BLOG

Ukážme srdce! Pomôžme Nadácii Dedo spoločne

Ukážme srdce! Pomôžme Nadácii Dedo spoločne

S pomocou Nadácie DEDO chceme spolu s vami podporiť projekt na odstránenie bezdomovectva. Prispieť môžete kúpou šperku Ti Amo, celý výťažok z predaja prvých troch šperkov bude venovaný na aktivity nadácie DEDO.

tri náhrdelníky v tvare srdca z bieleho zlata, v ktorých sú osadené diamanty, smaragd, rubín, zafír

 

Ako sa celý tento príbeh pomoci začal?

 

Presne v polovici júna 2023 sa zakladateľ spoločnosti Ivan Mikuš, spolu so svojimi pokračovateľmi v rodinnom biznise, Ivetou a Martinom, mali možnosť zúčastniť siedmeho ročníka podujatia pod záštitou magazínu Forbes „Rodinné firmy“. Medzi pozvanými boli veľmi inšpiratívni zakladatelia Nadácie DEDO – manželia Ondášovci. Hlavnou témou ich prezentácie bol projekt s názvom Housing first. Princíp tohto projektu nazerá na bývanie, ako na základné životné právo. Je efektívnym a na dôkazoch založeným nástrojom na prevenciu a ukončovanie bezdomovectva pre najzraniteľnejšie skupiny.

 

Kto sú Nadácia DEDO?

 

V Nadácii Dedo veria, že bývanie je ľudské právo. Rodinám žijúcim v podmienkach bezdomovectva poskytujú domov s odborným sprevádzaním a prostredníctvom Dorka Bags, n.o. pre nich vytvárajú vhodné podmienky pre uplatnenie sa na trhu práce, aby si svoje bývanie udržali. V Košiciach majú zabývaných už 23 rodín, do konca roka 2023 chcú poskytnúť domov ďalším 20-tim. Všetky rodiny odborne sprevádza multidisciplinárny tím v zložení právnik, sociálny pracovník, psychológ a peer pracovník, ktorí prispôsobujú svoju prácu potrebám jednotlivých klientov. Hlavným cieľom Nadácie DEDO je úspešne zrealizovať projekty tak, aby vytvorili cestu pre systémovú zmenu vedúcu k systematickému ukončovaniu bezdomovectva.

 

„Bývanie je jednou zo základných potrieb človek a zároveň ľudským právom.“

(Nadácia DEDO)

 

tri náhrdelníky v tvare srdca zo žltého zlata, v ktorých sú osadené diamanty, smaragd, rubín, zafír

 

Šperky ako nástroj pomoci

 

Našim cieľom je okrem pomoci hlavne motivovať. Motivovať k pomoci tým, ktorí to potrebujú.

My v Mikuš Diamonds sme sa rozhodli ukázať naše srdce! Okrem finančného príspevku, poskytujeme naše šperky na predaj a výťažok z nich bude použitý na projekty Nadácie Dedo. Dlho sme premýšľali, ako spojíme dva zdanlivo nespojiteľné svety. Svet ligotavých diamantov a svet, v ktorom ľudia hľadajú to základné pre plnohodnotný život – domov. A potom to prišlo. Srdce! Môže to znieť ako klišé, že práve srdce je naším spojítkom. Nesmieme však zabudnúť, že ako zamestnanci v nadácii, tak v našej spoločnosti a aj naši klienti sú v prvom rade ľudia. Nebojme sa ukázať našu ľudskosť a pomôcť správnej veci! Šperk v tvare srdca „Ti Amo“ – v preklade ľúbim ťa – je ideálny predstaviteľ tejto krásnej myšlienky.

 

Ako sa môžete zapojiť?

 

Online cestou pomocou nášho eshopu, alebo priamo fyzicky v našich klenotníctvach, kúpou akéhokoľvek šperku Ti Amo. Kúpou šperku pomôžete 47 rodinám vytvárať si vlastný domov. Miesto, kde si začínajú budovať svoj vlastný plnohodnotný život. Celý výťažok z predaja prvých troch šperkov Ti Amo poputuje priamo na podporu rodín v núdzi.

tri náhrdelníky v tvare srdca z ružového zlata, v ktorých sú osadené diamanty, smaragd, rubín, zafír

 

 

Bezpečný domov zlepšuje kvalitu života a zdravotný stav.“

(Nadácia DEDO)