BLOG

Ako šperky s mocnými symbolmi pomáhajú v náročných dňoch

Ako šperky s mocnými symbolmi pomáhajú v náročných dňoch

Šperk je silný symbol sám osebe, pretože dokáže veľa vypovedať o vašej osobnosti bez toho, aby ste prehovorili. Ak radi komunikujete so svetom práve takýmto spôsobom, určite vo vašej šperkovnici trónia kúsky, ktoré majú svoju osobitú symboliku. Tá je už odpradávna súčasťou ľudského podvedomia, vo svojej podstate sa nemení, navyše získava na sile v neľahkých časoch, keď sa utiekame do nášho vnútra, k našej intuícii. A to sa deje práve v týchto dňoch, kedy cítime potrebu niečomu veriť oveľa silnejšie, pracujeme s vlastnými myšlienkami a dôverou v celok akosi inak. Prečo teda „nepracovať“ aj so symbolikou šperkov, ktorá spolu s prírodnými drahými kameňmi bola našim predkom známa a mocne využívaná už odnepamäti?

Symbol srdca v šperkoch

Začať túto krásnu a bohatú tému s univerzálnym symbolom srdca rozhodne nie je náhoda. Srdce ako najväčší tlčúci drahokam nášho tela, symbol majestátu a života vraj svojím tvarom naznačuje dualitu života. Nič nie je iba dobré, a nič nemá iba temnú stránku. Všetko sa mieša a jedno nachádza v sebe to druhé. Ide o jeden zo symbolov, ktorý rozpoznávajú už malé deti, učiac sa pritom, čo je v živote skutočne dôležité. Občas na to my dospeláci zabudneme, no práve preto je vhodné nosiť šperk so symbolom srdca. Ten bude spoľahlivým kompasom v bežné dni, dni krásne, aj tie náročné.

Ako šperky s mocnými symbolmi pomáhajú v náročných dňoch

Tip Mikuš Diamonds: U nás je obsiahly symbol srdca doslova srdcovou záležitosťou, čoho dôsledkom je samostatná a našimi zákazníkmi veľmi obľúbená Heart collection. Z nej sme pre vás vybrali tri kúsky, ktoré sú jemné, hrejivé, i keď každý z nich si zachováva svoj vlastný štýl. Drahokamový prívesok Garden je doslova ako rozkvitnutá záhrada, srdiečkový prívesok Lenity spĺňa túžbu po nadčasovom a decentnom šperku, aby náramok Sheen svojou éterickosťou príjemne skomplikoval váš rozhodovací proces. Ktoré srdce by ste si vybrali vy?

Symbol kvetu v šperkoch

Bohyňa lásky Afrodita bola aj bohyňou kvetov, veď jedným z najkrajších prejavov lásky je práve darovanie kvetov. Iná múdrosť zasa vraví, že „ak sa ti páči živá krása, tak ju netrhaj“. My by sme dodali, „radšej ju do šperku uchovaj“. Kvetinové symboly v šperkoch môžu byť skutočne mnohoraké, jemné, výrazné aj avantgardné, no vždy sú romantické a hodia sa na akúkoľvek príležitosť. Úžasné je, že vďaka šperkom si ich krásu môžete pripomínať aj vtedy, keď akurát nemajú svoju sezónu.


Ako šperky s mocnými symbolmi pomáhajú v náročných dňoch

Tip Mikuš Diamonds: Flower collection, ktorú sme príznačnejšie ani pomenovať nemohli, v sebe skrýva aj tieto skvosty. I keď každý má svoj vlastný názov, prevedenie i farbu zlata, spolu vyzerajú ako jeden celok. A tak je to aj na pestrej lúke. Len ťažko môže mať človek pocit, že nezábudka konkuruje pivonke, či ruža sedmokráske, však? Všetko spolu harmonizuje a vytvára dielo, ktoré nás každý rok po zime nabije neskutočnou energiou. Tou sú nabité aj diamantové náušničky Calm, ktoré sme zaradili medzi 10 top trendov na rok 2020. Ak u vás dominujú skôr prívesky, skvelou voľbou je diamantový skvost Purity v ružovom zlate. V prípade, že chcete mať váš „kvet“ stále na očiach, briliantový prstienok Virtue dokonale splní vaše prianie.

Symbol hviezdy v šperkoch

Hviezdny symbol, či už v metaforickom alebo fyzickom ponímaní, už tisícročia hviezdi v našom svete. Chrabrým námorníkom hviezdy ukazovali správnu orientáciu, a určite boli aj nádejou pre tých, ktorí dlho nevideli pevninu. „Všetko je napísané tam hore“, vraveli, hľadiac na nebeskú oblohu, no nám je príjemnejšie tu „dole“, pretože môžeme v našej trenčianskej klenotníckej dielni zhotovovať šperky s týmto symbolom. Nechajte sa uniesť našimi „stars“, a vyberte si tú, ktorá sa zrodila iba pre vás.

