom tele za každých okolností osudový!


Prvý dojem urobíte len raz!

Šperky väčšinou skloňujeme ako finálne doplnky k vybranému oblečeniu. Otočme to! Čo keby boli prvým kúskom, na ktorom postavíme celý styling? Niektoré šperky sú totiž natoľko výrazné, že musia tróniť v špeciálnej kategórii. Jednu z nich tvoria „statement“ šperky. Tieto neprehliadnuteľné skvosty nie sú akýmsi roztopašným výmyslom posledných rokov – práve naopak – klenotnícke chúťky žien provokujú už celé stáročia. Vždy sa nosili ako sebavedomé symboly moci či ako poslovia správ pre mužské publikum, ktoré, ako je známe, „miluje očami“. A hoci sa nám môže zdať, že sa mnohé zmenilo, ženy stále inklinujú k ligotavým doplnkom, ktoré komunikujú ich osobnosť a prirodzene ladia s vnútornými vibráciami tela i duše. Šperk spraví náladu okamžite, jeho lesk, podľa psychológov, navodzuje v mysli vedomie úspechu.


Doživotný titul „femme fatale“

I keď „statement“ šperky – zrodené z prírodných farebných drahokamov a diamantov – patria medzi suverénny klenotnícky Olymp, rozhodne im neuberieme na prestíži, ak ich „naservírujeme“ aj na denné nosenie. Doba si žiada zmenu prístupu, odvážnosť a jedinečnosť s potrebnou dávkou extravagantného štýlu. O to viac treba myslieť na nepísaný šperkársky bontón. Nápaditému kúsku dáte najväčší priestor zažiariť, ak ku nemu nakombinujete jednoduché oblečenie bez výrazných vzorov a, samozrejme, ak nebudete jeho kráľovský titul prebíjať inými členmi „statement“ rodu. Líčenie nech je éterické, aby neodvádzalo pozornosť od diela, ktoré sa zrodilo pod rukami skutočných klenotníckych bohov v Mikuš Diamonds. Pestrosť a mnohotvárnosť je tu založená na ostrých kontrastoch v základných farbách, ako aj v schopnosti docieliť jemné nuansy v celej rade odtieňov. Pre ženy, ktoré majú rady niečo „iné“, skrátka neexistuje iná možnosť.
 
Najkrajšie drahokamy medzi Emmami

Tisíc a jeden drahokam

„Prírodné drahokamy všetkých farieb v kombinácii s večnými diamantmi sú súčasnými top trendmi a  svojou pestrosťou budú dominovať na šperkárskom nebi aj v budúcnosti“, konštatujú dlhoroční profesionáli v Mikuš Diamonds. A prečo nás tak fascinujú tieto pútavé dary zeme? Ľudské oko zachytáva farby ako frekvencie rôznych vlnových dĺžok, pričom každá z nich nás ovplyvňuje na psychickej aj fyzickej úrovni. Tento fakt sa vzťahuje aj na farebné kamene. Každý drahokam totiž nesie v sebe odkaz, ktorý čaká na svoje rozlúštenie. Posolstvo môže byť zašifrované v tzv. drahokamoch narodenia (angl. birthstone) ako aj v slávnej vete Honoré de Balzaca: Žena je najkrajší drahokam, ktorý vybrala príroda zo všetkých svojich pokladov“.
 

Nekonečné podoby Mikuš Diamonds

Ak už máte vo farebnom kolorite a drahokamovom kandidátovi jasno, zaostrime na krivky skvostov, ktoré za vás rozpovedajú príbeh. Príbeh, ktorý sa dedí z generácie na generáciu. Máte slabosť na dlhé náhrdelníky so svojráznym dizajnom? S takýmito typmi šperkov bude očko okolia zhypnotizované na váš dekolt. Veľmi populárne extraordinárne koktailové prstene môžete zasa vyšperkovať tým, že doladíte manikúru vo farbe vytúženého drahokamu. Opulentnú eleganciu hľadajte v dlhých visiacich náušniciach, ktoré sú v súčasnosti ohromným hitom! A ak chcete nechať ovládnuť vaše krásne zápästia trblietavou šľachtou nerastného bohatstva, prehovorte pri príťažlivých drahokamových náramkoch. Túžbam sa hranice nekladú. To vedia už viac ako dve desaťročia aj v slovenskom rodinnom klenotníctve Mikuš Diamonds, kde nenavrhujú (iba) šperky, ale sny. Zobuďte sa do sna v jednej zo siedmich kamenných predajní Mikuš Diamonds alebo v e-shope.

SÚVISIACE ČLÁNKY

Výber Top zásnubných prsteňov

Ktorý model zásnubného prsteňa kraľoval v roku 2022 v našom klenotníctve? Prinášame Vám rebríček TOP 10 snubákov za uplynulý rok.

PREČÍTAŤ ČLÁNOK