BLOG

Mária Čírová: Od hlavy k pätám so šperkami spätá!

Mária Čírová: Od hlavy k pätám so šperkami spätá!

Chameleón v mnohom, talentovaná asi vo všetkom. Jemná prejavom, výrazná spevom. Taká je charizmatická speváčka Mária Čírová, ktorá sa stala exkluzívnou tvárou rodinného klenotníctva Mikuš Diamonds. Toto spojenie nie je náhodné, ako sama hovorí: „Každý deň ďakujem za to, že môžem robiť to, čo ma napĺňa.“

Mária Čírová o Mikuš Diamonds ...

Rada podporujem slovenské výrobky a vždy mám radosť, keď sa dozviem aj niečo viac o ich pozadí. To, že klenotníctvo Mikuš Diamonds funguje na princípoch tradičnej rodinnej firmy mi je veľmi sympatické. Máme rovnaké názory a zastávame rovnaké hodnoty. Okrem toho, som otvorený typ človeka a rada sa púšťam do nových vecí. Život je neuveriteľne rozmanitý a pestrý. Je úžasné, že stále máme možnosť posúvať sa vo svojich snoch. Tak vnímam aj poslanie ambasádorky Mikuš Diamonds. Teší ma, že môžem stáť za krásnymi ručne robenými šperkmi s príbehom.

... o sile šperkov ...

Šperky vnímam vo viacerých rovinách. Tá základná je šperk ako módny doplnok a dokonalé vyladenie stylingu. Takto šperky používam asi najčastejšie – vzhľadom na moju profesiu. No veľmi často je šperk vyjadrením aktuálnej nálady, možnosťou odlíšiť sa či poukázať na výnimočnosť určitej chvíle. A, samozrejme, každý šperk v sebe skrýva umeleckú hodnotu alebo príbeh. Nie je nič nezvyčajné, keď sa šperky dedia v rámci rodiny celé generácie a pre osobu, ktorá ich nosí, majú neskutočnú hodnotu – bez ohľadu na ich reálnu cenu. Pre mňa osobne má mimoriadny význam svadobná obrúčka. Sú v nej spomienky na našu nádhernú rodinnú slávnosť a zároveň sa s ňou cítim dospelejšia a vyzretejšia.

Mária Čírová: Od hlavy k pätám so šperkami spätá!

... o diamantoch a iných drahých kameňoch ...

Vzácne a výnimočné. To sú prvé slová, ktoré sa mi spájajú so slovom „diamanty“. Z farebných drahých kameňov mi imponuje tajomný smaragd, exotický tyrkys, ale i jemný ruženín. Ak by som to však mala prepojiť s mojím svetom hudby, tak mi napadá dnes už legendárna skladba Diamonds and Pearls od Prince.

... o „šperkoch“ na štyroch kolesách ...

Priznám sa, pôvodne som bola veľmi jednoduchý užívateľ automobilov. Rozoznávala som ich len podľa farby. Môj pohľad sa však časom zmenil, keďže mám muža automobilového nadšenca. Vďaka nemu som vyskúšala veľké množstvo áut, všetkých možných kategórií, veľkostí a výkonov. Teraz už dokážem oceniť pohodlné a bezpečné auto, najmä keď ročne najazdíme cca 50-tisíc kilometrov. Myslím si, že nikto nemá Slovensko pochodené tak ako muzikanti (smiech). Na druhej strane ma to teší, pretože na Slovensku sa dá vidieť a zažiť skutočne veľa krásneho.

... o vyšperkovaných okamihoch ...

V živote sa mi ukazuje, že všetko šťastie závisí od odvahy a tvrdej práce. Disciplína je najdôležitejšia a zároveň najťažšia zložka v naplnení toho, čo chceme dosiahnuť. Nie všetko ide hneď, no dnes môžeme začať a po malých kúskoch budovať cestu, ktorá nás dovedie k cieľu. Páči sa mi, že presne touto filozofiou žijú už 20 rokov aj v Mikuš Diamonds. Budujú pomalšie, ale o to pevnejšie. Moje úspechy sú tiež výsledkom postupných krokov, pri ktorých je kľúčové udržanie rovnováhy a harmónie nielen pre prácu, ale i pre život samotný. V tomto mi pomáha božská príroda. Niekedy si predstavujem, že sa s rodinou presťahujeme „na staré kolená“ niekde do prírody, k jazeru alebo k moru. Príroda je pre mnohých nekonečnou inšpiráciou. Či už pri zrode šperkov alebo iných diel, ktoré nás presahujú.

SÚVISIACE ČLÁNKY

Výber Top zásnubných prsteňov

Ktorý model zásnubného prsteňa kraľoval v roku 2022 v našom klenotníctve? Prinášame Vám rebríček TOP 10 snubákov za uplynulý rok.

PREČÍTAŤ ČLÁNOK