BLOG

Najdrahšie zásnubné prstene

Najdrahšie zásnubné prstene

Zrejme nikoho neprekvapí, že tie najluxusnejšie zásnubné prstene nosia na svojich prstenníkoch známe osobnosti. Tak schválne, uhádnete, ktorá celebrita sa pýši tým najdrahším snubným prsteňom?

 

Najdrahšie zásnubné prstene na svete

 

Zrejme nikoho neprekvapí, že tie najluxusnejšie a najoriginálnejšie zásnubné prstene nosia na svojich prstenníkoch známe osobnosti, prípadne budúce manželky najbohatších mužov tejto planéty. No kým o ženách multimiliardárov často až tak veľa nevieme, slávne herečky či speváčky sa rady pochvália svojím úlovkom. Tak schválne, uhádnete, ktorá celebrita sa pýši tým najdrahším snubným prsteňom?

 

Láska vynásobená desiatimi

 

Zásnubný prsteň je veľmi špecifickým šperkom, keďže má symbolizovať lásku muža k žene, ktorej ho dáva.  Preto si na jeho výbere dávajú páni skutočne záležať. A čím je chlap majetnejší, tým luxusnejší prsteň vyberá. Nečudo, snubný prsteň je totiž nielen dôkazom jeho citov k budúcej manželke, ale tiež potvrdením jeho spoločenského postavenia.

V celebritných kruhoch tomu nie je inak. Byť neustále pod drobnohľadom kamier, to zaväzuje. Aj pri výbere zásnubného prsteňa. Čo na tom, že väčšina manželstiev v Hollywoode neoslávi ani piate výročie? Snubný prsteň musí byť, čím honosnejší a s väčším kameňom, tým lepšie.

Predstavujeme vám známe dámy, ktorých partneri sa pri žiadosti o ich ruku poriadne plesli po vrecku...

 

Kate Middleton

 

Vojvodkyňa, ktorú miluje celá Veľká Británia, dostala od princa Williama skutočne originálny kúsok. Prsteň, ktorého cena nie je v celebritných kruhoch nijako závratná, odhaduje sa na 40-tisíc eur, je výnimočný tým, že mu dominuje modrý zafír. Najznámejším snubným prsteňom vôbec ho však robí fakt, že ho pred Kate nosila princezná Diana, čím sa jeho hodnota mnohonásobne navyšuje.

 

Catherine Zeta-Jones

 

Obľúbená herečka dostala od svojho nemenej známeho manžela, herca Michaela Douglasa, zásnubný prsteň v závratnej hodnote 1 milión dolárov. Šlo o dizajnový kúsok z dielne  návrhára Freda Leightona s 10-karátovým diamantom. Isto uznáte, že takúto žiadosť o ruku Catherine nemohla odmietnuť.

 

Beyoncé

 

Jay Z na známej speváčke rozhodne nešetril. Dôkaz jeho lásky, prsteň od Lorraine Schwartz s obrovským kameňom, ho vyšiel na úctyhodných 5 miliónov dolárov, za čo mu patrí prvenstvo medzi zásnubnými prsteňmi. Tomu sa povie investícia do manželstva.  

 

Victoria Beckham

 

Úspešná návrhárka sa pýši neprehliadnuteľným diamantovým prsteňom, ktorý jej manžel David kúpil za takmer pol milióna eur.

 

Najdrahší zásnubný prsteň vôbec

 

Najdrahší zásnubný prsteň na svete však nenosí žiadna svetová celebrita. Ide o modrý diamant, ktorý sa vydražil za 9,5 milióna dolárov. Skladá sa z 5,30-karátového modrého diamantu, ktorý je veľmi vzácny. Kameň upravili ešte v roku 1965 a zasadili ho do Trombino zásnubného prsteňa, ktorý navrhla renomovaná klenotnícka značka Bvlgari. Zásnubný prsteň zakúpil jeden z najväčších zberateľských domov na svete - Graff Diamonds.