BLOG

Nadčasové jesenné šperky na všetky príležitosti

Nadčasové jesenné šperky na všetky príležitosti

Dámy, všetko v živote je uhol pohľadu. Jeseň môže byť vnímaná ako koniec leta, ale aj ako začiatok niečoho nového, krásneho, ohnivého. Vo vašom živote, vo vašej šperkovnici. Na jeseň sa viac zakoreňujeme, menej lietame, viac pracujeme, menej šantíme pod holým nebom, no o to viac sa tešíme na zážitky, napríklad pod (divadelnou) klenbou. Nacíťte teraz šperky, ktoré sme vybrali pre všetky maximalistky, minimalistky, romantičky, milovníčky kultúry aj biznis ladies. Jeseň je tu! Užime si ju spolu!

Prsteň Blithe

Topásový prsteň Blithe z bieleho zlata

Vyšperkovať si časť tela Prsteňom Blithe je ten najlepší nápad pre všetky dámy milujúce neprekonateľnú farbu londýnskeho topásu, bieleho zlata a žiarivých diamantov. Okamžite sa Vám dostane z prsta do srdca, verte nám! 

Pozrieť šperk

Jesenná extravagancia pre maximalistky
 

Šperková príležitosť: Prakticky akákoľvek, kde si „divoška“ zmyslí zažiariť. Extravagantné výstavy, bohéma, večierky, zaujímavé workshopy, kde je všetkého „veľa“.

 
Typ ženy: Maximalistka do posledného detailu, odvážna a extravagantná bytosť, umelkyňa telom i dušou, divoká žena, neposedná, milujúca ďaleké cesty, dobrodružstvá a hlavne zvedavé oko okolia.

 
Životné motto: „Amor, keď do srdca vnikol, divoko zmieta sa v ňom.“ P. O. Naso

Nuansy šperku: Pridajme trošku Orientu, originálnych tvarov, tajomnej záhnedy, žiarivých briliantov a vznikne nám neprehliadnuteľná súprava Nomad, ktorá už vo svojom názve nesie životný štýl majiteľky. Nomádstvo alebo inak kočovníctvo definuje život bez koreňov, no pre putujúcich je to spôsob života, vyjadrenia ich radosti a spontánnosti. Na to, aby sa dnešná žena stala nomádkou však nemusí opúšťať svoje pohodlie, v prenesenom zmysle slova ide o slobodný stav duše. A či veríme alebo nie, tento stav si vieme navodiť kdekoľvek. Spolu s prenádherným setom Nomad z našej vyšperkovanej dielne to však pôjde prirodzene ako dýchanie.

 

Nadčasové jesenné šperky na všetky príležitosti

Minimalistické šperky na bežné nosenie

Šperková príležitosť: Každý deň, aj 7 dní v týždni. :-) Rozmenené na drobné, do práce, školy, na voľný čas, ktorý si nevyžaduje výraznú fyzickú aktivitu, do kina, na večerné posedenie s kamarátkami, na rodinné oslavy, kde sa chcete cítiť krásne, a pritom komfortne.

 
Typ ženy: Minimalistka chce jemným šperkom povedať všetko. Nemá rada prázdne reči, prvoplánovú pozornosť, no miluje decentné klenoty s dušou, zaujímavým detailom, ktorý však nekričí, ale jemne volá.

 
Životné motto: „Minimalistické vnímanie, maximálny pôžitok zo života.“

 

Nuansy šperku: Minimalistky sú akoby protipólom „nomádiek“, no úsmevné je, že aj náš minimalistický set Wild (angl. divoký) skrýva v sebe neplánovanú divokosť. Mäkké krivky prsteňa a prívesku Wild nádherne ladia s krivkami ženy a dotvárajú veľmi príjemný pocit v blízkych kruhoch. V oku pozorovateľa sa odráža slnečná energia prírodného citrínu, ktorú potrebujeme (nielen) na jeseň ako soľ. Teplo, energia a tvorivosť, to všetko sála z tohto minimalistického klenotníckeho zázraku.

Nadčasové jesenné šperky na všetky príležitosti
Farebná explózia na romantické večere s vyvoleným

Šperková príležitosť: Láska. V tomto duchu by sme aj mohli skončiť, keďže je zrejmé, akú základnú ingredienciu potrebuje žena pri tomto type šperku. :-) No neboli by sme to my, ak by sme lásku nepreniesli do ohnivej jesene, k dlhým a chutným večeriam s milovaným, ktoré sú sladkou bodkou za pracovným dňom či víkendom.

