BLOG

Matka Zem zosobnená v klenotníckom majstrovskom diele

Matka Zem zosobnená v klenotníckom majstrovskom diele

Trenčín bol už v 17. storočí sídlom Poctivého cechu zlatníckeho a postavenie „mekky“ klenotníckeho remesla na Slovensku si zachoval až do súčasnosti. Zmyslom Klenotníckeho domu je návrat tohto výnimočného remesla naspäť do historického centra, pod hrad Matúša Čáka. Autorské dielo, Matka Zem, nachádzajúce sa na priečelí domu, symbolizuje podstatu domu samotného. Majstri klenotníci tu spracúvajú dary zeme, ktoré s úctou a vášňou pretvárajú v majstrovské klenotnícke diela.

 

Nová klenotnícka dielňa v Trenčíne ozdobená dielom od p. Mosného

 

Takmer súvisle s presťahovaním našej výroby, administratívy a klenotníckej predajne pod jednu strechu do citlivo zrekonštruovaného priestoru v srdci Trenčína na Mierovom námestí, začali naši čelní predstavitelia – Mikušovci – premýšľať nad ideou, ako dať celej budove punc nezameniteľnosti a zároveň prepojiť viacero umeleckých remesiel. Ako patrioti si pre tento účel našli majstra sochára žijúceho a tvoriaceho v Trenčíne, pána Igora Mosného. Jeho zanietenie pre perlu na Považí a nekonečná invencia sa stretli s predstavami nášho výkonného riaditeľa Martina Mikuša a po skĺbení všetkých potrebných atribútov podnietili vznik plastiky s príznačným pomenovaním Matka Zem.

Matka Zem zosobnená v klenotníckom majstrovskom diele
 

Príroda ako inšpirácia pri tvorbe šperkov

 

My sami v Mikuš Diamonds cítime spätosť s prírodou, je u nás hmatateľná každý deň, kedy nám cez ruky prechádza najskôr materiál potrebný na výrobu našich šperkov a následne samotný šperk. Zhotovujeme ich z toho najlepšieho, čo nám príroda ponúka – zo zlata a z prírodných drahých kameňov. Každý náš šperk je malým umeleckým dielom a radosť a láska, s akými sme ho vytvorili a poslali do sveta, sa prenášajú na naše zákazníčky, majúce možnosť nosenia klenotov vyrobených pod značkou Mikuš Diamonds. 

Matka Zem zosobnená v klenotníckom majstrovskom diele
 

High End šperky Mikuš Diamonds

 

Kategóriou šperkov, na ktorú sme nesmierne hrdí, je naša High End sekcia. Nájdete v nej skutočné poklady, modely, z ktorých každý vyniká či už dizajnovým prevedením alebo osadenými kameňmi, a častokrát obomi uvedenými možnosťami. Jedným z kráľovských kúskov z tejto kolekcie je súprava Smeralda. Diamanty vo farbe „champagne“ v náhrdelníku a náušniciach, premyslená kombinácia žltého a bieleho zlata, opakujúce sa motívy kruhu, evokujúceho nekonečnosť. Práve výraznejšia časť tohto skvostu – náhrdelník, sa stal predlohou a dominantnou ozdobou Matky Zeme majstra Mosného. Všetko do seba zapadlo ako brilianty do našich šperkov a po zhotovení a nie práve najjednoduchšom umiestnení na priečelie budovy Klenotníckeho domu si všetci zúčastnení spoločne povedali, že toto je tá správna „čerešnička na torte“ vlajkovej lode nášho rodinného klenotníctva.

Matka Zem zosobnená v klenotníckom majstrovskom diele

Príďte do nášho klenotníctva

 

Ak ste doposiaľ nemali príležitosť vidieť krásnu Matku Zem naživo, pozývame vás do Trenčína na Mierové námestie, príďte, dotknite sa zvizualizovanému diamantu na jej čele a skúste si pritom niečo želať. Keď potom vstúpite do nášho klenotníctva a vaše prianie smerovalo k túžbe okrášliť seba alebo svoju milovanú blízku osobu ručne vyrobeným kvalitným šperkom, uvidíte, že jeho splnenie je na dosah. Pokiaľ by ste zatúžili po samotnom sete Smeralda, ten si už svoju šťastnú majiteľku našiel, no vďaka jej veľkorysosti a láskavému zvoleniu je súpravu ešte stále možné v trenčianskom klenotníctve vidieť i naživo. Spoločne s mnohými ďalšími výnimočnými modelmi šperkov, nie raz nesúcich atribút šperkov dedičných, tešiacich sa na všetky spoločné zážitky s ich novými budúcimi majiteľkami.

Matka Zem zosobnená v klenotníckom majstrovskom diele
 

Sme tu pre vás a pre vaše emóciami nabité chvíle už 25 rokov a nikam inam ako k vylepšeniu našich služieb a ponuky šperkov sa ísť nechystáme. Okrem Trenčína nás nájdete v ďalších piatich slovenských mestách a tiež v online priestore. Sme a budeme vaším rodinným klenotníkom, spoľahlivým partnerom a priateľom pri tvorení si vášho životného príbehu.