BLOG

Prečo mladé ženy milujú perly?

Prečo mladé ženy milujú perly?

Perly sú dokonalé živé drahokamy s absolútne nezameniteľnou energiou našej matky Zeme, ktorá sa naplno rozvinie až v náručí ženy. Ženy, ktorá vie čítať v ich živých odleskoch a rozumie ich flexibilnému charakteru. Perlové šperky sa totiž hodia na akúkoľvek príležitosť a ženám akéhokoľvek veku. A skutočne! Spájanie perlových šperkov výsostne so staršími ročníkmi žien uberá na sláve perlám a nadčasovej kráse mladým slečnám. Tie môžu na perlových skvostoch postaviť základ svojej uvedomelej šperkovnice, ktorá rešpektuje nielen krásu a vkus, ale aj princípy „slow fashion“. Spomaľte aj teraz a vyberte si perly, ktoré vás najviac vystihujú!

 

Nový rok, nová práca, nové perly

„Každý koniec môže byť aj začiatkom.“ — Huzarah

Pri posudzovaní hodnoty perál sa berie do úvahy rozmer, farba, tvar a kvalita lesku. Inými slovami, zvažuje sa viac faktorov. Určite ste aj vy dobre zvážili svoje novoročné rozhodnutie o zmene práce a možno sa práve nachádzate v období pohovorov či vzrušujúcich začiatkov v novom pracovnom statuse. Pre obe príležitosti sú ako stvorené práve perly. V klasickej bielej farbe evokujú jemnosť, diskrétnosť a otvorenosť – atribúty, ktoré ocení každý zamestnávateľ. Ak teda ešte nemáte svoj talizman, do ktorého by ste vložili všetky svoje pracovné túžby a ciele, práve ste ho našli v našom legendárnom sete La Luna!

Prečo mladé ženy milujú perly?

 
Dress-code tip Mikuš Diamonds: Súprava La Luna je doslova ikona, ku ktorej sa viaže aj zaujímavý príbeh zrodu. Nech prehovorí jej tvorca, náš klenotnícky majster Augustín Hôrka: „Pri návrhu súpravy La Luna som mal jasnú predstavu o tom, prečo chcem vytvoriť autorský šperk s puncom noblesy, osadený práve perlami. Moje očakávanie sa vyplnilo a La Luna je, na moju veľkú radosť, stálicou v našej ponuke. Srdce a cit mi napovedajú, že vďaka premyslenému dizajnu sa stane (alebo už stala) nesmrteľnou.“

Perly na ples

„Tanec je matkou všetkých jazykov.“ R.G. Collingwood

Každá žena sa chce aspoň raz za rok cítiť ako princezná. Aby sa tak stalo, nepotrebujete patriť do horných „desaťtisíc“, existuje množstvo zaujímavých plesov, ktoré nie sú iba pre vyvolených a kde môžete plnohodnotne a vášnivo pretancovať celú noc. Aj po odbití polnoci. :-) Garantujeme vám, že váš krok bude ľahký aj vďaka našim perlovým šperkom, ktoré vás nebudú tlačiť k zemi, práve naopak. Dokonale povznesú vášho ducha, aby ste uverili, že krásne šperky môžu byť aj vysoko komfortné! Mimochodom, na ples si jednoznačne neberte hodinky a veľký dôraz venujte aj výberu kabelky. Tá je sama osebe šperkom, rovnako ako náš rozprávkový perlovo-diamantový set Boom II.

Prečo mladé ženy milujú perly?

 
Plesový tip Mikuš Diamonds: Romantické pastelové odtiene. Dramatické tóny čiernej farby. Temperamentná živelnosť. Už sa vám v hlave rodia plesové šaty, ktoré by fantasticky doladili kráľovské klenoty – juhomorské perly s diamantmi? Ako princezná s prirodzeným šarmom s nimi odzbrojíte svoje okolie a váš tanec nebude iba piesňou tela, ale aj duše! Nadránom môžete sňať svoju rozprávkovú perlovú „korunu“ a tešiť sa na to, že perly vám v bežnom živote efektne poslúžia na „vyšmrncovanie“ akéhokoľvek outfitu.  