Typ ženy: Rafinovaná, uvedomelá, večne zamilovaná do života a muža jej srdca, s ktorým kráča po svojom boku. Život vníma optimisticky a bez farieb si nevie predstaviť žiadny dôležitý rituál. A tým stolovanie v intímnom duchu jednoznačne je!
 


Životné motto: Láska prechádza cez žalúdok, no potecha ho ako prvá rozochveje.“

Nuansy šperku: Potechou oka je jednoznačne náš farebne šťavnatý a drahokamovo rôznorodý set Lush. V žltom zlate príjemne hreje na srdci a reflektuje teplé odtiene nadchádzajúcej jesene. Zrod explózie ušľachtilých citrínov, granátov, ametystov, peridotov, topásov a briliantov asociuje aj spomínaný rituál jedla. Množstvo ingrediencií, množstvo hodín ručnej práce, jedna dokonalá chuť. Presne takto chutí Lush. Obrovskou výhodou však je, že z neho nepriberiete a „naje“ sa z neho ešte aj vaša dcéra či vnučka. :-)

Nadčasové jesenné šperky na všetky príležitosti

Luxusné vyšperkovanie na kultúrne akcie

Príležitosť: Akcie, párty, oslavy najvyššieho „kalibru“, kde vládne prísny „dress code“ či nepísané pravidlá elegancie – z úcty k hostiteľovi, aj k sebe samej. Príkladom môžu byť luxusné rauty, vernisáže, svadby, koncerty vážnej hudby, „okrúhliny“ v oficiálnejšom duchu a aktuálne aj divadlá, ktoré začiatkom septembra opäť oprášili svoje masky.

Typ ženy: Glamour, noblesná, éterická, trošku vintage, no stále „trés chic“. Žena, ktorá miluje umenie a neváha doň investovať – a to vo forme zmysluplného kultúrneho zážitku, ktorým môže byť aj jedinečný zážitok z nákupu ručne robeného klenotu. Klientky tohto typu preferujú našu intímnu predajňu na Dunajskej v Bratislave, kde sa po rezervácii presného termínu zatiahne „opona“ pred zrakmi okoloidúcich a profesionálne predajkyne sa venujú iba objednaným zákazníčkam. Kráľovský pocit!

Životné motto: „Láska k divadlu začína tým, že do neho prídeme včas.“ M. Horníček

Nuansy šperku: V čase i nečase tvoria naši klenotníci šperky, ktoré sú limitované, v podstate ako všetko hodnotné v našom živote. Hĺbku a múdrosť tejto filozofie pocítite pri pohľade na prekrásny topásový set Lovable v 14-karátovom bielom zlate. Je vskutku ľúbivý, nevtieravo honosný a absolútne dokonalý. V jednoduchosti je krása, však?

Nadčasové jesenné šperky na všetky príležitosti

Decentné „bizniswomen“ milujúce Coco Chanel

Príležitosť: Biznis sféra, pracovné schôdzky, firemné prezentácie, meetingy, pohovory. Všetky tieto vysoko formálne príležitosti do istej miery potláčajú hravý výber štýlov a materiálov, no aj v nesmrteľnej čierno-bielej kombinácii vie byť žena decentne príťažlivá.

Typ ženy: Za každú cenu profesionálka, ktorá si uvedomuje, že nemať žiadne šperky je rovnaké „faux pas“, ako mať ich príliš veľa. Preferuje nadčasové, jednofarebné, tlmené tóny, ktoré nerozptyľujú pozornosť od jej prejavu.

Životné motto: „Pracujem, teda som.“

Nuansy šperku: Pracovné schôdze môžu byť občas náročné na udržanie mentálnej pozornosti, takže vôbec nebude vadiť, ak si na chvíľku odbehnete do diamantovej ríše. Ak sú vašou prácou čísla, tieto vás budú baviť, veríme, o čosi viac. V top štýlovom prsteni Tegan je v zaujímavom striedavom vzore ručne osadených 20 čiernych a 20 bezfarebných briliantov. A aby neostali ani uši „nahé“, ozdobte si ich jemnými diamantovými náušnicami Antlia, ktoré zaručene využijete aj mimo officu. Večer. Na dobrom drinku! Zaslúžite si to! :-)

Nadčasové jesenné šperky na všetky príležitosti