Ako šperky s mocnými symbolmi pomáhajú v náročných dňoch
Tip Mikuš Diamonds:
Šperky v tvare hviezdy sú vďačnými stálicami pre tie z vás, ktoré chcú vyjadriť, že každý z nás je jedinečný. Presne tak ako je jedinečná každá jedna hviezda na nebi. Inými slovami, hviezdy si zamiluje celá rodina. Aj tie najmenšie parádnice. Dôkazom je briliantový náhrdelník Sky
, určený mladým slečnám – v žltej farbe zlata evokuje skutočné hviezdy na oblohe. Diamantové náušnice Marigold sú určené tým, ktoré ocenia ich všestrannosť, či už v práci alebo vo voľnom čase. A ak nedáte dopustiť na perly, určite vás osloví prívesok Eeva s juhomorskou perlou a tromi hviezdami, ktoré dekoruje 33 prírodných briliantov.

Symbol kruhu v šperkoch

Harmonický kruh je považovaný za absolútne dokonalý tvar symbolizujúci pôvod života. Z hľadiska mužských a ženských princípov predstavuje symbol ženskej energie (kruh je veľmi populárnym tvarom u väčšiny žien). Nemá začiatok ani koniec, preto je označovaný ako symbol vesmíru a božskej jednoty. Všímate si to prepojenie s obrúčkami – kruh – láska – večnosť? V našom defilé sme však dali prednosť šperkom, ktoré nie sú výsostné svadobné, i keď pravdou je, že sa hodia tak neveste ako svadobnej mame, či akejkoľvek inej žene milujúcej slávnostné príležitosti.


Ako šperky s mocnými symbolmi pomáhajú v náročných dňoch

Tip Mikuš Diamonds: Tak si to krásne zaokrúhlime. Ako prvý zástupca kruhovej ríše sa vám predstavuje briliantový prsteň Avidity, s ktorým sme vás prvýkrát zoznámili koncom roka 2019. A keďže cítime, že sa nám jeho dizajn (ne)skutočne vydaril, umiestnili sme ho medzi 10 top trendov na rok 2020. Za touto krásou rozhodne nezaostáva briliantový prívesok Roundel, ktorý urobí veľkú službu vždy a všade, kde ho so sebou zoberiete. Náušničky Smooth sú zas našou jednoduchou klasikou, ktorá sa pravidelne umiestňuje medzi top diamantovými dizajnmi z našej dielne. V ružovom zlate vzniká pekný kontrast s diamantmi a zároveň prirodzená harmónia s tónom ženskej pokožky.

Symbol nekonečna v šperkoch

Čo by ste chceli, aby trvalo nekonečne dlho? Môže byť niečo nekonečne krásne? Nuž, nemusíme loviť v pamäti moc hlboko, lebo vždy máme k dispozícii šperky, ktoré spĺňajú tieto predstavy. Symbol nekonečna, známy ako ležatá osmička, má podobný význam ako spomínaný kruh. Symbolizuje večnosť, nekonečno, inými slovami, neustálu obnovu kolobehu života, ktorého sa denne zúčastňujeme. V niektorých chvíľach si to uvedomujeme viac, v iných je dobré mať „po ruke“ diamantového pomocníka, ktorý nám túto večnú pravdu pripomenie.


Ako šperky s mocnými symbolmi pomáhajú v náročných dňoch

Tip Mikuš Diamonds: Nekonečno. Symbol symbolov. Reprezentuje pevný vzťah, ktorý nikdy neskončí. Pokojne vložte toto vyznanie do diamantového prsteňa Always, ktorý si naši zákazníci obľúbili aj ako zásnubný skvost. Časom k nemu môžete dokúpiť diamantový náhrdelník Always, ktorý ponúkame vo všetkých druhoch 14-karátového zlata, prípadne i briliantový náramok Cherish, ktorý má síce iné pomenovanie, ale nekonečný motív s prírodnými diamantom je rovnaký.

Symbol trojuholníka v šperkoch

Vedeli ste, že v staroveku bol trojuholník vnímaný ako symbol sveta? Obrátený špičkou hore symbolizuje oheň a mužský princíp (jang), špičkou dolu stvárňuje vodu a ženský princíp (jin). Vo všeobecnosti predstavuje posun, pokrok, smer, silu, v numerickom chápaní vyjadrenú magickým číslom 3 (trojka akoby všetko preveruje, završuje – do tretice všetko dobré.). V rovine rodiny je krásnym premietnutím do nového stavu, keď sa po príchode bábätka z dvoch stanú traja.


Ako šperky s mocnými symbolmi pomáhajú v náročných dňoch

Tip Mikuš Diamonds: Trojuholníkové krivky vždy priťahujú pozornosť. To platí pri nádherných diamantových náušničkách Triplet II., ktoré si môžete otáčať do ľubovoľného smeru a zakaždým im tak dať novú dizajnovú podobu. Ak máte radi farby, ametystový prívesok Gloss je skvelým doplnkom k akémukoľvek outfitu. V prípade, že nedáte dopustiť na prstienky a máte radi špecifické tvary a krivky, zaujímavý prsteň Melody so 14 briliantmi vám vždy zahrá na tú správnu nôtu.

