BLOG

Horúce trendy vo svete vintage šperkov!

Horúce trendy vo svete vintage šperkov!

Tlmené farby. Pastelové tóny. Nostalgia. Dotyk histórie. Takto jednoducho by sa dal charakterizovať jedinečný vintage štýl, ktorý v našom klenotníckom svete nádherným a citlivým spôsobom mixuje staré s novým. Aby sme si rozumeli, ligotavé módne trendy a dizajn 30. až 70. rokov s aktuálnymi a sviežimi potrebami každej štýlovej ženy.

 

Diamantový vintage v nadčasovom duchu

 

Kde sa vzal, tu sa vzal, vintage štýl nás opantal. Áno, aj v našom prírodnom diamantovom kráľovstve. Viete však, aký je prenesený význam anglického slova „vintage“? Doslova „historický“, „výberový“, „klasický“. Aj vám posledné dva pojmy evokujú skôr gastronomickú ríšu? Nuž, nie ste ďaleko od pravdy, keďže pojem „vintage“ sa pôvodne vzťahoval na výnimočné ročníky vína, portského alebo whisky. Teda na produkty, ktoré s časom získavajú na svojej cene a hodnote. Neskôr sa výraz „vintage“ začal používať na všetko „staré a dobré“. A keďže dobrého býva málo, aj nasledujúce ručne robené skvosty ponúkame v limitovaných kúskoch. Ktorá vintage lady by im odolala?

Horúce trendy vo svete vintage šperkov!
 

Diamantová šperkovnica Mikuš Diamonds: Tie dámy, ktoré poznajú našich 15 kolekcií šperkov ako zákutia svojej duše, sa určite teraz nadchnú výberom klenotov z nesmrteľnej Pure Diamond collection. Ako prvé tu svietia netradičné náušnice Pirouette, ktorých originálny labyrint pozostáva z 56 bezfarebných diamantov. Ak vás všeobecne náušnice nechávajú chladnými, zohrejte si dekolt briliantovým príveskom Stellar v luxusnom antickom duchu. Naopak rímsku bohému si doprajte s prsteňom Calypso, ktorý sme od samej diamantovej „roztopaše“ zhotovili vo všetkých druhoch zlata. Mimochodom, poteší vás aj jeho cena. :-)

 

Farebný vintage v ohnivom štýle

 

Vlastná história a vlastný duch, ktorí akoby žili vo vintage šperkoch večne, dodávajú nepopierateľný šmrnc aj klenotom v zemitých farebných tónoch. Farby sú život a ceníme si ich o to viac, ak ich dokáže nezameniteľným spôsobom namiešať naša úžasná príroda. V prípade vintage však berieme do úvahy aj prírodné vzory, florálne motívy, harmonické kruhy, fraktály – skrátka všetko, čo sa v prírode nachádza úplne prirodzene.

Horúce trendy vo svete vintage šperkov!
 

Drahokamová šperkovnica Mikuš Diamonds: Žlté zlato samo osebe skrýva vo svojich teplých odtieňoch energiu slnka a punc klasiky, takže šperky takto „odeté“ ešte viac podčiarkujú vintage ducha. Príkladom sú náušnice Pallete z našej majestátnej kolekcie Majestic. Tipnete si, aký prírodný drahokam sme do nich osadili? Ide o temperamentný červený kremeň vo veľmi obľúbenom tvare slzy. Gemologické okienko doplníme o informáciu, že náušničky po obvode rozjasňuje 40 briliantov. A čo tá krása uprostred? Prsteň Sunset s tajomnou záhnedou  nielenže kopíruje nálady jesennej prírody, no svojím harmonickým tvarom a art-deco motívom bude „in“ na veky vekov. Mimochodom, záhadu neviditeľného osadenia drahokamu bude lúskať ešte aj vaša vnučka. :-) Ak však dávate prednosť vskutku markantným autentickým tvarom, vaše prianie bude vypočuté pri statement prívesku Amber s nádhernou jantárovou farbou prírodného citrínu.

 

Perlový vintage v zasnenom motíve

 

Perly azda najviac reflektujú prirodzený vintage potenciál, pretože niet ženy, ktorá by sa s ľahkosťou nestratila v leskoch týchto organických drahokamov. Netreba sa ich báť ani v mladom veku, pretože sú šik k ležérnym kúskom, nehovoriac, že perfektnú službu spravia prakticky pri každej príležitosti. Perly zachytávajú niečo nadpozemské, nesmierne vkusné, silno emotívne. Neskrývajú v sebe iba módne posolstvo, ale skutočné hodnoty dedičného klenotu. A presne o tomto je pravý, nefalšovaný vintage.

Horúce trendy vo svete vintage šperkov!

Perlová šperkovnica Mikuš Diamonds: Doslova perlový „boom“ spôsobí na vašom prste naša perlová novinka – prsteň Boom II. s prekrásnou juhomorskou perlou a diamantmi. Už na prvý pohľad odráža kúzlo starých čias s modernými klenotníckymi prvkami. To isté môžeme vypovedať o glamour nášniciach Monde so sladkovodnými perlami, romantickými ružovými turmalínmi a briliantmi. Krásu nevídanú dopĺňa prívesok South s exotickou juhomorskou perlou s diamantovým lôžkom vystlaným 113 briliantmi.
 

Romantický vintage v pastelovom tóne

 

Zakomponovať individualistický vintage štýl do osobnosti človeka býva neľahká úloha aj pre súčasných dizajnérov. No mnohým sa to darí veľmi dobre, o čom svedčia majsterky vintage štýlu ako napríklad modelka Kate Moss, herečky Nicole Kidman, Julia Roberts, Drew Barrymore či Mary-Kate Olsen. Každá z nich je vintage svojím spôsobom, no fakt je, že vo vintage „koži“ sa každý cíti akosi inak. Vznešene. Možno za to môžu decentné tóny preferovanej staroružovej farby, ktorá rozhodne nie je staromódna. Práve naopak, ide o klasický kolorit, ktorý je v trendoch prakticky nemenný. Stále ešte nie ste vintage „positive“? Snáď vás na túto vzrušujúcu cestu dovedú naše nasledujúce romantické kúsky.

Horúce trendy vo svete vintage šperkov!

Éterická šperkovnica Mikuš Diamonds: Keďže celý náš článok pojednáva o vintage štýle, rozhodne sme si nemohli odpustiť šperk, ktorý sa pýši rovnomenným názvom. Jemné, priam princeznovské náušnice Vintage dekorujú nežné ruženíny a mystické ametysty. Jemnosť nad jemnosť preukázali naši klenotnícki majstri aj pri kreatívnom morganitovom prstienku Hug. Tu odporúčame hodiť očkom na celú našu morganitovú kolekciu, ktorá sa len tak hemží vintage-trendy ľubivými kúskami. Aj zásnubnými. :-) A keby ste sa ponorili do vintage smeru hlbšie, natrafili by ste na informáciu, že perleť je tomuto štýlu tiež vlastná. V našom prípade v ušľachtilom perleťovom prívesku Chilly, ktorý dekorujú naši obľúbení veční strážcovia – brilianty.
Náušnice Impulse

Opálové náušnice Impulse zo žltého zlata

Predstavujeme vám Náušnice Impulse. Na výrobu sme použili prírodné materiály: žlté zlato, opál.

Pozrieť šperk
Večnú krásu vašich šperkov budeme strážiť aj my, a to v podobe doživotnej záruky a bezplatného servisu. Tešíme sa, že práve vďaka vašej priazni k našim ručne robeným klenotom, a uvedeným nadštandardným benefitom, môžeme byť vaším rodinným klenotníkom!