BLOG

Originálny a jedinečný svet pánskych šperkov

Originálny a jedinečný svet pánskych šperkov

Aj muži majú svoje...šperky. Dnes vás prevedieme práve ich svetom a presvedčíme vás, že môže byť rovnako zaujímavý a pozornosti hodný ako ten dámsky, ktorý hrá prím. V našej klenotníckej dielni vieme vypočuť a do zlata pretaviť túžby pánov, ale tiež žien, ktoré chcú svojho milovaného potešiť netradičným darčekom.

Originálny a jedinečný svet pánskych šperkov
 

A práve pri takomto prekvapení sme mali česť asistovať Zuzke, ktorá mala jasný zámer a cieľ:

„Vraví sa, že láska hory prenáša, no občas prekvapí dvojnásobne. Keď mi Vladko, môj snúbenec, napísal prvýkrát, žil a pracoval vo Washingtone s víziou bývania na Slovensku, prinajmenšom v Bratislave. Ja kvôli rodinným okolnostiam rozhodnutá žiť v dedinke pri Prešove. Šanca na happyend teda nulová, aj keď vzájomné sympatie sa zaprieť nedali. Keďže nás lákala predstava spoznať sa, nasledoval prílet na Slovensko, rande, voľba ísť do vzťahu za cenu vzdania sa amerického sna, sťahovanie na východ, zásnuby, synček a záver tohto roka spečatíme svadbou. Súhrn týchto okolností bol jasným dôkazom, že si Vladko k okrúhlym narodeninám zaslúži niečo špeciálne.

Precíznosť. Krása. Jedinečnosť. Tradícia. Symbolika. To všetko ma priviedlo k jednoznačnému výsledku - dať vyrobiť pečatný prsteň na mieru podľa mojich predstáv práve v Mikuš Diamonds.

Vyjadrenie nášho príbehu v prsteni sa prejavilo v osadení jedného kusu čierneho briliantu symbolizujúceho zemeguľu a cestu k sebe. Oku a pokožke lahodiaci efekt dotvorila príjemná ružová farba zlata, ktorá bude zdobiť aj naše obrúčky. Punc individuality a súkromný význam dodal gravír, kde ho na korune prsteňa tvoria iniciály a vo vnútri sa nachádza osobný odkaz.

V minulosti bol pečatný prsteň symbolom postavenia v spoločnosti, bohatstva či rodinného stavu. Dnes môže byť dôvod na nosenie akýkoľvek. Ten náš ma vdýchnuť do šperku rolu otca, ktorého úlohu po čase prevezme malý chodiaci odkaz a odraz jeho osobnosti, syn Teo."

Originálny a jedinečný svet pánskych šperkov
 

Rovnako ďalšie zákazky, ktoré sme sa nadšením pre našich zákazníkov zrealizovali a chceme vám ich predstaviť, sa týkali prsteňov a potvrdili našu tézu, že aj páni sa chcú páčiť a dotvárať svoju osobnosť detailmi v podobe šperkov. O to viac nás teší, že práve tu nie sú obmedzení ponukou a môžu siahnuť po výrobe na želanie, ktorú naši zlatníci majstrovsky splnia.

Prvý z nich sa honosne pýši dvomi dominantnými čiernymi briliantmi, biele zlato v tomto prípade hravo podčiarkuje kontrast dvoch opačných farieb a zároveň ich neprekonateľný súlad. Táto symbióza sa nám veľmi páči a veríme, že nášho spokojného zákazníka Milana teší rovnako.


Originálny a jedinečný svet pánskych šperkov

Ani ďalší z mužov - Marek, zverujúc nám dôveru pri zhotovení prsteňa, ktorý dotvára osobnosť, sa nenechal zviesť na cestu akéhokoľvek kompromisu. 42 čiernych, 94 postranných bezfarebných a 1 centrálny diamant, dali podobu šperku, na výrobu ktorého sme hrdí a s radosťou sa o jeho jedinečný vizuál s vami podelíme.

Originálny a jedinečný svet pánskych šperkov

Pokiaľ si myslíte, že sme na konci výpočtu segmentu pánskych prsteňov, vyrobených na zákazku pod značkou Mikuš Diamonds, vyvedieme vás z omylu ďalším šviháckym kúskom v tejto kategórii. Pri objednávke nášho klienta znelo zadanie jednoznačne: vychádzať z dizajnu diamantových manžetových gombíkov v ružovom zlate z našej štandardnej ponuky (mimochodom, tieto gombičky nájdete v našom bratislavskom klenotníctve v nákupnom centre Eurovea, kde ste kedykoľvek srdečne vítaní). Výsledok posúďte sami, podľa nás však kombinácia žltého a bieleho zlata spolu s briliantmi nemá chybičku.

Originálny a jedinečný svet pánskych šperkov
 

Plynule sa dostávame k typu šperku, ktorý vždy bol a vo veľkej miere zostáva doménou práve pánov (hoci i tu sa stále častejšie stretávame so žiadosťami ich nežných polovičiek o tento druh doplnku a pokiaľ sa „pohráme“ s myšlienkou zladenia gombičiek pre jeden pár, vznikne mimoriadne vydarené prepojenie). Manžetové gombíky sú ozajstnou bodkou pri dotváraní outfitu a stelesňujú eleganciu pravého gentlemana. Ich vznik siaha až do stredoveku, no v Európe si výraznú obľubu začali raziť v 17. storočí. Stále zostávajú v kurze a pre mnohých pánov sú nielen spôsobom, ako elegantne nahradiť gombíky na rukávoch košele, ale tiež zdôrazňujú ich status, mnohokrát s personalizovaným odkazom.


Originálny a jedinečný svet pánskych šperkov

 

 

Veríme, milí páni a vzácne dámy, že sme vás zaujali a nebudete váhať osloviť nás, pokiaľ sa rozhodnete či už pre pánsky prsteň, manžetové gombíky, sponu do kravaty alebo piercing. Dizajn, kvalita spracovania, rozvaha v hlave, cit v rukách a ľudský prístup ku zákazníkovi na úrovni člena rodiny sú návodom na to, ako si vybrať na trhu to najlepšie. Váš srdcu blízky šperk vyrobíme ručne s láskou, z prírodných materiálov, s kvalitou a tradíciou 20-ročného pôsobenia na trhu.