Perly na Valentína

„Milovať niekoho znamená byť jediný, čo vidí zázrak, ktorý ostatní nevidia.“ – Francois Mauriac

Vedeli ste, že prvú „valentínku“ vraj poslal v 15. storočí z londýnskeho väzenia svojej manželke orleánsky vojvoda Charles? Táto tradícia sa rozšírila najviac v 19. storočí, kedy sa svätovalentínske pozdravy začali vyrábať hromadne. Toho sa chytili aj šikovní obchodníci a postupne začali ponúkať valentínske sladkosti, kytice, hračky či šperky. Súhlasíme s tým, že si treba zachovať zdravý nadhľad a prejavovať si vzájomnú lásku celý rok, no ak si zintezívnite láskyplné valentínske chvíle skutočným šperkom, krásne dozvuky budete cítiť celý život. Na všetky naše ručne robené šperky totiž ponúkame nadštandardné benefity ako doživotná záruka a bezplatný servis.

Prečo mladé ženy milujú perly?

 
Valentínsky tip Mikuš Diamonds:  Nie náhodou sme vybrali v rámci tejto zamilovanej príležitosti set Feeling (v anglickom preklade slovo „feeling“ znamená „pocit“, „cit“, „vzrušenie“). Tými to bude na sviatok zamilovaných priam sršať, čo ešte podporia plnokrvné tóny tahitských perál ručne osadených v ružovom zlate. Pohyb vášho tela budú kopírovať i bezfarebné diamanty. Perličkou na „valentínskej torte“ je premyslený spôsob zapínania náušníc Feeling, čo ich radí k neprehliadnuteľným kúskom. Príjemné však je, že spolu s príveskom reprezentujú šperkársku klasiku v tom najlepšom zmysle slova. Aj preto sme ich zhotovili vo viacerých odtieňoch magických tahitských aj konzervatívnejších juhomorských perál.

Perly na voľný čas

„Ľudia by potrebovali občas deň voľna od života.“ — Stanisław Jerzy Lec

Ako by vyzeral váš „deň voľna od života“? V metaforickom zmysle môžeme tento „day off“ preniesť do pohodových chvíľ, v ktorých nepracujeme, iba si vedome užívame prítomný okamih. Na príjemnom posedení s kamarátkami, na rodinnej večeri, v intímnom kruhu s partnerom, v divadle, na koncerte. Doplňte si to podľa vlastného uváženia, no nezabudnite si vziať perly. Každá takáto chvíľa sa vryje do jedinečnej DNA perly, aby ste neskôr pochopili, že krása perál rastie práve ich častým nosením. A to aj v prípade, ak máte na sebe „obyčajné“ džínsy. Tu naberajú čierne perly na sexepíle, ktorý treba vedieť nosiť!

Prečo mladé ženy milujú perly?
 

Voľnočasový tip Mikuš Diamonds: Čierna perla sa pýši honosným prívlastkom „perla perál“. Toto dokonale pochopíte, lepšie povedané precítite, ak si vyskúšate šperky s tahistkými perlami naživo. V tomto prípade máme na mysli jemný prívesok Poe a náušničky Mahana, ktoré sme zaradili medzi 10 top trendov na rok 2020. Oba šperky sú luxusné, príjemné dramatické, exotické, magické, ženské, no zároveň jemné. Nepridávajú na veku, práve naopak, mladé slečny, ktoré preferujú menej farebné odtiene vo svojom živote, ocenia práve túto perlovú diskrétnosť. Sú kompatibilné s každou ženskou dušou a verte či nie, prispôsobia sa charakteru akejkoľvek udalosti. Každá žena, ktorá vlastní čierne perly vie, o čom píšeme, však?


Náušnice Evanescent

Perlové náušnice Evanescent zo žltého zlata

Predstavujeme vám Náušnice Evanescent. Na výrobu sme použili prírodné materiály: žlté zlato, juhomorská perla, diamant.

Pozrieť šperk

Ako sa o perly starať

Perly sú vytvorené zo živých organizmov. Obsahujú vodu, proteíny a kryštalický vápnik, citlivý na kyslosť. Ak sa o ne dobre nestaráme, môžu vyschnúť a popukať. Za týmto účelom poskytujeme vo všetkých našich siedmich predajniach Mikuš Diamonds špeciálne roztoky na čistenie perlových šperkov v domácom prostredí. Taktiež sa odporúča neodkladať perly v priamom kontakte s ostatnými klenotmi, lebo nie sú také tvrdé ako drahé kamene v nich zasadené, a tak v dotyku s nimi by sa mohli poškriabať. Perlám neprospieva ani kontakt s prostriedkami na umývanie riadu či kyslastými produktami (napríklad lak na vlasy, parfumy), tu platí staré známe pravidlo, šperky si dávajte ako posledné, aby vždy vynikli v plnej kráse ako prvé! :-)