BLOG

Najštýlovejšie zásnubné prstene s božským morganitom

Najštýlovejšie zásnubné prstene s božským morganitom

Slávna americká herečka Elizabeth Taylor raz vyhlásila, že „veľké ženy potrebujú veľké diamanty“. To je síce pekné, no veľké diamanty stoja aj veľké peniaze. Zvlášť, ak majú prírodný „rodokmeň“ a vzácne parametre, v ktorých vedia čítať špičkoví gemológovia. Ako teda uspokojiť túžbu po veľkom kameni s menším „budgetom“? Tu nastupuje na scénu pán Morganit. On vie, aký zásnubný „oblek“ si má dať. Éterický, jemný, ženský. Za žiadnych okolností však nechce diamantu konkurovať. Len by rád ukázal, že vie plnohodnotne splniť sny žien o veľkom kameni za prijateľnú cenu – a to všetko v bezpodmienečnej kráse a kvalite.

Prsteň Liquid

Morganitový prsteň Liquid z ružového zlata

Predstavujeme vám Prsteň Liquid. Na výrobu sme použili prírodné materiály: ružové zlato, morganit, diamant.

Pozrieť šperk

 

Ktovie, kto koho vodí na povrázku? Či láska osud, a či osud lásku?
- William Shakespeare 
 

Vedeli ste, že medzi najznámejšie pomerne „mladé“ drahé kamene patrí práve morganit? „Objavený bol v roku 1910 na Madagaskare,“ zasväcuje nás do tajov tohto výnimočného drahokamu náš expert na drahé kamene Martin Mikuš. A ako vznikol jeho názov? „Významný americký odborník na drahé kamene, Georg Kunz, ktorý v tom čase pôsobil ako hlavný gemológ v spoločnosti Tiffany and Co., navrhol na stretnutí Akadémie vied v New Yorku pomenovať tento krásny drahokam po svojom dobrom priateľovi, významnom bankárovi a klenotníckom nadšencovi J.P. Morganovi,“ dodáva M. Mikuš. Možno aj toto je rovnováha sveta. Lode nesú mená žien, drahokamy zasa mužov. :-) Koniec-koncov, práve tí ich (nielen) k zásnubám svojim srdcovým kráľovnám s láskou kupujú.

Najštýlovejšie zásnubné prstene s božským morganitom
 

 

Náš zásnubný tip: Nie náhodne sme vybrali ako prvého zástupcu z našej morganitovej šperkovnice prekrásny prsteň Evolet. Ide o absolútnu novinku z našej dielne, ktorá dokonale podčiarkuje fakt, že správny výbrus kameňa je základom toho, aby morganit pri osadení do šperku získal nenapodobiteľný pastelový tón. Pozornému oku neunikne, že ľúbivý okrúhly tvar morganitu je obkolesený dvadsiatimi prírodnými briliantmi. Toto všetko v dokonalom súzvuku svetla a umeleckej precíznosti nás ďalej inšpirovalo k vytvoreniu rovnomenných náušníc a prívesku. Ak máte radi príbehy, v tomto prípade šperky na pokračovanie, set Evolet to v (po)zásnubných krokoch povie za vás.  

Milovať znamená starnúť ruka v ruke.
- Louis Aragon

Poznať svoje korene je dôležité, rovnako ako poznať korene drahého kameňa v zásnubnom prsteni, ktorý bude tichým svedkom vášho spoločného života. Morganit, teda ružová odroda berylu, patrí do tej istej skupiny drahokamov ako smaragd a akvamarín. Pôvodne sa označoval iba ako „ružový beryl“, „ružovo-purpurový beryl“, „ružový smaragd“ alebo „céziový beryl“. Nám sa veľmi páči romantické označenie „ružová ruža“, ktoré môžete nájsť v historickej literatúre. Svojím spôsobom je príznačné aj pre ďalší zásnubný klenot.