Symbol štvorca v šperkoch

Pri ostrejších hranách ešte chvíľku zostaneme. Štvorcová krása je totiž veľmi obľúbená v rôznych segmentoch šperkov. Dôvod? Tvar štvorca predstavuje bezpečie, nemennú dokonalosť, pevnosť a pozemskosť. Čo keby ste kúsok tohto vesmírneho poriadku nosili na vlastnom tele v podobe nesmrteľného klenotu?


Ako šperky s mocnými symbolmi pomáhajú v náročných dňoch

Tip Mikuš Diamonds: Majiteľky týchto šperkov sú väčšinou takzvané „zemské“ typy, spoľahlivé a analytické. Aj preto sú skvosty v tvare štvorca veľmi vhodné pre ženy, ktoré chcú vo svojom živote podporiť pevnosť a stálosť svojich rozhodnutí. Ako na to? Nádherné a mimoriadne populárne náušničky Lucid žiaria v uchu tak dokonale, že konkurenciou im môžu byť len ďalšie náušnice z našej dielne – briliantové krásky Fragment, ktoré v sebe spájajú motív kruhu aj štvorca. No ak vás v tejto dobe zamestnáva myšlienka na zásnuby, poriadne si prehliadnite náš diamantový zásnubný prsteň Ashanti, ktorý svojím zaujímavým tvarom patrí medzi top kúsky z našej špeciálnej zásnubnej kolekcie Illusion line.

Symbol kríža v šperkoch

V tichosti, sile a pomyselnej modlitbe šepká motív kríža slovné spojenia ako božská spravodlivosť či spojenie protikladov (nebo a zem). Svojím jednoduchým tvarom, no hlbokou symbolikou netiahne iba k náboženskej mystike, ale ku kľúčovému poznaniu, že pokora je cesta k úspechu. A na aké príležitosti sa hodia tieto špecifické šperky? Veľmi obľúbené sú k rôznym osobným sviatkom ako ochranný symbol, a to napríklad ku krstu, k birmovke, k maturite, ale aj k iným významným sviatkom, ktoré vás takto navždy prepoja s obdarovaným človekom.


Ako šperky s mocnými symbolmi pomáhajú v náročných dňoch

Tip Mikuš Diamonds: Jedno z ďalších posolstiev šperkov v tvare kríža je, že zdroj sily nosíme sami v sebe. To sme ukryli do romantického prívesku Glory s ružovými turmalínmi a diamantom, ktorý oslavuje život tým najkrajším a najpozitívnejším spôsobom. Mimochodom, je skvelým tipom aj pri narodení dieťatka ako poďakovanie žene vášho života. Rovnako krásny je aj náhrdelník Saint, ktorý je nesmierne príťažlivý v dekolte ženy – sadne doslova ako druhá koža. Ak hľadáte niečo ešte jemnejšie, zaostrite na diamantový prívesok Hosanna, ktorý si môžete vybrať vo všetkých druhoch zlata. Koniec-koncov, ako všetky naše šperky, keďže si ich vyrábame sami.

Symbol anjela v príveskoch

V nebeskom duchu sa nesie aj náš posledný archetypálny symbol. Nežný zjavom, harmonizujúci svojou podstatou. Tento silný ochranný symbol pre malých i veľkých sa prepája s citovým vnímaním, pozitívnou energiou a liečením. Ak poznáte vo svojom okolí nejakého pozemského anjela, ktorý si zaslúži pozornosť a poďakovanie, nie je nič krajšie ako darček-šperk v tvare anjela. A ak máte malých anjelov doma a chcete, aby poslúchali, skúste im dopriať anjelský šperk, ktorý im bude prízvukovať svetlé stránky života aj keď vyrastú.


Ako šperky s mocnými symbolmi pomáhajú v náročných dňoch

Tip Mikuš Diamonds: V milej a hravej Kids collection sme dali priestor práve diamantovým príveskom s anjelikom. Ktorý sa vám páči viac – model Fairy v ružovom zlate, ktorý viac evokuje dievčenský dizajn alebo univerzálny prívesok Sound v žltom zlate? Tak či onak chceme byť vaším rodinným klenotníkom – symbolicky aj fakticky. Aj preto veríme, že ste si tu našli svoj vlastný symbol, pretavený do šperku, ktorý nikdy nestratí na svojej kráse.

Ako si kúpiť šperk?

V súčasnej situácii si naše ručne robené šperky môžete kúpiť iba online cestou cez náš e-shop, keďže naše predajne sú naďalej zatvorené. Všetky benefity nášho e-shopu sú však rovnaké ako pri kúpe šperku vo fyzickej predajni, takže budeme radi, keď si spravíte radosť krásnymi skvostmi aj v dobe, ktorá pozitívne emócie a oslavu života potrebuje ako soľ. Príjemne vyberanie!