BLOG

Statement šperky pre bohyne (z) celého sveta!

Statement šperky pre bohyne (z) celého sveta!
Hovorí sa, že v lete je dobré pamätať na zimu a urobiť si zásoby. A keďže máme koniec leta, táto myšlienka je ešte aktuálnejšia. Aj preto sme v aktuálnom vydaní magazínu Hviezdy ciest hviezdili s našimi statement klenotmi, ktoré pozdvihujú našu náladu a hlavne odvahu ozdobiť svoju ženskosť šperkmi, ktoré sú výrazné, nostalgické i romantické, no vždy nadčasové a trendy. 

 
Výsostné právo statement šperkov

 
Šperk sa pohrá s našou náladou prakticky okamžite, jeho lesk, podľa psychológov, navodzuje v mysli vedomie úspechu. Osud niektorých šperkov však odráža túto myšlienku ešte intenzívnejšie. Sú totiž natoľko výrazné a neprehliadnuteľné, že im klenotnícke duše priradili špeciálnu kategóriu. V angličtine sa označujú ako statement jewelry, teda šperky, ktoré niečo vyjadrujú. V dávnej minulosti tlmočili sebavedomé symboly moci, dnes unikátnym spôsobom rozprávajú jedinečný príbeh osobnosti nositeľky. A tak krok za krokom, presnejšie povedané drahokam za drahokamom, vystupuje zo svojej komfortnej zóny a ukazuje sebe i svetu, aká zaujímavá a vášnivá vo svojej podstate je. Žena. Bohyňa.

Koktejlové prstene zaženú všetky tiene

Túto božskú podstatu odrážajú najmä extravagantné prstene, v šperkovom žargóne nazývané koktejlové. Už od pohľadu sú akýmsi pilierom statement klenotov – grandióznym, luxusným, nesmrteľným. Zrodené z prírodných farebných drahokamov a diamantov dokonale dopĺňajú „hepburnovské litlle black dress“, ako aj svieže kombinácie na aktuálnu letnú tému. Mimochodom, kombinatorika. Tá nepatrí iba do diskrétnej matematiky, ale aj do klenotníckeho desatora. Nápaditému prsteňu dáte najväčší priestor zažiariť, ak nebudete jeho drahokamové vibrácie prebíjať inými členmi statement rodu. V opačnom prípade je to hriech proti štýlu i vkusu a pravé bohyne predsa nehrešia – ak iba zamilovaním sa do nevšedného „bohémskeho“ charakteru ručne zhotovených šperkov.
 

Náušnice Uprise

Ruženínové náušnice Uprise z ružového zlata

Predstavujeme vám Náušnice Uprise. Na výrobu sme použili prírodné materiály: ružové zlato, ruženín, diamant.

Pozrieť šperk

Vintage skvosty s dedičným puncom

Takouto lákavou a sofistikovanou podkategóriou statement klenotov je štýl vintage. Pôvodne sa tento pojem vzťahoval na výnimočné ročníky vína, portského alebo whisky. Teda na výberové skvosty, ktoré s dychom času naberajú na svojej kvalite a hodnote. Presne ako ručne robené šperky, v ktorých vintage zachytáva omnoho viac – dotyk histórie, éterickosť a nadčasovosť. Svojrázne šperky tohto typu pretrvajú v šperkovnici večne, akoby mali vlastného ducha, ktorý stráži príbehy tých, čo tu boli, sú, aj budú. Typická prírodná farebnosť, pastelové farby a kvetinové vzory asociujú romantické povahy „viktoriánskych“ žien. Aj svetové značky sa predháňajú v tom, kto efektnejšie zapracuje vintage „boom“ do modernej garderóby žien. A keďže šaty nemajú so šperkmi zápasiť, klenotnícki majstri za nimi nezaostávajú. Do módneho posolstva však zapracovávajú niečo navyše – skutočné hodnoty a emócie.

Ako nosiť statement klenoty

Táto bohatá a osobitá kategória šperkov predstavuje vskutku originálny a kreatívny spôsob, ako oživiť jednoduchý štýl. Koniec-koncov, práve k nemu boli statement kúsky stvorené. Či už zvolíte jeden centrálny kameň alebo mnohopočetné kamienkové variácie v masívnejších rozprávkových prsteňoch, nostalgickom vintage štýle či exotickej extravagancii, pamätajte, že v detaile je sila a v tajomstve zmyselnosť. K dramatickým náhrdelníkom zvoľte správny výstrih, k dlhým opulentným náušniciam zvážte typ tváre i účesu a pri príťažlivých náramkoch nepodceňujte manikúru. A, mimochodom, líčenie nech je jemné, aby neodvádzalo pozornosť od diela, ktoré sa zrodilo pod rukami skutočných klenotníckych bohov v Mikuš Diamonds.

Tisíc a jedna noc v Mikuš Diamonds

Ako vidíme, statement šperky môžu mať tisíce podôb, presne ako drahé kamene v nich osadené. 

„Prírodné drahokamy všetkých farieb v kombinácii s večnými diamantmi sú súčasnými top trendmi a  svojou pestrosťou budú dominovať v klenotníckej sfére aj v budúcnosti – špeciálne v dominantných statement kúskoch,“ konštatujú dlhoroční profesionáli v slovenskom rodinnom klenotníctve Mikuš Diamonds.

Tí nenavrhujú šperky. Navrhujú sny. Je priam nemožné nevšimnúť si ich povestný perfekcionizmus, dizajnérsky cit a odborné renomé, ktoré si budujú medzi elitnými európskymi klenotníctvami už 20 rokov. Rafinovanosť a mnohotvárnosť je v Mikuš Diamonds založená na príjemných kontrastoch v základných farbách, ako aj v schopnosti docieliť jemné nuansy odtieňov v citlivo namiešaných limitovaných kolekciách. Pre ženy, ktoré majú rady niečo „iné“ a súčasne to naše – poctivé slovenské – skrátka neexistuje iná možnosť.

SÚVISIACE ČLÁNKY

Výber Top zásnubných prsteňov

Ktorý model zásnubného prsteňa kraľoval v roku 2022 v našom klenotníctve? Prinášame Vám rebríček TOP 10 snubákov za uplynulý rok.

PREČÍTAŤ ČLÁNOK