Najštýlovejšie zásnubné prstene s božským morganitom

 

 

Náš zásnubný tip: Morganitová krása prsteňa Temple spočíva predovšetkým v jeho jemnej ružovej farbe, ktorá je dôsledkom prítomnosti mangánu. Celý dizajn tohto nádherného skvostu pôsobí decentne, nie je prvoplánový, a predsa dostatočne výrazný, aby splnil status zásnubného klenotu. „Morganit je známy ešte jednou výnimočnou vlastnosťou – pleochroizmom – ktorá je príčinou toho, že jeho farba sa javí odlišne sýta pri jeho rôznom natočení,“ usmieva sa Martin Mikuš. Pri každom uhle tak môžete objaviť novú farbu – od čírej, bledoružovej, broskyňovej až po intenzívnejšiu ružovú. Práve kvôli teplým pastelovým odtieňom sú morganity i vo svete zásnubných šperkov také obľúbené.

Veľká láska sa rodí z poznania osoby alebo veci, ktorú milujeme. Ak ju nepoznáš, nemôžeš ju milovať – iba ak skromne.

 

- Leonardo Da Vinci

Nadpozemsky krásny morganit očaril aj našu obchodnú riaditeľku Ivetu Zimkovú Mikušovú, ktorá jeho zásnubné „ťaženie“ vníma nasledovne: „Nie každý sa odhodlá na zásnubný prsteň vo výraznej farbe zafíru, rubínu, smaragdu, ametystu či topásu. Ide o veľmi špecifické tóny drahokamov, pri ktorých musí muž vedieť, že toto je presne to, čo jeho vyvolená chce. Morganit je v tomto dokonalý – svojský, no jemný a vie potešiť aj ženu, ktorá očakáva veľký diamant.“ Očakávanie veľkého diamantu poľahky „predbehne“ realita neprehliadnuteľného prsteňa Spruce s rozprávkovým morganitom.

Najštýlovejšie zásnubné prstene s božským morganitom

 

 

Náš zásnubný tip: Je perfektný. Puristický. Originálny. Priam kráľovský. Zásnubný skvost Spruce. Čím si vyslúžil toľko superlatív? Centrálny prírodný morganit predstavuje celý váš intímny partnerský vesmír a nesmrteľných 24 diamantových „planét“ neprestajne obieha okolo jeho zásnubnej osi. Mimochodom, diamanty. Prečo sme takí fascinovaní ich charakterom, aj keď nie sú v tomto prípade v hlavnej úlohe? „Pokusy kombinovať diamanty s inými materiálmi tu boli už dávno a určite vždy budú, takáto kreatíva má svoje opodstatnenie a často je to práve ona, ktorá posúva hranice zažitých vecí. Diamant teda nie je krásny len ako solitér, ale aj ako doplnkový postranný drahokam. Vo svojej bezfarebnej podobe tak necháva ešte viac vyniknúť ostatným farebným drahým kameňom. V tomto prípade morganitu.“

Lásky nie je nikdy priveľa.

 

- Francis Bacon

Ak potrebujete k morganitovým faktom aj trošku duchovného posolstva, nasledujúce riadky sa vám budú páčiť. Tento „božský drahokam lásky“ vraj podporuje hlboké city a bezpodmienečnú lásku. Prítomnosť morganitu navodzuje pocit pokoja, radosti a vnútornej sily. Jeho dlhodobé nosenie (v prípade zásnub veríme, že do konca života) otvára sebadôveru, silu a milujúcu komunikáciu. Pozitívnu energiu v organizme bez pochýb rozprúdi aj náš posledný (a žeby najkrajší?) morganitový fešák.

Najštýlovejšie zásnubné prstene s božským morganitom

 

 

Náš zásnubný tip: Záverečné posolstvo nech patrí našim starovekým predkom, ktorí o morganite hovorili ako o kameni lásky a súcitu, podporujúcom veselosť a rozkvet manželskej lásky. Pri pohľade na láskyplný prstienok Seduction v tvare „kvapky hojnosti“ im nemáme dôvod neveriť. „Top morganit žiarivej ružovej farby v tomto prsteni je unikátny, zriedkavý, jedným slovom jedinečný. Takáto sýta, čistá ružová farba morganitu je v klenotníckom svete najžiadanejšia“, dopĺňa I. Zimková Mikušová. A možno aj preto, že upokojuje naše rozbúrené emócie nielen na podvedomej úrovni, a keď sa jej kolorit zamieša aj do ružového odtieňu zlata, zásnubné dielo „tón v tóne“ je dokonalé. Ako vaša láska! :-)